واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گزارش هاشمي بهمجلس هشتم درباره انتخابات
سرپرست وزارت كشور با بيان اينكه امواج برگزاري انتخابات مجلس فضاي بين المللي را متاثر كرده بود، تصريح كرد: نظام سلطه با تمام قوا براي كم رنگ تر كردن حضور مردم در انتخابات و مقابله با جمهوري اسلامي ايران به ميدان آمده بود.
سرپرست وزارت كشور از مشاركت 57 درصدي مردم و كاهش 32 درصدي جرايم انتخاباتي در انتخابات مجلس هشتم در سراسر كشور خبر داد .
به گزارش خبرنگار مهر ، سيد مهدي هاشمي سرپرست وزارت كشور در مراسم افتتاحيه مجلس هشتم در ارائه گزارش خود پيرامون انتخابات مجلس هشتم با اشاره به فرازي از سخنان رهبر معظم انقلاب گفت : فضاي عمومي كشور در سالي كه به نام اتحاد ملي و انسجام اسلامي نامگذاري شده بود براي برگزاري انتخابات مهيا گشت.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران در شرايطي به سمت برگزاري انتخابات مجلس هشتم رفت كه با پشتوانه مردمي ظرفيت هاي داخلي، اعتماد به نفس و تلاشي ستودني به دستاوردهايي ارزشمند رسيد.
سرپرست وزارت كشور با بيان اينكه امواج برگزاري انتخابات مجلس فضاي بين المللي را متاثر كرده بود، تصريح كرد: نظام سلطه با تمام قوا براي كم رنگ تر كردن حضور مردم در انتخابات و مقابله با جمهوري اسلامي ايران به ميدان آمده بود.
هاشمي با اشاره به دستيابي ايران به انرژي صلح آميز هسته اي، ساخت ماهواره، رشد تصاعدي سرمايه گذاري هاي عمراني اضافه كرد: در اين شرايط گرايش بي نظيري از سوي ملت هاي جهان به ايران اسلامي مشاهده مي شد و شكست آمريكا در منطقه باعث شد تا بدخواهان تمام تلاش خود را براي مقابله با ايران به كار بندند.
وي خاطر نشان كرد: جمهوري اسلامي ايران به عنوان نظامي مستقل با توكل بر خدا مي تواند جلوي هرگونه توطئه اي بايستد. اهميت انتخابات مجلس هشتم نه تنها در مجلس بلكه نشان دهنده اراده ملي در مشاركت در امور است.
سرپرست وزارت كشور با بيان اينكه اداره كشور متكي بر آراي عمومي است، گفت: مردم از طريق انتخابات نقش خود را ايفا مي كنند و لذا راي ملت در انتخابات بسيار تعيين كننده و از اهميت خاصي برخوردار است.هاشمي افزود: چرخش قدرت سياسي ميان احزاب و گروه هاي سياسي از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي نشان مي دهد كه انتخابات در ايران فرمايشي نيست و اين مردم هستند كه دست به انتخاب افراد مي زنند.
وي اظهار داشت : آمريكا با ناكامي هايي كه در مقابل مسئله هسته اي ايران و منطقه داشت بسيار اميدوار بود تا با قدرت رسانه اي و تصويب تحريم ها عليه ايران فضاي انتخابات مجلس هشتم را تحت الشعاع قرار دهد اما ملت ايران در آغاز دهه چهارم انقلاب با وجود محدوديت هاي تبليغاتي و سني و همچنين مواجه شدن با تعطيلات آخر سال حضور حماسي در انتخابات به نمايش گذاشت.
سرپرست وزارت كشور با تاكيد بر اينكه اين وزارتخانه برگزاري انتخابات را مهمترين وظيفه خود مي داند، گفت: تلاش هاي زيادي از ابتداي سال 86 براي برگزاري انتخابات از سوي وزارت كشور انجام شد كه درنهايت منجر به برگزاري انتخابات با افزايش سن راي دهندگان از 15 به 18 سال، ممنوعيت چاپ پوستر و بنر، ممنوعيت برگزاري انتخابات رايانه اي، افزايش مدت زمان استعفاي داوطلبان، ارتقاء مدرك تحصيلي نامزدها از فوق ديپلم به فوق ليسانس وحذف آراء باطله ماخوذه شد.
هاشمي برگزاري برنامه هاي آموزشي در سراسر كشور، آموزش از طريق رسانه ملي، توزيع سي دي ها، بروشور و كاتالوگ هاي آموزشي، تشكيل كميته تدوين منشور انتخابات با كمك ساير نهادها و برگزاري همايش هايي براي انجام انتخابات مجلس هشتم را يكي از شاخصه هاي تاثير گذاري مطلوب در فضاي انتخابات مجلس هشتم عنوان كرد.
وي همچنين از كاهش 32 درصدي جرايم انتخاباتي در انتخابات مجلس هشتم خبر داد و تاكيد كرد ارائه گزارش كاهش تخلفات در انتخابات مجلس هشتم از سوي ستادهاي بازرسي و شوراي نگهبان از ويژگي هاي ديگر برگزاري انتخابات مجلس هشتم است.
سرپرست وزارت كشور، اهتمام به روش هاي نوين و برگزاري انتخابات رايانه اي را گامي براي ايجاد دولت الكترونيك خواند و گفت: برگزاري 52 نشست خبري، صدور 48 اطلاعيه انتخاباتي در مراحل اول و دوم انتخابات، ارتباط نزديك با رسانه ها از جمله فعاليت هاي اطلاع رساني وزارت كشور بود.
هاشمي توزيع و چاپ برگه هاي راي با ضريب اطمينان بيشتر نسبت به انتخابات گذشته و خريد اقلام رايانه اي را از ديگر كارها ي انجام شده براي انتخابات مجلس هشتم برشمرد و تصريح كرد: بي ترديد برخي كاستي ها هم در اين دوره از انتخابات وجود داشت كه با كمك مجلس هشتم در صدد رفع آن خواهيم بود.
وي به آمارهاي به دست آمده از برگزاري انتخابات مجلس هشتم اشاره كرد و اظهار داشت : انتخابات در 207 حوزه اصلي و 44 هزار و 624 حوزه شهري و روستايي برگزار شد كه در نهايت شاهد حضور ميليوني مردم در پاي صندوق هاي راي بوديم.
سرپرست وزارت كشور افزود : از مجموع 3 هزار 171 پاسخ استعلام از مراجع 4 گانه، 4 هزار و 422 نفر تاييد شدند كه يك درصد نسبت به دوره گذشته افزايش داشت.هاشمي ادامه داد: با انصراف 532 نفر از حضور در انتخابات مجلس هشتم در مجموع 3 هزار و 890 نفر باقي ماندند كه در مرحله اول 205 نفر به مجلس راه يافتند و انتخابات در 3 حوزه تك نماينده باطل شد.
وي با بيان اينكه انتخابات در مرحله دوم در 54 حوزه اصلي و 17 هزار و 142 شعبه اخذ راي برگزار شد، خاطر نشان كرد: در نهايت پس از برگزاري انتخابات مرحله دوم 82 نماينده ديگر به مجلس هشتم راه يافتند.
سرپرست وزارت كشور گفت: 51 درصد از نامزدهاي انتخابات مجلس هشتم داراي مدرك فوق ليسانس و دكترا بودند كه اين ميزان نسبت به گذشته 22 درصد رشد داشت. همچنين 611 خانم در انتخابات مجلس هشتم نامزد شدند كه در نهايت 8 نفر از آنها به مجلس راه يافتند.
هاشمي با بيان اينكه انتخابات مجلس هشتم با اخذ 24 ميليون و 197 هزار و 66 راي از مردم همراه بود گفت: مردم در اين دوره از انتخابات در مجموع مشاركتي 57 درصدي داشتند كه در كلانشهرهايي همچون مشهد، شيراز، اصفهان، تبريز و ... نسبت به دوره هاي گذشته شاهد رشدي يك درصدي بوديم .
وي با اشاره به حضور 700 هزار دست اندركار انتخابات در مجلس هشتم ، ادامه داد: براي اولين بار انتخابات با ارائه كارت ملي برگزار شد و با يك روز قبل از برگزاري انتخابات ثبت احوال براي 98 درصد واجدين شرايط كارت ملي صادر كرد.
سرپرست وزارت كشور با اشاره به برگزاري انتخابات رايانه اي براي اولين بار در كنار انتخابات دستي اظهار داشت: براي اولين بار منشور اخلاقي انتخابات تدوين، مورد بحث، گفتگو و ترويج قرار گرفت. همچنين ميز احزاب براي اولين بار در ستاد انتخابات كشور و ساير ستادهاي انتخابات در كشور تشكيل شد.
هاشمي با اشاره به افزايش سن راي دهندگان از15 سال به 18 سال خاطر نشان كرد: براي اولين بار ارتباط تنگاتنگ و پرحجمي را از سوي وزارت كشور با رسانه ها براي اطلاع رساني شفاف از روند برگزاري انتخابات شاهد بوديم.
وي در پايان از حجت الاسلام پورمحمدي وزير سابق كشور به دليل تلاش هاي بي شائبه اش در برگزاري انتخابات مجلس هشتم قدرداني و تشكر كرد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 487]