واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پيام رأي لاريجاني بر رياست مجلساقبال به تعامل، ادبار از مچگيري
تريبون مجلس مجال مناسبي نيز براي بيان اصطلاحات و تماثيل مخصوص علي لاريجاني است كه در جريان موضوع هسته اي نيز برخي از آنها تا مرز ضرب المثل رفتن پيش رفته بود. بايد منتظر ماند و ديد عملكرد وي در مجلس نيز مي تواند در كنار اين نغزگويي ها، مثال زدني شود؟
گروه سياسي: لاريجاني 160، حدادعادل 50؛ اين نتيجه رأي گيري عصر يكشنبه در فراكسيون اصولگرايان مجلس هشتم بود كه در نتيجه آن حدادعادل پس از 4 سال با كرسي رياست مجلس خداحافظي كرد. اگرچه وي معتقد است به دليل مشي مستقلش براي رياست مجلس انتخاب نشده است اما به نظر مي رسد نوع تعاملات نوع مجلس هفتم با دولت كه بخش عمده اي از آن متأثر از تصميمات هيئت رئيسه و رئيس مجلس هفتم بود، شائبه تبديل شدن جايگاه رياست مجلس به تريبون تبليغاتي براي انتخابات رياست جمهوري دهم و احساس نياز نمايندگان مجلس به تحول و افزايش كارآمدي اين نهاد، بيش از آنچه كه حداد آن را "مشي مستقل" مي نامد، در رأي قاطع منتخبان به لاريجاني مؤثر بوده است.
حميد رسايي منتخب مردم تهران در مجلس هشتم در گفتگو با رجانيوز، تأكيد رهبر انقلاب بر تعامل مجلس و دولت و هموارتر كردن راه خدمتگزاري دولت در مجلس را دليل اصلي انتخاب لاريجاني مي داند.
وي اتفاقاتي كه به ويژه طي ماههاي اخير رخ داد و فضاي نسبتاً تقابلي شكل گرفته بر اثر اين اتفاقات، توانايي و نفوذ لاريجاني و امكان تعامل بهتر دولت و مجلس از طريق وي را در انتخاب او مؤثر مي داند.
علي لاريجاني دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي است كه 2 سال مديريت حساس ترين موضوع در حوزه سياست خارجي ايران يعني پرونده هسته اي را برعهده داشت و طي اين مدت علي رغم برخي اختلاف نظرها، با خويشتنداري مانع بروز اين مسائل شد. امري كه رأي دهندگان به لاريجاني از آن به عنوان نقطه ضعف حدادعادل نام مي برند و از اقدامات اخير وي و نامه نگاري هاي مچ گيرانه در قبال دولت به عنوان نقطه مقابل خويشتنداري لازم ياد مي كنند.
با اين حال، حسين نجابت عضو هيئت رئيسه مجلس هفتم در گفتگو با رجانيوز، ضمن تأكيد بر ضرورت تقويت اختصاص معتقد است: انعطاف بيش از اندازه حدادعادل در قبال دولت دليل عدم انتخاب وي از سوي منتخبان بود. نجابت عضو جمعيت ايثارگران است كه اين تشكل در انتخاب رئيس مجلس به صورت جدي و علني از حداد حمايت كرد.
اما علي رغم اصرار طرفداران حدادعادل براي آنكه شكست وي در انتخابات رئيس مجلس هشتم به مخالفت هاي او عليه دولت منسوب نشود، تلقي رأي دهندگان به لاريجاني از طيف رايحه خوش خدمت و راست سنتي به علاوه منتخبان مستقل با گرايشات اصولگرايانه، چيز ديگري بود. به طوري كه در نهايت رأي 50 نفره به حدادعادل محصول هم افزايي جمعيت ايثارگران، اصولگرايان تحولخواه و جبهه فراگير در مجلس هشتم بود.
همچنين محمدرضا خباز عضو شوراي مركزي حزب اعتمادملي كه در مجلس هشتم عضو فراكسيون اقليت خواهد بود، در گفتگو با رجانيوز، ضمن تأييد اين تحليل، تعامل دولت و مجلس را ضروري دانست و افزود: با شناختي كه از لاريجاني دارم و عملكرد مناسب وي در وزارت فرهنگ و سازمان صداوسيما، به تقويت اين تعامل اميدوارم اگرچه رئيس مجلس براي يك سال انتخاب مي شود و پس از يك سال بايد عملكرد وي را دقيقاً ارزيابي كرد.
خباز نحوه تعامل لاريجاني با فراكسيون اقليت را نيز يكي از شاخصه هاي اين ارزيابي بر مي شمرد.
اختلاف 110 رأي لاريجاني با حدادعادل پرده ديگري از ناكامي گروه هاي موازي در مقابل اراده جمعي اصولگرايان بود. هر چند لاريجاني نيز طي رقابت هاي انتخاباتي و پس از آن كوشيد، سوء تفاهماتي را كه در اثر كناره گيري از دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي ايجاد شده بود، به تدريج حل نمايد تا جايي مورد اقبال طيف نمايندگان حامي دولت نيز قرار گيرد. وي طي مصاحبه هاي اخير خود بارها بر تقويت تعامل خدشه دار شده دولت و مجلس تأكيد كرده بود.
فرزند آيت الله ميرزا هاشم آملي نخستين رئيس مجلس پس از انقلاب است كه از حوزه نمايندگي تهران برنخاسته است. وي نماينده مردم قم مي باشد كه علاوه بر رياست مجلس رياست فراكسيون اصولگرايان را نيز برعهده دارد. تريبون مجلس مجال مناسبي نيز براي بيان اصطلاحات و تماثيل مخصوص علي لاريجاني است كه در جريان موضوع هسته اي نيز برخي از آنها تا مرز ضرب المثل رفتن پيش رفته بود. بايد منتظر ماند و ديد عملكرد وي در مجلس نيز مي تواند در كنار اين نغزگويي ها، مثال زدني شود؟
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 486]