تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821253783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير بهداشت: تمايل به سيگاري شدن 40درصد كاهش يافته است‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: وزير بهداشت: تمايل به سيگاري شدن 40درصد كاهش يافته است‌
جام جم آنلاين: وزير بهداشت: تمايل به سيگاري شدن حدود 40درصد كاهش يافته است، اما خبر بد اين است كه در بين سيگاري‌هاي جوان آن طور كه بايد و شايد و توقع داشتيم، نتوانستيم ميزان مصرف سيگار را كاهش دهيم.


كامران باقري لنكراني در گفتگو با فارس، افزود:‌ نتايج آخرين بررسي از وضعيت فرهنگ‌سازي براي مبارزه با دخانيات در كشور نشان داد، تعداد افراد غير سيگاري كه علاقه‌مند به سيگاري شدن هستند.

وي تصريح كرد: به نظر مي‌رسد بايد براي فرهنگ سازي در نسل جوان بيشتر كار كنيم، به همين منظور اقداماتي را با وزارت آموزش و پرورش در حال پيگيري هستيم، اما رسانه ملي هم فعاليت‌هايي دارد كه بايد به آن توجه شود؛ از جمله اين‌كه در برخي فيلم‌ها و سريال‌ها صحنه استعمال سيگار و قليان نشان داده مي‌شود كه شايد برخي تصور كنند با نشان دادن چنين تصاويري آسمان به زمين نمي‌آيد، اما اينها نوعي فرهنگ‌سازي و تبليغ مصرف مواد دخاني است.

وزير بهداشت گفت:‌ بايد دقت بيشتري در تهيه فيلم‌ها و سريال‌هاي تلويزيوني داشته باشيم، البته ما در ستاد كشوري اجراي قانون جامع دخانيات، درحال طراحي برنامه ويژه‌اي براي فرهنگ سازي در نسل جوان هستيم تا در اين زمينه بيشتر فعال شويم و لازم است در اين زمينه اطلاعات بيشتري را در اختيار جوانان قرار دهيم.

وي افزود: بررسي‌هاي علمي نشان مي‌دهد، حداقل50 درصد سيگاري‌ها به علت عوارض سيگار جان خود را از دست مي‌دهند و ميانگين اميد به زندگي در افراد سيگاري 3 سال پس از مصرف دخانيات 10 سال كاهش مي‌يابد و اگر يك نفر 30 سال دخانيات مصرف كند، به طور ميانگين 20 سال از طول عمر مفيد و اميد به زندگي‌اش نسبت به افراد همگن خود كم مي‌شود.

باقري لنكراني اضافه كرد: بايد اين مطالب را هر روز براي مردم تكرار كنيم و از تكرار آن ملول نشويم و اين را هم بگوئيم كه هر روزي كه سيگار ترك شود، پس از مدتي فرد مي‌تواند به زندگي عادي بر‌گردد، مثلا كسي كه در سن 30 سالگي سيگار را ترك كند، پس از 2 يا 3 سال ميانگين اميد به زندگي‌اش به حالت طبيعي بر مي‌گردد، حتي افراد بالاي 60 سال نيز كه سال‌ها سيگار كشيده‌اند در صورتي كه سيگار و مواد دخاني را كنار بگذارند، اميد به زندگي آنها تا 3 سال بهبود پيدا مي‌كند.

وزير بهداشت گفت: اين‌كه برخي تصور مي‌كنند عوارض قليان كمتر از سيگار است نيز تصور غلطي است. تحقيقات ثابت كرده است عوارض يك‌بار قليان كشيدن معادل 40 نخ سيگار است و انتقال اعتياد از سيگار به قليان در واقع از چاله به چاه افتادن است، اما متاسفانه با تبليغ اين مفاهيم غلط طي 5 سال گذشته شاهد افزايش و گسترش مصرف قليان در كشور هستيم.

وي اضافه كرد: در زمان حاضر حدود 12درصد جمعيت 15 تا 64 سال كشور سيگاري هستند، اين ميزان در آقايان بيش از 20 درصد و در خانم‌ها 8/2 درصد است كه متاسفانه شاهد روند افزايش مصرف دخانيات در بين خانم‌هاي ايراني هستيم.

حمله سيگار به زنان‌

كارشناس مسوول كنترل دخانيات وزارت بهداشت از تلاش كمپاني‌هاي توليد سيگار براي جذب مشتري از بين گروه زنان و دختران خبر داد.

خديجه محصلي با اظهار خوشبيني از ميزان مصرف مواد دخاني در بين زنان و دختران ايراني در مقايسه با كشورهاي منطقه و دنيا، به مهر گفت: گرچه افزايش مصرف سيگار در بين اين گروه از جامعه زياد نيست، ولي اين نگراني هست كه جمعيت بيشتري از زنان و دختران به استفاده از مواد دخاني گرايش پيدا كنند.

وي با اشاره به اينكه شركت‌هاي توليد كننده سيگار در دنيا، به دنبال اين هستند كه مشتريان خودشان را از بين گروه‌هاي نوجوان و زنان و دختران انتخاب كنند، افزود: اين‌گونه شركت‌ها با استفاده از مسائل جاذبه دار در پي جلب مشتري از بين زنان و دختران هستند.

كارشناس مسوول كنترل دخانيات وزارت بهداشت با عنوان اين مطلب كه وزارت بهداشت براي گروه‌هاي نوجوان، زنان و دختران برنامه دارد، گفت: در سال 1378، 12 درصد جمعيت بالاي 15 سال مصرف كننده مواد دخاني بوده‌اند كه سهم مردان، 9/23 درصد و زنان 7/1 درصد بوده است.

محصلي اين وضعيت را در سال 1384، 2/14 درصد اعلام كرد و افزود: سهم مردان 1/24 درصد و زنان 3/4 درصد بوده است.

وي همچنين به بررسي مصرف سيگار در بين نوجوانان 13 تا 15 ساله طي سال‌هاي 82 تا 86، اشاره كرد و گفت: در سال 82، دو درصد از نوجوانان 13 تا 15 ساله مصرف كننده سيگار بوده‌اند كه اين آمار در سال 86 به 3 درصد افزايش يافته است.

محصلي، سهم پسران در اين گروه سني (13 تا 15 سال) را 1/5 درصد و دختران را 9/0 درصد اعلام كرد.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن