تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837564319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صنايع تبديلي، خلايي در سرمايه‌گذاري بخش كشاورزي كردستان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صنايع تبديلي، خلايي در سرمايه‌گذاري بخش كشاورزي كردستان
داخلي. اقتصادي. توت فرنگي.

گزارش از فرزاد نويدي
بخش كشاورزي به عنوان يكي از بخش‌هاي اساسي و زيربنايي نقش بسيار موثري در تامين غذاي جامعه دارد و سرمايه‌گذاري در اين بخش مي‌تواند علاوه صيانت از استقلال هر كشور، توسعه بخش زير گروه‌هاي متعددي باشد.

توجه اساسي به بخش كشاورزي و سرمايه‌گذاري در اين بخش مي‌تواند علاوه بر امنيت غذايي در رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال بسيار موثر باشد.

استان كردستان نيز به دليل شرايط آب و هوايي و زمين‌هاي حاصلخيز در برخي از محصولات در كشور رتبه اول را دارد كه اين مساله نياز به توجه بيشتري دارد.

اين استان را يكي از قطب‌هاي اصلي توليد توت فرنگي در سطح كشور مي‌دانند و كارشناسان بخش كشاورزي معتقدند توت فرنگي رقم كردستان از خوشمزه‌ترين ارقام توت فرنگي است.

سالانه حدود دو هزار و ‪ ۵۰۰‬هكتار از اراضي كشاورزي استان كردستان زير كشت محصول توت فرنگي مي‌رود كه از اين ميزان اراضي بين ‪ ۲۵‬الي ‪ ۳۰‬هزار تن توت فرنگي برداشت مي‌شود.

كارشناسان صنايع غذايي و كشاورزي معتقدند در صورت فرآوري اين محصول مي‌توان به كشت محصول رونق بيشتري داد و اراضي بيشتري را زير كشت برد.

صنايع و كارخانه‌هاي تبديلي محصولات كشاورزي و باغي مي‌تواند در جهت رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در اين بخش بسيار موثر باشد و مسوولان بايد در راستاي تحقق اين امر تلاش نمايند.

كارشناسان در مورد محصول توت فرنگي معتقدند حدود ‪ ۳۰‬درصد از اين محصول در استان سالانه به دلايل مختلف از بين مي‌رود.

اين كارشناسان علت از بين رفتن اين ميزان توت فرنگي در استان كردستان را حمل و نقل نامناسب، فقدان سردخانه، آبياري به شيوه سنتي و نبود صنايع تبديلي مي‌دانند.

توت فرنگي توليدي در استان كردستان هر ساله در فصلهاي بهار و پاييز برداشت مي‌شود، كه منبع درآمدي براي تعداد چشمگيري از جمعيت اين استان در بخش كشاورزي، حمل و نقل و خريد و فروش به شمار مي‌رود.

يكي از كارشناسان امر كشاورزي در استان كردستان در اين مورد معتقد است:
توت فرنگي به عنوان يكي از توليدات اصلي و مهم اين استان بايد مورد توجه جدي مسوولان كشاورزي در زمينه توسعه و بهره‌برداري صحيح از اين محصول قرار گيرد.

اسد مشيرپناهي مي‌گويد، بخش عمده‌اي از توت فرنگي توليدي اين استان به ديگر استانهاي كشور صادر مي‌شود كه باعث ضايع شدن قسمت زيادي از اين محصول در طول مسير مي‌شود.

وي اضافه كرد: در صورت ايجاد صنايع تبديلي از جمله كارخانه‌هاي توليد سانديس و آب ميوه و مربا علاوه بر جلوگيري از ضايع شدن محصول فرصتهاي شغلي زيادي براي مردم منطقه ايجاد مي‌كند.

وي افزود: از سوي ديگر صادرات توت فرنگي به منظور استفاده در صنايع تبديلي به ديگر استانهاي كشور موجب افزايش هزينه و قيمت اين محصول براي كارخانه‌هاي تبديل‌كننده شده است.

وي گفت: اين امر علاوه بر افزايش هزينه براي توليدكنندگان ، موجب كاهش قيمت خريد آن از كشاورزان و ضرر و زيان مالي به آنان و در نتيجه كاهش استقبال به كشت و توليد اين محصول مي‌شود.

وي نبود امكانات بسته‌بندي مناسب و حمل و نقل صحيح را از ديگر مشكلات توليد توت فرنگي در استان كردستان ذكر كرد.

بخش قابل توجهي از محصول توت فرنگي به علت نبود امكانات حمل و نقل و مسيرهاي طولاني تا مراكز فروش و نبود تعاونيها و كارخانه‌هاي فرآوري از بين مي‌رود.

عمده‌ترين مشكل كشاورزان توت فرنگي كار كردستان نبود كارخانه فرآوري و بسته‌بندي است.

معاون فني و اجرايي سازمان جهاد كشاورزي كردستان نيز عمده مشكل توت فرنگي را مربوط به ضايعات آن مي‌داند و معتقد است ارقام توت فرنگي در ضايعات اين محصول بسيار موثر است.

كمال‌الدين رشادت افزود: توت فرنگي رقم كردستان به دليل ريز بودن از طعم و مزه بسيار لذيذي برخوردار است اما در برابر شرايط طبيعي مقاومت چنداني ندارد و ماندگاري كمتري دارد.

وي گفت: اين رقم بسيار زود از بين مي‌رود و براي نگهداري نياز به مكان مناسب دارد.

وي اظهار داشت: در مقابل رقم كردستان رقم خارجي نيز وجود دارد كه درشت است و ماندگاري بيشتري دارد اما از طعم و مزه خوبي مانند رقم كردستان برخوردار نيست.

وي نوع بسته بندي، نامناسب بودن جاده‌هاي دسترسي، نبود كارخانه صنايع تبديلي و وجود دلال را از مهمترين مشكلات اين محصول در استان است.

وي ادامه داد: سازمان جهاد كشاورزي كردستان در اين زمينه اقدام به توزيع يكسري دستگاه جهت سرد كردن محصول برداشت شده كرده است.

وي افزود: اين دستگاهها توت فرنگي كه برداشت مي‌شود را خنك مي‌كند و با اين كار طول مدت ماندگاري محصول افزايش مي‌يابد.

وي افزود: قبلا كشاورزان به محض چيدن محصول به صورت گرم آن را داخل صندوقهاي تخته‌ايي مي‌گذاشتند و اين عمل موجب ضايع شدن و از بين رفتن محصول مي شد كه با سرد كردن آن از ضايعات جلوگيري و محصول تا چهار روز سالم مي ماند.

وي از طراحي ظروف يك و نيم كيلو گرمي براي بسته بندي توت فرنگي خبر داد و گفت: اين ظروف در ميان كشاورزان توزيع شده است.

وي عدم فعاليت قوي تعاوني توت فرنگي كاران را يكي از مهمترين مشكلات اين بخش دانست و گفت: اگر اين تعاونيها فعاليت مي‌كردند بخشي از مشكلات فعلي برطرف مي‌شد.

وي نبود سرمايه كافي را از دلايل عدم فعاليت اين تعاونيها دانست و گفت:
اگر سرمايه كافي در اختيار اين تعاوني‌ها بود مي‌توانستند با سرمايه‌گذاري در بخش صنايع تبديلي موجب رونق اين محصول شوند.

وي افزود: بدون شك وضعيت مناسب آب و هوايي و شرايط مناسب مناطق سنندج، مريوان، كامياران و سروآباد موجب شده كه در سالهاي اخير افراد زيادي به كشت توت فرنگي روي آورند.

وي گفت: بر همين اساس ضروري است، مسوولان و متوليان كشاورزي امكانات لازم را در اختيار متقاضيان قرار دهند و با اين كار علاوه بر اينكه جايگاه توت فرنگي در كردستان از نظر توليد بالا خواهد رفت بلكه ضمن اشتغالزايي كمك شاياني به اقتصاد معيشتي خانوارها بويژه خانوارهاي روستايي خواهد شد.

وي در ادامه افزود: به تازگي به منظور توسعه كشت اين محصول در كردستان سازمان جهاد كشاورزي اقداماتي از جمله خريد بوته‌هاي جديد و خارجي و توزيع در بين روستاييان انجام داده است.

وي گفت: سال گذشته ‪ ۷۵۰‬هزار منشا توت فرنگي در استان تاييد و جهت كشت مورد تاييد قرار گرفت.

معاون صنايع و توسعه روستايي سازمان جهاد كشاورزي كردستان نيز در اين مورد گفت: فيزيولوژي محصول توت فرنگي نوعي است كه زود از بين مي‌رود و ماندگاري ندارد.

بهنام پاك ضمير توت فرنگي را يكي از محصولات ارگانيك دانست و گفت: توت فرنگي توليدي اين استان عاري از سم و كود است و ارزش غذايي بالايي دارد.

وي ادامه داد: جهاد كشاورزي استان براي حمايت از كشاورزان اقدام به ايجاد واحد سردكننده محصول توت فرنگي، بسته‌بندي و برگزاري كلاسهايي در زمينه بسته‌بندي كرده است.

وي اظهار داشت: به دليل اينكه توت فرنگي تك محصولي است و در سال فقط دو ماه برداشت مي‌شود ايجاد كارخانه تنها براي اين محصول مقرون به صرفه نيست.

وي گفت: با سرمايه‌گذاري مناسب مي‌توان كارخانه‌اي براي فرآوري تمامي محصولات استان ايجاد كرد كه سبب فراهم نمودن زمينه اشتغال، جلوگيري از فاسد و ضايع شدن محصولات و باعث عدم سواستفاده دلالان گردد.

به گفته وي اكنون كارخانه فرآوري و تبديلي محصول توت فرنگي را در استان نداريم. ك/‪۴‬
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 313]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن