واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دوكتاب تازه درباره خرمشهر
آخرين شب در خرمشهر
«آخرين شب در خرمشهر»، خاطرات سرهنگ عراقي «كامل جابر»، از آخرين شب محاصره خرمشهر است كه به كوشش «فاتن سبزپوش»، ترجمه و به همت دفتر ادبيات و هنر مقاومت و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
كامل جابر، در آخرين شب محاصره خرمشهر به اين شهر اعزام ميشود. او در اين كتاب از ويرانسازي خانهها و مغازههاي سالم مانده در خرمشهر براي پاكسازي منطقه به منظور بهتر جنگيدن نيروهاي عراقي صحبت ميكند. وي از درگيري نيروهاي عراق و ايران در آپارتمانهاي مسكوني نزديك خرمشهر و درگيري تيپ 33 نيروي دريايي عراق و نيروهاي ايراني در شمال شرقي خرمشهر ميگويد. فرار سربازهاي عراقي و رشادت نيروهاي ايراني را شرح ميدهد و علت مقاومت گروهي از سربازان و افسران در شب آزادسازي خرمشهر را بيان ميكند.
كامل جابر در بخش پاياني كتاب تصاويري از اسناد محرمانه و فوري ارتش عراق را ضميمه كرده است.
آتش و خون در خرمشهر
«آتش و خون در خرمشهر»، روايت سرهنگ دوم ستاد «خالد سلمان محمود كاظمي»، يكي از افسران بلندپايه عراقي است كه محمدنبي ابراهيمي آن را به فارسي برگردانده است.
خالد سلمان كه هنگام تحصيل در دانشكده نظامي، از ادامه تحصيل در اين دانشكده منصرف ميشود، اما نميتواند هدفش را اجرا كند درباره دردها و رنجهاي مرحله اشغال خرمشهر و جنايتهايي كه در اين شهر انجام شد سخن ميگويد.
وي در «آتش و خون در خرمشهر» اعتراف ميكند كه اشغال خرمشهر، يك اشتباه استراتژيك براي عراق بود. كتاب با ترس و وحشت نويسنده از حضور پليسهاي مخفي بين دانشجويان دانشكده نظامي و برشمردن هوسرانيهاي صدام آغاز ميشود.
انتشار پنجاه و پنجمين شماره ماهنامه تخصصي شعر
پنجاه و پنجمين شماره از ماهنامه تخصصي شعر با رويكردي به «شعر و شرع» توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسيد. سرمقاله اين شماره با عنوان «تو را من چشم در راهم!» به تحول و روند رو به رشد شعر فارسي و تجربه موفق نيما در گشودن اين مسير پرداخته است و بلافاصله بعد از سرمقاله، در گفت و شنودي، «سيد علي ميرافضلي»، از ظرفيتهاي استفاده نشده شعر نيمايي سخن به ميان ميآورد.
«باران غيبي كلمات»، نوشته اسماعيل محمدپور، عنوان نقد اين شماره است و «صبح ملمع نقاب» بازخواني قصيده منطقالطير خاقاني، است كه به قلم محمد كاظم كاظمي در قسمت شعرخواني نگاشته شده است. همچنين شعر 55 ، در پرونده موضوعي خود به شعر و شرع پرداخته كه در اين پرونده عناويني چون؛ «شعر در نگاه پيامبر يك هنر فاخر است»، گزارشي از مجموعه يادداشتهاي شعرا توسط طيبه سادات ثابت، «پارادوكس هنر و ضد هنر»، عنوان مقالهاي از حميدرضا شكارسري، «سحر يا معجزه؟»، مقالهاي به قلم سيد ابوطالب مظفري، «شاعران و فقيهان»، از محمدرضا تقي درخت و «پيامبري كه هرگز شاعر نبود»، نوشته دكتر محسن پورحسين به چشم ميخورد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]