واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
نوت بوک VX600 چند شماره پيش مطلبي کوتاه در مورد يکي از نوت بوک هاي شرکت MSI نوشتيم که از مشخصات فني خوبي برخوردار بود، اما در آن زمان به دليل تنوع کم محصولات اين شرکت، شناخت کم کاربران و فعاليت نه چندان گسترده نماينده فروش نوت بوک هاي MSI در ايران، محصولات اين شرکت چندان مورد توجه کاربران قرار نمي گرفت و کاربران به سراغ محصولات شرکت هاي ديگر بودند، اما مدتي است که شرکت MSI با وجود نماينده جديد خود در ايران، حرکت خوبي را در زمينه ارائه نوت بوک هاي جديد آغاز کرده است که به احتمال زياد سهم اين مارک تجاري را در بازار افزايش خواهد داد. با توجه به اين موضوع، تصميم گرفتيم VX600، يکي از مدل هاي نسبتاً جديد اين شرکت را مورد بررسي قرار دهيم تا ببينيم اين غول سازنده مادربورد و کارت گرافيکي در دنياي نوت بوک چگونه عمل کرده است. بررسي اجمالي VX600 يک نوت بوک ساده با لبه هاي نيم دايره و بدنه اي از جنس پلاستيک مات است که خوشبختانه اثر انگشت روي آن نمي ماند. تنها چيزي که روي درب اين نوت بوک ديده مي شود، آرم تجاري تغيير شکل يافته شرکت MSI است که چندان خودنمايي نمي کند. بعد از باز کردن درب نوت بوک با يک صفحه کليد کامل رو به رو مي شويد که بعضي از دکمه هاي آن به دليل تعبيه کليدهاي عددي، کمي کوچک تر از حالت استاندارد هستند، مانند کليد چهارجهته( بنا به اطلاعات ارائه شده در سايت رسمي MSI فاصله کليدهاي اين نوت بوک حدود 1/8 سانتي متر از وسط هر کليد است). در پايين صفحه کليد، صفحه قابل لمس نوت بوک که بيشتر به سمت چپ تمايل دارد، تعبيه شده است. اين صفحه قابل لمس برخلاف بعضي از محصولات موجود در بازار، کمي زبر است. ميکروفون دستگاه در سمت چپ اين صفحه قابل لمس و ديودهاي نوري تعيين وضعيت نيز با کمي فاصله در سمت راست دستگاه قرار دارد. در بالاي صفحه کليد نيز يک فضاي خالي از جنس پلاستيک مشکي مات وجود دارد که در سمت راست آن کليد خاموش و روشن و کليدهاي ميانبر قرار گرفته اند. علاوه بر اين، در اين قسمت دو بلندگوي کوچک نيز وجود دارد که صداي آن ها از طريق منافذي که تعبيه شده، خارج مي شود. يک دوربين اينترنتي 1/3 مگاپيکسلي نيز در بالاي صفحه نمايش قرار گرفته که نياز شما را براي يک ارتباط تصويري خوب برآورده مي کند. امکانات ارتباطي در سمت راست نوت بوک VX600 به جزء کانکتور برق تنها دو پورت USB2 و يک خروجي D-Sub وجود دارد و خبري از اسلات توسعه دهنده PCMCIA نيست( البته جاي اين اسلات روي فريم وجود دارد). در جلوي نوت بوک نيز سه جک 3/5 ميلي متري و يک اسلات کارت خوان حافظه با قابليت پشتيباني از کارت هاي حافظه MMC، SD و MS وجود دارد. سمت چپ نوت بوک نسبت به سمت راست آن شلوغ تر است. در اين قسمت علاوه بر دو پورت USB، درايو نوري DVD Writer و پورت هاي RJ11 و RJ45 وجود دارد که در کنار Kingstone Lock تعبيه شده است.
مشخصات فني VX600 مورد آزمايش ما، مجهز به پردازنده دو گيگاهرتزي Core 2 Duo T6400 با دو مگابايت حافظه L2 است که از طريق مسير FSB با فرکانس هشتصد مگاهرتز با پل شمالي در ارتباط است. MSI در مادربورد اين نوت بوک به ترتيب از چيپ ست هاي SiS M672D به عنوان پل شمالي و SiS 968 به عنوان پل جنوبي استفاده کرده که اين مسئله تا حدودي باعث کاهش کارايي اين نوت بوک در مقايسه با نوت بوک هايي با چيپ ست اينتل شده است. اين نوت بوک مجهز به چهار گيگابايت حافظه DDR2 800 شرکت Transcend است که متأسفانه در حالت تک کاناله و به صورت DDR2 667 فعاليت مي کنند ( اين نوت بوک مجهز به دو ماژول حافظه است، اما به دليل وجود چيپ ست SiS به صورت تک کاناله کار مي کند). پردازنده گرافيکي HD3410 موجود در اين نوت بوک در فرکانس پانصد مگاهرتز فعاليت مي کند و از طريق يک رابط حافظه 64 بيتي با 512 مگابايت حافظه DDR2 اشتراکي آن در ارتباط است. از آنجا که VX600 در رده نوت بوک هاي Value اين شرکت قرار مي گيرد. از يک صفحه نمايش استاندارد با دقت 800× 1280 پيکسل در اين محصول استفاده شده است. تست به دليل اين که پردازنده گرافيکي اين نوت بوک در برنامه 3DMark Vantage با مشکل رو به رو مي شد، براي تست قدرت گرافيکي اين نوت بوک از برنامه 3DMark 2006 استفاده کرديم. در اين برنامه در دقت پيش فرض، VX600 توانست امتياز کل 1766 را به دست آورد که نشان دهنده کارايي استاندارد اين نوت بوک در کاربردهاي سه بعدي است( در اين تست امتياز پردازنده 1756 و امتياز SM3 نيز 703 بود). در تست قدرت محاسباتي پردازنده از برنامه Super Pi استفاده کرديم که در اين حالت پردازنده T6400 توانست محاسبه يک ميليون عدد صحيح را در مدت سي ثانيه انجام دهد. در مرحله بعدي به سراغ نسخه نهايي برنامه Everest Ultimate نسخه پنج رفتيم تا به طور دقيق پهناي باند حافظه را در اين نوت بوک بررسي کنيم. در اين حالت بعد از سه بار تست، VX600 توانست با حافظه خود که در حالت DDR2 667 فعاليت مي کرد، نتايج جدول فوق را به دست آورد. براي تست هارد ديسک از نرم افزار معروف HD Tune 2.55 استفاده کرديم. در اين تست، هارد ديسک 320 گيگابايتي اين نوت بوک توانست در حالت نوشتن ميانگين 48/3 مگابايت در ثانيه را ثبت کند. همچنين در اين نرم افزار به ترتيب در حالت دسترسي اتفاقي و Burst Rate امتياز 17/1 ميلي ثانيه و 96/7 مگابايت در ثانيه به دست آمد. در برنامه PCMark 2005 نيز محصول استاندارد شرکت MSI توانست بعد از سه بار تست، امتياز کل 4536 را به دست آورد که براي يک نوت بوک استاندارد، امتياز قابل قبولي است.
مزايا: بدنه پلاستيک مات( مانع از افتادن جاي لک روي نوت بوک مي شود)، امکانات ارتباطي مناسب در مقايسه با رده نوت بوک( اين نوت بوک در رده Value محصولات MSI قرار مي گيرد)، قيمت مناسب، کيفيت مناسب صفحه نمايش( کنتراست مناسب صفحه نمايش)، کيفيت صداي مناسب معايب: اندازه کوچک تر از استاندارد بعضي از کليدهاي صفحه کليد، تعبيه چراغ آبي در اطراف کليد خاموش و روشن( اين مسئله باعث آزار چشم کاربر مي شود)، زاويه ديد محدود عمودي صفحه نمايش، طراحي نه چندان جذاب، عمر نسبتاً کم باتري، دماي بالا در زير کليدهاي عددي صفحه کليد( به دليل تعبيه پردازنده در زير اين بخش)، تنظيمات محدود بايوس. منبع:عصر شبکه، شماره 90. /ج
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]