تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816379533




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شيوه هاي نوين در پروتزهاي دنداني


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
شيوه هاي نوين در پروتزهاي دنداني
شيوه هاي نوين در پروتزهاي دنداني   نويسنده :فرهنگ محبوب   از دست دادن دندان ها مشکلي است که انسان از ديرباز با آن دست به گريبان بوده و به روش هاي مختلف سعي کرده است با جايگزين کردن دندان هاي از دست رفته، زيبايي و توانايي جويدن را بازيابد. امروزه با افزايش آگاهي مردم در مورد بهداشت دهان و دندان و همچنين پيشرفت و توسعه مراقبت هاي دندانپزشکي، افراد سعي در حفظ دندان هاي طبيعي خود دارند. ولي باز هم ممکن است دندان ها به دليل پوسيدگي يا بيماري هاي پيشرفته لثه از بين بروند. براي جايگزيني دندان هاي از دست رفته (يک دندان، چند دندان و حتي همه دندان ها)روش هاي گوناگوني وجود دارد. دانش پروتزهاي دنداني (prothodontics) شاخه اي از دندانپزشکي است که به اين امر مي پردازد. 1ـ روش معمول براي جايگزيني تعداد محدودي دندان(يک يا دو دندان)استفاده از پروتز ثابت به شکل بريج(bridge)است . در اين روش، دندان هاي مجاور فضاي بي دنداني تراش داده شده و روکش (کراون)بر روي آنهاگذاشته مي شود؛ به طوري که دندان جايگزين نيز متصل به اين روکش هاست(شکل 1). بدين ترتيب دندان هاي مجاور فضاي بي دنداني، بار دندان از دست رفته را نيز به دوش مي کشند.

2ـ اگر تعداد بيشتري دندان از دست رفته باشد، ديگر دندان هاي موجود به تنهايي قادر به تحمل بار دندان هاي از دست رفته نيستند. در چنين حالتي پروتز متحرک پارسيل، روش خوبي براي جايگزيني دندان ها خواهد بود. اين پروتز علاوه بر تکيه به دندان هاي موجود، به واسطه اجزاي فلزي خاص، به بافت هاي دهاني نيز تکيه مي کند(شکل 2).

3-در صورتي که همه دندان هاي طبيعي از دست رفته باشند، روش درماني، استفاده از پروتز متحرک کامل يا دست دندان مصنوعي است که کاملا بر بافت هاي دهاني تکيه دارد(شکل 3). غالبا بيماران استفاده کننده از اين نوع پروتز از گير کم و حرکت دندان هاي فک پايين در هنگام صحبت کردن يا غذا خوردن شکايت دارند. فردي که از پروتز متحرک، اعم از پارسيل يا کامل استفاده مي کند، بايد پس از غذا خوردن آن را از دهان خارج کرده و تميز کند. همچنين براي استراحت بافت هاي زيرين، اين نوع پروتزها بايد شب ها از دهان خارج شوند که اين براي خيلي ها خوشايند نيست. روش هاي مذکور، راه هاي معمول پروتزي هستند که سال هاست مورد استفاده قرار مي گيرند. جايگزيني دندان هاي از دست رفته فرايندي عموما پرهزينه است؛ پس با رعايت اصول ساده بهداشت دهان و دندان و مراجعه دوره اي به دندانپزشک تا حد امکان از دندان هاي طبيعي خود محافظت کنيد.

ايمپلنت هاي دنداني با ابداع و گسترش ايمپلنت دنداني (Dental implant) افق نويني به روي جايگزيني دندان هاي از دست رفته گشوده شد. در اين روش، ايمپلنت که وسيله پيچ مانندي از جنس تيتانيوم است، داخل استخوان فک کار گذاشته مي شود که نقش ريشه دندان را ايفا مي کند. اين مرحله از درمان معمولا جراحي ساده اي است که تحت بي حسي موضعي انجام مي شود. در مرحله بعدي مجموعه اي شامل اباتمنت (Abutment)و کراون که نقش تاج دندان را دارد، بر روي ايمپلنت قرار مي گيرد. فاصله زماني بين مرحله اول و دوم، بسته به شرايط هر بيمار متفاوت خواهد بود. اگر براي جايگزيني تعداد محدودي دندان از ايمپلنت استفاده شود، ديگر نيازي به تراش و روکش دندان هاي مجاور فضاي بي دنداني نيست. با استفاده از ايمپلنت براي جايگزيني تعداد بيشتر دندان هاي از دست رفته، نياز به پروتز متحرک پارسيل منتفي است. همان گون که در ابتدا نيز اشاره شد، پروتزهاي متحرک به دليل لزوم خارج کردن آنها به منظور استراحت بافت هاي زيرين، براي خيلي ها خوشايند نيست. براي افراد کاملا بي دندان دو طرح درمان ايمپلنت وجود دارد. يکي اينکه تعداد بيشتري ايمپلنت در استخوان فکين گذاشته شود و بر روي آن پروتز ثابت به شکل روکش و بريج قرار گيرد که اين وضعيت ايده ال است. ولي گاهي اوقات وضعيت استخوان براي قرار دادن تعداد زيادي ايمپلنت مناسب نيست که در اين حالت طرح دوم درمان انجام مي شود؛ بدين ترتيب که تعداد محدودي ايمپلنت (2تا4عدد)در هر فک تعبيه شده و پروتز متحرک کامل با استفاده از مکانيسم هاي خاصي موسوم به اََتَچمنت (attachment)به ايمپلنت ها متصل مي گردد.

مزيت اين نوع پروتز متحرک، گير خوب و کاهش حرکت آن به دليل اتصال به ايمپلنت است که راحتي بيشتري براي بيمار فراهم مي کند. جايگزيني دندان هاي از دست رفته توسط ايمپلنت عموما پرهزينه تر از روش هاي معمول است؛ لذا توصيه مي شود با رعايت اصول ساده بهداشت دهان و دندان و همچنين مراجعه منظم و دوره اي به دندانپزشک تا حد امکان از دندان هاي طبيعي خود محافظت کنيد. منبع:نشريه ي دنياي سلامت، شماره ي 53. /ج  
#پزشکی#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن