واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پيام رهبر انقلاب به مجلس هشتم:مجلس راهنماي عمل و كمك دولت باشد / در وظيفه نظارتي هرگز اهمال نشود
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيامي به مناسبت آغاز به كار هشتمين دور مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه"در دهه چهارم ، گفتمان اصلي انقلاب، پيشرفت و عدالت است" فرمودند: مجلس راهنماي عمل و كمك دولت باشد. ضمن اينكه نظارت به معني رقابت نيست ، هرگز نبايد در ايفاي وظيفه نظارتي اهمال شود و دولت نيز به كليه قوانين مجلس پايبند بوده از آن تخلف نكند.
به گزارش خبرگزاري مهر ، متن كامل پيام حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب بدين شرح است:
بسماللَّهالرّحمنالرّحيم
اكنون كه هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز مي شود و با ياري خداوند توانا، حلقه ديگري از زنجيره بيگسست اين نماد مردمسالاري ديني، شكل مي گيرد، پيشاني سپاس بردرگاه احديت فرو مي سايم و با دلي لبالب از قدرشناسي و اميد، به ملت ايران درود مي فرستم. اين، سند افتخاري است كه همهي مؤمنان به اسلام و دلبستگان به ايران بايد آن را عطيه اي الهي بدانيم و قدرشناسانه از آن پاسداري كنيم.
در ميانه امواج طوفاني دنيائي كه در آن، افزونطلبان سلطهگر با سيطره متعرضانه خود استقلال و هويت ملتها را نشانه گرفته و تا توانستهاند عرصه را بر عزم ملي آنان تنگتر كردهاند، ملت ايران با ارادهاي راسخ بر ترفندهاي پيچيده دشمنان فائق آمده و در راه عزت و آزادگي به رهنمائي اسلام و قرآن، گردنههاي دشوار را يكي پس از ديگري پشت سر مي گذارد. مجلس مؤمن و مستقل و شجاع و مدبّر، نماد پايداري و ثبات الگوئي از مردمسالاري است كه انقلاب اسلامي در برابر چشم جهانيان قرار داد و ملت بزرگ ايران با اتكال به خدا و با عزم راسخ خود آن را ماندگار كرد.
اينجانب وظيفه خود مي دانم كه از ملت عزيز كه عرصه اين آزمون ملي را با جدّ و نشاط خود انباشت و بار ديگر آگاهي و بيداري خود را به رخ دشمنان كشيد، با همه وجود، سپاسگزاري كنم. و نيزلازم ميدانم از مسئولان و دست اندركاران انتخابات در وزارت كشور و شوراي محترم نگهبان كه بار سنگين انتخابات را با صبوري و مسئوليتشناسي به سرمنزل رساندند، و از دستگاههاي كمككننده بويژه رسانه ملي و مأموران نظم و امنيت، و از گروهها و جريانها و چهرههاي ديني و سياسي كه با حضور و تلاش خود بر شور و شوق همگاني افزودند، و از همه كساني كه با سخن و رفتار و منش خود به برگزاري اين حماسهي بزرگ كمك رساندند، قدرداني و تشكر كنم.
همچنين لازم است كه به اقتضاي قدرشناسي و انصاف، از عموم نمايندگان مجلس هفتم بويژه از رئيس فرزانه و پرتلاش و بُردبار مجلس جناب آقاي دكتر حدادعادل و هيئت رئيسه محترم آن تشكر كنم.
مجلس هفتم با رويكرد ارزشي و شجاعانه خود در مسائل جهاني و ملي، و با دفاع از حقوق ملت در برابر بيگانگان، و با تلاش در راه رفع مشكلات مردم و با حرمت نهادن به آرامش فضاي سياسي و پرهيز از آشفتهسازي و جنجالآفريني، كارنامه تحسين برانگيزي به جاي گذاشت.
اكنون مجلس هشتم با رأي قاطع و پرمعناي ملت در انتخاباتي رقابتي و پرمشاركت و قانونمند، شكل يافته است. نمـايندگاني كه توفيق آن يافتـهاند كه مـورد اعتـماد مـردم قرارگرفته به جايگاه والاي مجلس راه يابند به ياد داشته باشند كه در يكصد سال اخير، همواره تشكيل مجلسي كه با مشاركت مردم پديد آيد و قانونمند شدن مديريتها و نظارتپذيري مديران و تحققبخشيدن به هدفها و ضوابط مبارك اسلام را در قالب قوانين رسا و شفاف تضمين كند، در صدر خواستههاي ملت ايران و رهبران ديني و ملي در مبارزات پرهزينه آنان قرار داشته است و براي تحقق مجلسي كه عقل اجتماعي و روح مشورت را در راه پيشرفت كشور و سامانبخشيدن به مصالح ملت و تعالي اسلامي به كار گيرد، جانهاي پاك بسياري فدا شده و خونهاي شريفي بر زمين ريخته است.
امروز ما مديون همه آن انسانهاي بزرگ از شيخ فضلالله و بهبهاني و مدرس تا شهداي انقلاب در سيسال اخير و شهيدان مجلس شوراي اسلامي مي باشيم. تكليف حقوقي و اخلاقي سنگيني بر ذمه يكايك نمايندگان محترم قرار دارد و اين امانت شرعي كه از امروز تا چهار سال بر عهده شما معتَمدان ملت است، مي تواند فرصت تاريخي و باشكوهي در تاريخ حيات سياسي ايران عزيز باشد.
بر اين پايه، نكاتي يادآوري مي گردد:
1ـ شكر نعمت نمايندگي در آن است كه قدر آن دانسته شود و نماينده در همه اين دوران، همه توان و ظرفيت خود را در خدمت آن قرار دهد. سرگرم شدن به هر كاري كه در اين وظيفه خلل وارد آورد، ناروا و ناسپاسي است. حضور كامل در همه جلسات عام و خاص مجلس، لازمهي حتمي اين وظيفهگزاري است.
2ـ شما نمايندگان ملتي مؤمن و شجاع و با ارادهايد. اين ملت با اين ويژگيها توانسته است از گردنههاي دشوار عبور كند و بسي موانع طبيعي يا ساخته دشمن را پشت سر گذارد. انديشه و عمل شما بايد در همين جهت به كار افتد. دشمنان پركينه و زيادهطلب، اكنون در چندين جبهه از ملت ايران شكست خوردهاند و ملت ايران بر ثبات و اقتدار و استقلال خود در برابر آنان افزوده است.
امروز آنان خود به اين حقيقت معترفند. شما بايد در كنار دولت انقلابي و مؤمن، پيشاهنگ اين حركت شجاعانه و مدبرانه باشيد؛ دنيا از همهي شما سخن واحدي بشنود و تبلور عزم ملي را در حرف و عمل شما ببيند.
3ـ آغاز اين مجلس با ورود در دهه چهارم انقلاب همزمان شده است. در اين دهه، گفتمان اصلي انقلاب، پيشرفت و عدالت است؛ پيشرفت در همه ابعاد علمي و اقتصادي و اخلاقي و فرهنگي، و عدالت همهجانبه در توزيع فرصتها و امكانات مادي و معنوي. عنصر پيشرفت، بايد نگاه ما را به استعدادهاي بيشمار پراكنده در ميان ملت، معطوف سازد و ظرفيتهاي توليد و خلاقيت و درخشش توانائيهاي گوناگون در همه زمينهها را در نگاه ما برجسته كند. و عنصر عدالت بايد نابرخورداران از فرصتها و توانائيهاي كشور را، از اين مواهب الهي و عمومي برخوردار سازد. مجلس كه پديدآورنده نرم افزار اصلي حركت كشور است بايد لحظهاي از اين تكليف غفلت نورزد.
4ـ نماينده ملت ازجنس ملت است. شما نه از قصرهاي رفيع و خاندانهاي اشرافي، كه از متن مردم، از مدرسه و حوزه و دانشگاه، و از ميدانهاي كار به مجلس گسيل شدهايد. اين رابطه و اين منش را پاس بداريد و براي خود نگاه داريد. خوي اشرافي و گرايش به اسراف و طعمه انگاشتن اين مسئوليت، بلاي بزرگي است كه گاه مردمِ سابقاً نجيب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه بايد بشدّت مراقب خويش باشيم و دوره مسئوليت خود را، حسنهاي ماندگار، و نه سيئهاي دامنگير، بسازيم. در اين كار دشوار كمك خواستن متضرعانه از خداوند رحيم و قدير، و مراقبت از خود، بزرگترين كمككار تواند بود.
5ـ هنر قانوننويسي و قانونگذاري، از برترينهاي نمايندگي است. قانون بايد كارآمد، روان، شفاف، روزآمد و با اين حال با نگاه بلندمدت، داراي گستره اي هر چه پهناورتر و قابل ماندگاري، و يكسره معطوف به نيازهاي مردم و منافع عمومي باشد. نگرش جزئي، بخشي، شخصي و يا خداي نخواسته با نگاه لجاجت آميز در قانونگذاري، بيسود و احياناً زيانبار است. اولويتها بايد ترجيح يابد، تناقض و تكرار در قوانين بايد ريشهكن شود، و از خرد جمعي و كارشناسي در تدوين قوانين بيشترين بهره گرفته شود.
6ـ دو عنصر نظارت و همكاري صميمانه، در تعامل با قواي ديگر، بايد دو بخش تفكيكناپذير باشند. مسئوليت نظارتي مجلس هرگز نبايد به دست اهمال سپرده شود، اما هرگز هم نبايد نظارت مجلس به معناي رقابت با دولت و نشنيدن نيازها و ضرورتها و تنگناهاي آن شمرده شود. محور كار و عمل در كشور و نماد داخلي و خارجي نظام جمهوري اسلامي، عمدتاً قوه مجريه است. همه بايد به آن كمك كنند وهرگاه دولتي بانشاط بيشتر وهمت بالاتر و ارزشگرائي قويتر در صحنه است، اين كمك بايد مضاعف گردد. متقابلاً دولت بايد مجلس قانونگذاري را راهنماي عمل خود بداند و به قوانين مجلس، يكسره پايبند باشد و از آن تخلف نكند. بر سر دوراهيهاي اختلاف نظر، كارشناساني از دوطرف، گره را بگشايند و راه درست را پيش پاي هر دو طرف باز كنند. اكنون كه بحمدالله دولت و مجلس را مردمي مؤمن و انقلابي و وفادار به ارزشها و اصول اسلامي، انباشتهاند بايد اين تعامل برادرانه با رعايت حقوق قانوني از هر دو سو، بيش از هميشه ديده شود.
عزيزان من! دوران نمايندگي كوتاه، و مسئوليت شما سنگين، و هر فعل و ترك و گفت و سكوت شما در ديوان الهي ثبت و ماندگار است. سوگندنامه را كه بايد با نيت و جِدّ خوانده شود، همواره در ياد نگهداريد و خود را با آن تطبيق كنيد، بدين ترتيب حسنه ماندگاري از خود بر صحيفه الهي باقي خواهيد گذارد.
سخن را با سلام بر پيامبر اعظم صلياللهعليهوآلهوسلّم و ديگر پيامبران و بر امامان معصوم عليهمالسلام بويژه بر حضرت مهدي ارواحنافداه، و نيز به ارواح طيبهي شهيدان و به روح مطهّر امام شهيدان به پايان ميبرم و توفيق و كمك خداوند را براي شما مسألت مي كنم.
سيدعلي خامنهاي
7/خرداد/1387
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]