واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
بهترين و بدترين غذاها براي مغز! اگر خواهان اين هستيد که در مقاطع حساس و بحراني، بهترين تصميم را بگيريد و هميشه بيشترين استفاده را از مغز خود برده و حافظه خود را تيز و دقيق نگه داريد، نياز داريد که توجهي خاص به آنچه که مي خوريد، داشته باشيد. فهرست مواد غذايي که مي خوريد، مي تواند به شما در داشتن حافظه بهتر و مغز پر توان تر کمک کند. مواد غذايي مقوي و سالم براي مغز، در حقيقت تأمين کننده سوخت مناسب براي مغز هستند؛ زيرا مغز يکي از بهترين مصرف کنندگان انرژي در بدن است.در حالي که مغز 2درصد از کل وزن بدن را تشکيل مي دهد؛ اما؛ 20 درصد از انرژي کل بدن را مصرف مي کند در اين جا مواد غذايي را نام مي بريم که شما به آنها نياز داريد تا در زمان هاي خاص قواي فکري و ذهني خود را تقويت کنيد.تحقيقات نشان داده تغذيه درست و مناسب مي تواند مقدار بسياري (200 درصد) قواي فکري و ذهني شما را تقويت کند.با مصرف اين مواد غذايي و مصرف نکردن مواد غذايي خاص از زوال عقل خود جلوگيري کرده، حافظه خود را تقويت و حواس خود را دقيق تر و تيزتر کنيد و کارايي خود را افزايش دهيد؛ همچنين احساس شادي و شعف را در خود بيشتر و از ضعيف شدن مغز خود جلوگيري کنيد.مصرف اين مواد غذايي براي همه افراد در هر سني خواه 15 سال، خواه 40 سال و يا بالاتر توصيه مي گردد. براي تقويت حافظه کوتاه مدت قهوه بنوشيد! يکي از بهترين سوخت ها براي مغز شما، نوشيدن يک فنجان قهوه تازه دم است تحقيقات نشان مي دهد کافئين موجود در قهوه مي تواند فرآيند پيري مغز را کاهش داده و سبب تقويت حافظه کوتاه مدت گردد. محققان انگليسي دريافتند نوشيدن تنها يک فنجان قهوه مي تواند تمرکز و مهارت هاي ذهني مغز را بهبود بخشد. نوشيدني انرژي زا نخوريد، همچنين بيش از اندازه قهوه ننوشيد! خوردن بيش از اندازه هر چيز مفيدي مي تواند مضر باشد، خوردن بيش از اندازه قهوه و يا نوشابه هاي انرژي زا مانند-Red Bull از عصر به بعد-مي تواند برنامه و زمان خواب شما را مختل کرده و شما را بي خواب کند در حالي که خواب به تنهايي يکي از عوامل تقويت کننده مغز شما است و نبايد با خوردن چنين مواد غذايي، در زمان خواب اختلال به وجود آورد. براي تقويت حافظه دراز مدت انواع توت بخوريد! آنتي اکسيدان موجود در توت، مغز را در برابر حملات راديکال هاي آزاد محافظت کرده و خطر ابتلا به بيماري هاي پارکينسون و آلزايمر را کاهش مي دهد همچنين آنتي اکسيدان هاي موجود مي تواند فرآيندهاي فکري و ذهني مغز را تقويت کند. براي افزايش قدرت تفکر: ماهي سالمون بخوريد اسيدهاي چرب امگا 3 که در ماهي هاي چرب وجود دارد، يکي از اجزاي مهم در ساخت بافت مغز است و مي تواند قدرت تفکر را افزايش دهد.ماهي سالمون همچنين داراي نياسين بوده و مي تواند مغز را در برابر بيماري آلزايمر محافظت کند و سرعت زوال عقل را کاهش دهد.
بستني پر چرب و خامه دار نخوريد! انواع چربي ها از نظر مفيد و يا مضر بودن با يکديگر برابر نيستند. چربي هاي اشباع و غذاهاي حاوي اين نوع چربي ها از آنجايي که سبب گرفتگي و تنگ شدن عروق خوني شده و در رساندن مواد مغذي موجود در جريان خون به مغز اختلال به وجود آورند، غذاي مفيدي براي مغز نيستند. براي افزايش انرژي و توان بدن: سالاد پر پروتئين همراه با سس سرکه و روغن زيتوان بخوريد! روغن زيتوني که روي سالاد مي ريزيد، سرعت هضم مواد غذايي حاوي پروتئين و کربوهيدرات موجود در سالاد را کاهش مي دهد؛ در نتيجه، سطح قند خون را ثابت نگه داشته و سطح انرژي بدن را در سطح بالا نگه مي دارد. براي افزايش ميزان ريبوفلاوين که همان ويتامين B2-در توليد انرژي سلولي تاثيري مهم دارد-است، سالاد خود را با کاهو و اسفناج تهيه کنيد و با افزودن تکه هاي مرغ و تخم مرغ پخته، ميزان پروتئين و انرژي زايي آن را افزايش دهيد. پن کيک و يا نان هاي سفيد و فانتزي درست شده از آرد سفيد را نخوريد! محققان با تحقيق روي دو گروه دريافتند افرادي که به هنگام صبحانه از مواد غذايي داراي کربوهيدرات بالا استفاده مي کردند، در ساعت پس از صرف صبحانه ميزان سطح تريپتوفان موجود در خون آنها -نوعي امينو اسيد- 4 برابر بيشتر از افرادي بود که مواد غذايي پر پروتئين به هنگام صرف صبحانه خورده بودند. تريپتوفان نوعي امينو اسيد است که مي تواند شما را خواب آلوده کرده و در نتيجه ميزان هوشياري و کارايي مغز را کاهش دهد. براي کاهش استرس ماست،دوغ کم چرب و انواع مغزها (پسته، فندق،گردو...) بخوريد! دانشمندان دريافتند برخي امينو اسيدها مي تواند استرس را کاهش دهد تحقيقي روي دو گروه انجام شد .به يک گروه از هر دو نوع امينواسيد به نام هاي Lysineو arginine به مقدار 3 گرم داده شده و سپس، از آنها خواسته شد سخنراني کنند.با اندازه گيري ميزان هورمون استرس؛ در خون آنها دريافتند افرادي که اين دو نوع امينواسيد را مصرف کرده بودند، نسبت به گروهي که اين امينواسيدها را دريافت نکرده بودند استرس کمتري در هنگام سخنراني و پيش از آن داشتند.ماست و دوغ و انواع مغزها منبعي مناسب از دو امينواسيد( Lysine) و(arginine) است. نوشابه هاي گازدار و شيرين نخوريد! در تحقيقي که در مجله بهداشت و سلامت امريکا به چاپ رسيد افرادي که روزانه 2 الي 3 بطري از نوشابه هاي گازدار مصرف مي کنند احتمال سرماخوردگي و داشتن استرس و اضطراب در آنها سه بار بيشتر از افرادي است که به ميزاني کمتر نوشابه مصرف مي کنند. براي افزايش تمرکز: چاي نعنا بخوريد! محققان بر اين باورند که عطر و رايحه گياه نعنا مي تواند در تقويت تمرکز در افراد مؤثر باشد در تحقيق انجام شده رانندگاني که چاي نعنا مي نوشيدند، به هنگام رانندگي هوشيارتر بوده و اضطراب و تنش کمتري داشتند.
مواد غذايي قندي و شيرين نخوريد! غذاهاي داراي قند و شکر سطح گلوکز خون را به طور ناگهاني افزايش داده و در طولاني مدت باعث نوسانات قند خون -پايين آمدن ناگهاني و يا بالا رفتن ناگهاني- که مي تواند به ايجاد يک فکر مشوش و گنگ و نداشتن تمرکز در افراد منجر گردد. براي خوش خلق بودن: اسفناج بخوريد! سبزيجات برگ پهن مانند اسفناج و يا برگ هاي چغندر منابع خوبي از ويتامين هاي گروه B است.اين ويتامين ها از اجزاي کليدي و مهم توليد هورمون هاي سروتونين، دوپامين و نورپي نفرين هستند که ترشح اين هورمون ها در بدن سرخوشي و سرحالي افراد را سبب مي گردد.در تحقيقات انجام شده،نبود ويتامين B6 مي تواند حالت عصبي، تحريک پذيري، زود خشمي و يا حتي افسردگي را سبب شود. شکلات سفيد نخوريد! شکلات سفيد کاکائو ندارد و بنابراين نمي تواند ترشح هورمون سروتونين-هورمون ايجاد کننده شعف و شادي -را سبب گردد.در حالي که کاکائو(شکلات تيره و تلخ) مي تواند اين کار را انجام دهد،هر قدر رنگ شکلات تيره تر و تلخ تر باشد، به کاکائوي واقعي نزديک تر بوده و مفيدتر است.هر چه شکلات حاوي کاکائوي بيشتري و شکر کمتر باشد، ترکيبات شادي آور بيشتري دارد. براي داشتن حواس جمع تيز فهمي: تخم کتان (بزرک)بخوريد! تخم کتان، يکي از بهترين منابع حاوي آلفالينولئيک-ALAاست که اين ماده عملکرد ناحيه پوسته مغزي را بهبود مي بخشد. و از آنجايي که اين ناحيه از مغز با فرايندهاي مربوط به حواس مرتبط بوده، خوردن آن مفيد است.تخم کتان را آسياب کرده و روزي يک قاشق غذاخوري از آن ميل کنيد و يا آن را بروي سالاد و ماست ريخته و بخوريد. مشروبات الکلي نخوريد! نيازي به ذکر اين موضوع نيست، زيرا کاملاً واضح است که نوشيدن مشروبات الکلي مي تواند تحريک سيگنال هاي مغز و تضعيف سيستم عصبي مغز را افزايش دهد؛ در نتيجه،شما را گيج و منگ کرده و حواس تان را پرت کند. منبع: ماهنامه دنياي سلامت،شماره ي 50. /ج
#پزشکی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1066]