واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /آخرين نشست مطبوعاتي رييس مجلس هفتم/ حدادعادل /٤/: مجلس هفتم توفيقات زيادي داشت آقاي لاريجاني ميدانند چگونه با دولت تعامل كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكترغلامعلي حدادعادل در ادامهي سيودومين و آخرين نشست مطبوعاتي خود به عنوان رييس مجلس هفتم، عملكرد زنان مجلس هفتم را مثبت دانست و درخصوص حضور آنان در هيات رييسهي مجلس هشتم گفت: اين امر تابع راي نمايندگان است و بايد ديد آيا نمايندگان به يكي از خانمهاي نماينده براي عضويت در هيات رييسه راي ميدهند يا خير. ولي مجموعا عملكرد نمايندگان زن در مجلس هفتم را موفق ميدانم و معتقدم كه آنها ميتوانستند موفقتر از اين نيز باشند.
رييس مجلس هفتم درارزيابي تحليلي مبني بر اينكه رياست مجلس هشتم به دست طيف حاميان دولت افتاده، با بيان اينكه اين تحليلها را قبول ندارم، افزود: تصور نميكنم كه در دورهي چهار سالهي مديريت مجلس، طوري عمل كرده باشم كه ديگران بتوانند مرا متعلق به يكي از جناحهاي دروني اصولگرايان بدانند. من عضوي از اصولگرايان بودم و با همهي جناحهاي دروني اصولگرايان كار ميكردم و حتي سعي ميكردم حقوق غيراصولگرايان و اقليت را نيز رعايت كنم.
وي همچنين دربارهي بازداشت يكي از نمايندگان و احتمال ارتباط اين دستگيري با گزارش تحقيق و تفحص از قوهي قضاييه نيز تاكيد كرد: ارتباطي ميان دستگيري يكي از نمايندگان مجلس هفتم و قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوهي قضاييه وجود ندارد.
حدادعادل افزود: معمولا وقتي قوهي قضاييه بخواهد يكي از نمايندگان را احضار كند، موضوع را به هيات رييسه اطلاع ميدهد. هيات رييسه اگر ببيند اين احضار نسبت به ايفاي وظايف نمايندگي است، وارد بررسي ميشود، ولي اگر معلوم شود كه علت احضار، غير از ايفاي وظايف نمايندگي است، چون ديگر فرقي بين نمايندگان و شهروندان نيست، هيات رييسه وارد آن نميشود.
رييس مجلس هفتم دربارهي آخرين وضعيت اين نمايندهي دستگير شده گفت: تا جايي كه اطلاع داريم، علت احضار، ايفاي وظايف نمايندگي نيست. با اين وصف، از بعضي همكاران در مجلس خواستهام با مراجعه به قوهي قضاييه تلاش كنند كه مبادا حقي از نمايندگان مجلس ضايع شود و در عين حال تلاش كنند كه نسبت به جرم احتمالي اطلاعات بيشتري كسب كنند.
وي دربارهي اينكه تا چه حد شعار ژاپن اسلامي كه داده بوديد تحقق يافته است، تاكيد كرد: من قبلا نيز گفته بودم كه هيچ وقت شعار ژاپن اسلامي را در سخنرانيهاي انتخاباتي مجلس هفتم مطرح نكرده بودم. اين مطلبي بود كه همان زمانها بر زبانها جاري شد و هيچكس به من مراجعه نكرد كه آيا تو چنين صحبتي كردهاي يا نه؟ و هيچكس سند آن را ارايه نكرد.
رييس مجلس هفتم در عين حال با بيان اينكه در اينكه مشكلات اقتصادي داريم شكي نيست، اظهار اميدواري كرد كه دولت با تحركات تازهاي كه آغاز كرده و مجلس هشتم با نمايندگان جديد بتوانند در سايهي همكاري مشترك، از فشار مشكلات اقتصادي بر دوش مردم كم كنند.
حدادعادل با بيان اينكه مجلس هفتم توفيقات زيادي داشت، لايحهي اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي را يكي از لوايح سنگين، مفصل و موثري دانست كه در اين مجلس به تصويب رسيده است و افزود: كاري كه در مجلس هفتم براي تصحيح، تكميل و تصويب اين قانون صورت گرفت، يكي از افتخارات اين مجلس است، اما مسلما هر مديري برنامههايي در نظر دارد كه در پايان مسووليت خود وقتي به عقب برميگردد ممكن است احساس كند اي كاش ميتوانست آنها را هم به انجام برساند.
رييس قوهي مقننه درادامه با بيان اينكه در مجلس ششم احساس كرده بودم كه ساز و كارهاي قانوني و تشكيلات اداري براي اعمال جنبهي نظارتي مجلس بسيار ضعيف است، آن را اصلا قابل مقايسه با بعد قانونگذاري ندانست و افزود: بايد براي نمايندگان مجلس دو كفهي قانونگذاري و نظارت، همسنگ باشد؛ در حالي كه نظارت بسيار ضعيف است. من در مجلس هفتم شخصا قدمهايي در اين راه برداشتم كه يكي از آنها تشكيل هيات عالي نظارت و پيشنهاد تغييرات نمودار سازماني مجلس بود كه تا حدودي انجام شده ولي ناقص است.
حدادعادل در ادامه با بيان اينكه هر مسووليتي بالاخره يك نهايتي دارد، گفت: فرض كنيد مديريت من در مجلس چهار سال ديگر هم ادامه مييافت، به هر حال بايد به انتها ميرسيد و هر اتفاقي كه آن روز ميخواست بيافتد، امروز ميافتد. اين تحولات در عالم سياست طبيعي است. مهم اين است كه به وظيفهي خود عمل كنيم. بقيه هرچه پيش آيد قابل تحمل است.
وي خاطرنشان كرد: اگر يك نگراني داشته باشم اين است كه آيا توانستهام در وظيفهي خودم به عهدي كه با خدا بسته بودم عمل كنم. در عين حال بايد بدانيم كه نه ماندن خيلي باعث خوشحالي بايد باشد و نه رفتن بايد باعث تاسف باشد.
رييس مجلس هفتم درخصوص طرح تثبيت قيمتها به عنوان يكي از طرحهاي اساسي مجلس هفتم اظهار داشت: اين طرح، تصميمي بود كه نمايندگان مجلس هفتم در برابر اقدامات پيشبيني شده در قانون برنامه چهارم گرفتند. مطابق قانون برنامه، بنزين ميبايست در سال اول اجراي آن يعني سال 84 حداقل به ليتري 250 تومان برسد. نمايندگان معتقد بودند چنين اقدامي تورمزا است و فشار بر مردم كمدرآمد وارد ميكند. بر اين اساس براي مدت كمتر از يك سال قيمت 9 قلم كالا را در انتقال از يك بودجه به بودجهي ديگر ثابت نگه داشتند.
وي با بيان اينكه اين طرح موقت بود، به تلاشهاي مجلس هفتم جهت وارد نشدن فشار بر مردم در اثر افزايش ناگهاني و سريع قيمتها اشار كرد و افزود: در مجموع در مجلس هفتم از نظر برنامههاي اقتصادي با اين مشكل روبهرو بوديم كه دولت در ابتداي امر يك سياست انبساطي در بودجه داشت و مجلس خلاف جهت دولت به سياست انقباظي معتقد بود. يكي از مشكلات مجلس هفتم در تعامل با دولت، در عرصهي اقتصادي، تفاوت دو ديدگاه بود كه نمونهي آن را در بودجهي سال 85 شاهد بوديد.
حدادعادل افزود: دولت مايل به افزايش بودجهي عمراني بود و مجلس راي به محدود كردن آن داشت. دولت ميگفت ميخواهم خدمت بيشتري بكنم و مجلس ميگفت اين امر به افزايش نقدينگي منجر ميشود. دولت اين را نميپذيرفت. البته بعدها دولت هم به اين واقعيت اعتراف كرد و حالا همه دنبال چاره هستند.
وي در پاسخ به سوالي كه به سخنان خطيب جمعهي هفتهي گذشتهي تهران درخصوص مجلس اشاره داشت، گفت: خطيب جمعه، جهات مثبت مجلس هفتم را نيز ذكر كردند و نگفتند كه مجلس هفتم مجلس خوبي نيست، گفتند اين يك اشكال را هم دارد و البته درست هم گفتند.
رييس مجلس هفتم ادامه داد: بارها گفتهام يكي دو بار كه مجلس به دليل عدم حضور نمايندگان تشكيل نشد، من با تاسف برخورد كردم. البته اين اتفاق در مجالس گذشته نيز افتاده ولي خوب نيست.
به گفتهي وي، براي جلوگيري از اين اتفاق، علاوه بر توصيهها به نمايندگان تمهيداتي پيشبيني شده است از جمله نصب دستگاههاي راهگشا در ورودي صحن علني كه با به كار افتادن اين دستگاهها در آغاز مجلس هشتم اميدواريم اين مشكل از حدنصاب افتادن مجلس كمتر شود.
وي درخصوص پاسخ قوهي قضاييه دربارهي گزارش تحقيق و تفحص از اين قوه نيز اظهارداشت: اي كاش قوهي قضاييه اين وقتي را كه صرف كرده براي تهيهي اين پاسخ، در طول سه سالي كه اين تحقيق و تفحص در جريان بود اين وقت را صرف ميكرد. اگر قوهي قضاييه عنايت بيشتري به اين درخواست مجلس ميكرد اين تحقيق و تفحص بهتر انجام ميشد و نتيجهي آن براي كشور، مجلس و قوهي قضاييه مفيدتر بود و اين گلهها نيز پيش نميآمد.
حدادعادل همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا به جاي طرح تثبيت قيمتها، افزايش پلكاني قيمتها را بهويژه در مورد بنزين انجام نداديد؟ گفت: قانون برنامه، نرخ بينالمللي را براي بنزين پيشبيني كرده بود و اينكه طبق روال گذشته سالي 10 درصد به قيمت بنزين اضافه شود عمل به قانون برنامه نبود. در عين حال تجربه هم ثابت كرده بود كه وقتي اين 10 درصد را به بنزين اضافه ميكنيم، به اين بهانه قيمتهاي ديگر نيز افزايش پيدا ميكند و در عين حال اين امر درآمدي را به دولت اضافه نكرده و از حجم ترافيك نميكاهد و فقط منجر به گراني ميشود.
رييس مجلس هفتم در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چه نمرهاي به قوايي كه با آنها كار كردهايد ميدهيد؟ گفت: بهتر است من به دولت يا قوهي قضاييه نمره ندهم. الان وقتي است كه ديگران به من نمره بدهند و من انتظار دارم كه بدانم ملت چه نمرهاي به دورهي چهار سالهي مسووليت من ميدهند. البته معتقدم كه مردم تهران با راي بالايي كه به من دادند نمرهي قبولي به من دادهاند. اميدوارم باز هم بتوانم در خدمتگزاري به مردم موفق باشم.
حدادعادل در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه آقاي الهام گفته است مجلس هفتم بيشترين سنگاندازي را در راه دولت داشته، در اين راستا شما چه توصيهاي به آقاي لاريجاني در نحوهي تعامل با دولت ميكنيد؟ گفت: آقاي لاريجاني ميدانند چگونه با دولت تعامل كنند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه معاون وزير نفت گفته است بودجهاي كه مجلس براي بنزين داده حداكثر تا مرداد تمام ميشود، اظهار داشت: راه اين است كه اصلاحيهي بودجه بياورند و استدلال كنند و در صورتي كه مجلس را قانع كردند از مجلس مصوبه بگيرند. راه، بنبست نيست و توصيه ميكنم كه براي حل اين مشكلات از راههاي پيشبيني شده در قانون پيروي كنند.
رييس مجلس هفتم در پاسخ به سوالي دربارهي اختلاف نظرات ميان اصولگرايان گفت: اختلاف در عالم سياست امري طبيعي است. خوشبختانه اين اختلافات به اندازهاي نبود كه از وحدت اصولگرايان در انتخابات جلوگيري كند.
حدادعادل اظهار اميدواري كرد كه اصولگرايان همانطور كه در انتخابات وحدت داشتند، در طول مجلس هشتم وحدت بيشتري داشته باشند و اين به سود مردم و كشور باشد.
رييس مجلس هفتم همچنين اظهار اميدواري كرد كه رسانهها همانگونه كه با مجلس هفتم مهربان بودند، با مجلس هشتم نيز مهربان باشند و در انتقال مطالب، فقط نقطه ضعفها را نبينند و ضعفها و قوتها را بزرگنمايي نكنند.
وي گفت: يكي از موفقيتهاي خود را ايجاد بزرگراه همواري ميدانم كه در مجلس هفتم بين مجلس و رسانهها ايجاد شد.
حدادعادل در حاشيهي اين كنفرانس مطبوعاتي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكهي الكوثر مبني بر اينكه آيا تغييرات در مجلس در روابط كشور با مجالس كشورهاي عربي تاثيرگذار است يا خير؟ اظهارداشت: تغييرات مديريت در مجلس در اين رابطه تاثيري ندارد. در عين حال آقاي لاريجاني تجربهي خوبي به جهت حضور در شوراي امنيت ملي دارند و در ادارهي مجلس نيز طبعا از اين تجربه استفاده ميكنند.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]