پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848506540
بايگاني در افتتاحيه مجلس هشتم ارايه شد؛گزارش وزارت كشور از برگزاري انتخابات هشتمين دوره مجلس
واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني در افتتاحيه مجلس هشتم ارايه شد؛گزارش وزارت كشور از برگزاري انتخابات هشتمين دوره مجلس
تهران - حيات
گزارش برگزاري انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي توسط سيدمهدي هاشمي سرپرست وزارت كشور قرائت شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني حيات، متن گزارش مهدي هاشمي به شرح زير است:
رب ادخلني مدخل صدق و اخرجني مخرج صدق واجعلني من لدنك سلطان نصيرا
"اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه والنصر واجعلنا من خيراعوانه و انصاره والمستشهدين بين يديه"
سلام بر پيامبر گرامي اسلام حضرت محمدمصطفي(ص) و ائمه هدي سلام الله عليهم، سلام بر ذريه پاك رسول الله و عبد صالح خداوند حضرت امام رضوان الله تعالي عليه بنيانگذار انقلاب اسلامي.
سلام بر ولي امر مسلمين جهان حضرت آيت اله خامنه اي مدظله العالي تداوم بخش راه پرافتخار امام.
سلام بر تمام مردان و زنان مجاهد و شهيد كه جان خود را در راه تحقق آرمان هاي الهي و ارزش هاي متعالي اسلام نثار كرده اند و در جوار حق آرميدند.
و سلام و درود بر ملت شريف و عزيز، شجاع و هوشيار، مقاوم و صبور و بيدار دل ايران اسلامي.
با عرض تسليت ايام فاطميه و سالگرد ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران امام راحل و با عرض خوش آمد به شما خواهران و برداران محترم، منتخبان ملت ايران، مديران و خدمتگزاران مردم، سفراء و ساير ميهمانان عزيز و همچنين نمايندگان محترم رسانه هاي گروهي شركت كننده در مراسم افتتاحيه هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي، گزارش خود را پيرامون برگزاري اين دوره از انتخابات با اشاره به فرازي از فرمايشات مقام معظم رهبري در 25 اسفند ماه 1386 بعرض مي رسانم:
"با همت و هوشياري شما، يكبار ديگر همه ترفندهاي شيطاني از صدور قطعنامه و تحريم انتخابات تا دعوت ناظران بيگانه به دخالت در حقوق و زندگي مردم، از سياه نمايي درخصوص مديريت كشور تا ترساندن مردم از خطر حمله دشمن، از تهمت سالم نبودن انتخابات تا تلقين دلسردي و بي تفاوتي مردم و به خصوص پيشگويي هاي تبليغاتي و شيطاني درباره مشاركت نكردن جوانان، همه و همه به سنگ خورد"
الف- فضاي عمومي كشور در آستانه انتخابات
در سالي كه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان سال وحدت ملي و انسجام اسلامي نامگذاري شده بود جمهوري اسلامي ايران درحالي به استقبال انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي رفت كه كشور در يكي از پرافتخارترين مقاطع تاريخ انقلاب اسلامي قرار داشت.
برهه اي كه شايد بتوان از آن به عنوان يك نقطه عطف ياد كرد، چرا كه جمهوري اسلامي ايران در اين برهه از تاريخ انقلاب، با توكل به خداوند متعال و با استفاده از پشتوانه هاي مردمي و ظرفيت هاي داخلي با اعتماد به نفس و تلاش ستودني، قدم هاي اساسي و اميدبخشي را در جهت ساختن كشور برداشت و به دستاوردهاي بسيار ارزشمندي رسيد، بطوريكه امواج و آثار اين خيزش، چالش هاي سنگيني در عرصه بين المللي ايجاد كرد.
امروزه نظام سلطه با تمام فرصت ها و امكانات سياسي، اقتصادي، ديپلماتيك و رسانه اي براي مقابله با اين حركت درون زاي ملت ايران به ميدان آمده است، دستيابي ملت ايران به فناوري صلح آميز انرژي هسته اي، جهش علمي در عرصه هاي نوين پزشكي، ساخت ماهواره و ورود به فضا، رشد تصاعدي سرمايه گذاري هاي عمراني، بسط عدالت و توزيع عادلانه ثروت از طريق طرح هاي زودبازده و به تبع آن كاهش نرخ بيكاري و از همه مهمتر گرايش بي نظير ملت هاي جهان به ايران اسلامي و شكست هاي پي در پي آمريكا در عرصه هاي سياست خارجي، باعث شده بدخواهان نظام تمام هم و غم خود را براي ناميدساختن مردم و توقف مسير رشد و تعالي جمهوري اسلامي ايران بكار بندند و بويژه در جريان انتخابات كه يك آزمون ملي و نمايشگاهي از قابليت هاي سياسي ملت و پيوند مردم با حاكميت است مانع موفقيت شوند.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك نظام مستقل با توكل برخدا و حضور و مشاركت مردم مي تواند در مقابل اين توطئه ها بايستد.
بدون شك اهميت انتخابات مجلس شوراي اسلامي نه فقط بعنوان يك اقدام ملي براي تشكيل قوه مقننه و تبلور عصاره فضايل ملت بلكه نماد اعتماد مردم و پشتوانه مردمي و كارآمدي نظام اسلامي است.
انتخابات تجلي اراده ملت در تعيين سرنوشت و بهترين ساز و كار براي مشاركت مردم در اداره امور است.
براساس اصل ششم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، اداره كشور متكي بر آراء عمومي بوده و مردم از طريق انتخابات در اداره كشور نقش ايفا مي كنند، مطابق اين اصل همه مسوولان نظام به صورت مستقيم و غيرمستقيم با آراي مردم انتخاب مي شوند و لذا راي ملت در هر انتخابات بسيار تعيين كننده است، كه در اين ميان انتخابات مجلس شوراي اسلامي از ويژگي هاي خاصي برخوردار بوده و همانطور كه رياست محترم جمهوري اسلامي جناب آقاي دكتر احمدي نژاد فرموده اند: اقتدار دولت در گرو اقتدار مجلس است.
از طرفي چرخش قدرت سياسي ميان احزاب، گروه ها و جناح هاي سياسي طي سه دهه گذشته از عمر انقلاب اسلامي نشان مي دهد كه انتخابات در ايران، فرمايشي و نمايشي نبوده و اين مردم هستند كه با كمال آزادي و براساس خواست و دريافت هاي خود دست به انتخاب مي زنند.
آمريكا در پي شكست هاي متعدد در خاورميانه و عدم موفقيت در متوقف ساختن فعاليت هاي هسته اي ايران، بسيار اميدوار بود كه در قالب قطعنامه هاي تحريمي و اعمال محدوديت هاي شديد اقتصادي و بهره گيري از عمليات رواني گسترده و قدرت وسيع رسانه اي، مردم را تحت فشار قرار داده و فضاي انتخابات هشتمين دوره مجلس را تحت الشعاع آن قرار دهد.
لكن ملت ايران در آستانه ورود به چهارمين دهه از عمل پرافتخار انقلاب اسلامي و عرصه هاي نوين تحول و با استفاده از كوله بار تجربيات شركت در 28 انتخابات، با وجود محدوديت هاي تبليغاتي، افزايش حداقل سن راي دهندگان و شرايط روزهاي پاياني سال، حضور هوشمندانه و حماسي خود را به نمايش گذاشت.
ب- اجراي انتخابات
وزارت كشور انتخابات را يك آزمون ملي و برگزاري آن را بعنوان مهمترين مسووليت اجرايي خود تلقي كرده و از اوايل سال 86 با بسيج امكانات، براي برگزاري مطلوب انتخابات، تمامي همت خود را بكار بست تا همه مردم در سراسر كشور با سهولت هرچه بيشتر امكان راي دادن داشته باشند.
تلاش شد تا حفظ سلامت و قانون مداري سرلوحه عملكرد مجريان در سراسر كشور باشد و صيانت از تك تك آراي مردم به عنوان "امانتي الهي"، وظيفه شرعي و قانوني تمامي مجريان گردد.
ستاد انتخابات كشور با تشكيل 6 كميته تخصصي و 9 گروه كارشناسي و حضور نمايندگان سازمان ها و نهادهاي ذيربط از اول دي ماه 86 كار خود را به صورت رسمي آغاز كرد.
تغييرات قانون كه تا آخرين روزهاي قبل از برگزاري انتخابات ادامه داشت عبارت بودند از:
1- افزايش حداقل سن راي دهندگان از 16 به 18 سال
2- ممنوعيت چاپ و نصب پوستر، بنر و تراكت هاي تبليغاتي نامزدها
3- رايانه اي برگزارشدن انتخابات درصورت توافق با شوراي نگهبان
4- افزايش شرط تحصيلي داوطلبان نمايندگي از فوق ديپلم به كارشناسي ارشد
5- افزايش مدت استعفاء قبل از ثبت نام داوطلبان از دو ماه به 6 ماه
6- حذف آراي باطله ماخوذه از حدنصاب موردنظر
برنامه هاي سنگين آموزشي با برگزاري همايش هاي توجيهي منطقه اي ، براي كليه دست اندركاران در 6 نقطه كشور، تهيه نرم افزار آموزشي براي شعب، آموزش عمومي مردم از طريق رسانه ملي و جرايد، توزيع كتابچه راهنما ميان شعب و آموزش هاي نرم افزارهاي رايانه اي در مركز، استان ها و تمامي حوزه هاي انتخاباتي، كارآيي و سرعت عمل را در تمامي سطوح افزايش داد.
تشكيل كميته تدوين و ترويج منشور اخلاقي انتخابات، با مشاركت سازمان ها و نهادهاي فرهنگي دانشگاه ها، حوزه هاي علميه، احزاب و رسانه هاي گروهي، بر پايي همايش هاي تخصصي ، توزيع اقلام تبليغي، چاپ كتاب احكام انتخابات براي كليه شعب و ديگر اقدامات، تاثير مطلوبي بر فضاي انتخابات گذاشت.
كاهش چشمگير جرايم انتخاباتي و تقليل 32 درصدي اين موضوع در حوزه هاي انتخاباتي و كاهش شكايات و تخلفات رسيدگي شده از سوي ستادهاي بازرسي و هيات هاي نظارت شوراي نگهبان، از ويژگي هاي برگزاري هشتمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي است كه اميد است به لطف الهي و ارتقا فرهنگ و اخلاق انتخاباتي، اين كاهش ها ادامه يابد.
اهتمام به استفاده از روش هاي نوين و برگزاري موازي انتخايات رايانه اي كه خود گام مهمي در حركت بسوي دولت الكترونيك تلقي شد، از محسنات اين دوره از انتخابات بود.
اطلاع رساني به موقع و شفاف سازي روند انتخابات براي مردم، اطمينان و آرامش را در جامعه ارتقا بخشيد. برگزاري 52 نشست خبري با خبرنگاران داخلي و بعضا خارجي، انتشار 1800 گزارش خبري ، حضور در بيش از 30 مورد برنامه هاي صدا و سيما و انتشار 38 اطلاعيه ستاد انتخابات در مرحله اول و دوم از فعاليت هاي ستاد خبري انتخابات بوده است.
در بخش پشتيباني، چاپ و توزيع برگه هاي تعرفه با مشخصات امنيتي بالاتر نسبت به دوره هاي قبل، توزيع به موقع اعتبارات، خريد و توزيع اقلام اداري و تجهيزات رايانه اي صورت گرفت.
بي ترديد برخي كاستي ها نيز عليرغم تلاش بي شائبه مجموعه وزارت كشور در اين دوره از انتخابات وجود داشت، كه اميدواريم اين كاستي ها را با همكاري و تدبير مجلس هشتم براي مراحل بعدي حتي المقدور مرتفع سازيم.
ج- آمارها
انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي در سطح 207 حوزه انتخابيه اصلي و 44624 (چهل و چهار هزار و ششصد و بيست و چهار شعبه اخذ راي شهري و روستايي ثابت و سيار در آخرين جمعه سال يعني 24 اسفند 1386 براي انتخاب 290 نفر با حضور ميليوني زن و مرد و پير و جوان در پاي صندوق هاي راي برگزار گرديد.
لازم به ذكر است در روند اجرايي انتخابات با دريافت 1318 پاسخ استعلام از مراجع چهارگانه ، از مجموعه 7600 (هفت هزار و ششصد) داوطلب نمايندگي مجلس شوراي اسلامي، تعداد 4422 (چهار هزار و چهارصد و بيست و دو) نفر تاييد شدند، كه يك درصد بيش از تاييد صلاحيت هاي دوره قبل بودند و با توجه به انصراف 532 نفر از تاييد شدگان نهايتا 3890 (سه هزار و هشتصد و نو) نفر در صحنه رقابت انتخاباتي باقي ماندند.
در مرحله اول انتخابات 205 نفر از نامزدها به مجلس راه يافتند و انتخابات 3 حوزه داراي يك نماينده نيز باطل گرديد. مرحله دوم انتخابات نيز در تاريخ ششم ارديبهشت ماه 1387 در سطح 54 حوزه و 17942 (هفده هزار و نهصد و چهل و دو) شعبه اخذ راي، براي انتخاب 82 نفر از ميان 164 نامزد راه يافته به مرحله دوم برگزار شد.
از مجموع داوطلبان انتخابات، 51 درصد داراي مدرك فوق ليسانس و دكترا بوده كه در مقايسه با انتخابات مجلس هفتم 22 درصد رشد داشته است.
تعداد زنان داوطلب انتخابات 611 نفر بودند كه 308 نفر آنها در رقابت انتخاباتي شركت كردند و 8 نفر با انتخاب مردم به مجلس راه يافتند.
مردم با دادن 066/197/24 (بيست و چهار ميليون و يكصد و نود و هفت هزار و شصت و شش) راي ماخوذه مشاركتي 57 درصدي را رقم زدند كه 6 درصد بيش از دوره قبل را نشان مي دهد.
مشاركت مردم در كلان شهرها شامل تهران، تبريز، اصفهان، مشهد، شيراز و اهواز بيش از يك درصد و در مناطق اهل سنت 6/7 درصد رشد داشته است.
حضور بيش از 000/700 نفر دست اندر كار برگزار انتخابات در سراسر كشور، شامل عوامل اجرايي، نظارتي، بازرسي و انتظامي و اتصال همزمان بيش از 4500 (چهل و پنج هزار)نقطه در سراسر كشور به مركز شبكه رايانه اي در ستاد انتخابات كشور و حضور 000/77 (هفتاد و هفت هزار) نفر كاربر رايانه در كنار ساير دست اندركاران در يك روز، انتخابات را به يكي از بزرگترين عمليات پر افتخار و شدمن شكن كشور تبديل نمود، كه بدون شك جز با عنايت الهي، رهنمودهاي مقام معظم رهبري، پشتكار و تلاش شبانه روزي و بي شائبه همه دست اندركاران بويژه مسوولان سخت كوش ستاد انتخابات كشور و حضور پرشكوه و حماسه آميز مردم امكان پذير نبود.
اين تلاش هاي مخلصانه موجب شد: براي اولين بار دقت، سرعت و صحت عمليات اجرايي انتخابات بويژه شمارش و تجميع آرا به حداكثر ميزان خود در مقايسه با دوره هاي قبل رسيد. بطوريكه نتايج انتخابات تهران در كمتر از 3 روز و ساير حوزه هاي سراسر كشور در كمتر از يك روز اعلام شد.
براي اولين بار كارت ملي و شماره ملي افراد در روز اخذ راي در سطح ملي مورد بهره برداري قرار گرفت و براي بيش از 98 درصد واجدين شرايط تا روز انتخابات توسط ثبت احوال كارت ملي صادر گرديد.
براي اولين بار رايانه در سطح بسيار گسترده در مراحل مختلف انتخابات اعم از ثبت نام داوطلبان، ثبت نام راي دهندگان، شمارش آرا، تجميع نتايج آرا و اتوماسيون اداي در كنار روش دستي مورد بهره برداري قرار گرفت.
براي اولين بار با تلاش فرهيختگان و حمايت و راهنمايي هاي علما و مراجع عظام تقليد، منشور اخلاق انتخاباتي تدوين و به همت اصحاب رسانه و اساتيد حوزه دانشگاه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و ترويج داد.
براي اولين بار ستادهاي بازرسي انتخابات مجلس، مستقل از ستادهاي اجرايي در مركز و استان ها و حوزه هاي انتخابيه، بر روند اجراي قانون انتخابات نظارت كرده و شاهد كاهش 500 درصدي شكايات و گزارشات تخلفات انتخاباتي نسبت به دوره قبل بوديم.
براي اولين بار سن راي دهندگان از 16 سال به 18 سال افزايش يافت، هر چند تلاش دولت براي بازگرداندن آن به نتيجه نرسيد ولي در عين حال طبق بيان مقام معظم رهبري، "جوانان سهم بزرگي از اين مشاركت همگاني را بر دوش گرفتند و با اينكه حداقل سن انتخاب 3 سال ارتقا يافت و چند ميليون نوجوان از 18 سال از شركت در انتخابات محروم شدند، ميليون ها جوان زير 30 سال به سوي صندوق هاي راي شتافتند و با حضور شورانگيز خود نشان دادند كه پسران و دختران نسل بعد، آماده تحويل گرفتن اين جمهوري مقدس مي باشند كه خون بهاي دهها هزار شهيد و محصول مبارزه سال هاي متمادي ملت ايران است.
براي اولين بار ميز احزاب علاوه بر ستاد انتخابات كشور در ستاد انتخابات استان هاي سراسر كشور نيز تشكيل شد و نمايندگان احزاب و تشكل هاي سياسي در تمام مراحل اجرايي انتخابات حضور فعال و موثر داشته و از نزديك در جريان امور انتخابات قرار گرفتند.
براي اولين بار ارتباط تنگاتنگ، به روز و پرحجم اصحاب رسانه بويژه صدا و سيما با انجام صدها مصاحبه، كنفرانس خبري و گزارش ويژه، اخبار ستاد انتخابات كشور را به تمام نقاط دنيا مخابره كردند و تعامل ستاد انتخابات با رسانه ها را به اوج رساندند.
در خاتمه جا دارد تا از شوراي محترم نگهبان، هيات هاي نظارت، هيات هاي اجرايي، ستادهاي انتخابات استان ها، نيروهاي انتظامي، نظامي و بسيج، اعضاي شعب اخذ راي، بازرسان، مراجع چهارگانه استعلام شامل وزارت اطلاعات، دادستاني كل كشور، ناجا و سازمان ثبت احوال، ستاد انتخابات كشور، استانداران، فرمانداران و بخشداران سراسر كشور و اصحاب رسانه بويژه رسانه ملي صميمانه تشكر و بويژه به پاس خدمات و به رسم انصاف، از تلاش هاي دلسوزانه حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي پورمحمدي وزير محترم كشور وقت در برگزاري هر چه سالمتر و باشكوه تر انتخابات تقدير نمايم.
توفيق مجلس هشتم را كه به تعبير مقام معظم رهبري "مجلس آگاه، متدين، نخبه، ضد استكبار ، مقتدر، دردشناس و مردم گرا" است را در انجام وظايف خطير و سنگيني كه برعهده دارند، بويژه توصيه معظم له در هموار كردن راه دولت خدمتگذار، از خداوند متعال مسالت دارم.
بهترين پاداش دست اندركاران انتخابات رضايت مقام معظم رهبري است كه در بخشي از پيام 25 اسفند خود فرمودند: از مجريان و ناظران انتخابات كه با تلاش طاقت فرسا، بار اين مسووليت قانوني را بر دوش كشيدند و با صداقت و امانت، آرا مردم را صيانت نمودند... صميمانه سپاسگذاري مي كنم.
پايان پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-