واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بايدها و نبايدهاي ازدواج موقت-3 ازدواج موقت از لحاظ قانوني و حقوقي همانند ازدواج دائم است
خبرگزاري فارس:عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي گفت:عقد موقت از لحاظ حقوقي و قانوني همانند عقد دائم است، اما از لحاظ مدت زمان با يكديگر تفاوت دارند.
نعمت احمدي عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس درباره ازدواج موقت گفت: برابر قانون عقد بر 2 گونه وجود دارد، عقد دائم ،عقد موقت.
وي ادامه داد : عقد موقت نيز از لحاظ حقوقي و قانوني همانند عقد دائم است و تفاوتي از اين حيث ندارد اما تنها مسألهاي كه ميتوان به عنوان وجه تمايز ذكر كرد مدتي است كه در عقد موقت بيان ميشود.
اين استاد دانشگاه گفت: عقد موقت عقد منقطع است كه مدت آن با توافق طرفين ذكر مي شود.
احمدي تصريح كرد: در عقد موقت 2 صورت فسخ وجود دارد، زماني مرد مدت زمان باقي مانده از عقد را بذل مي كند و به عقد پايان ميدهد، زماني هم كه مدت عقد تمام شده است.
از ديگر مواردي كه در ازدواج موقت لازم است توجه ويژهاي شود تولد فرزنداني است كه در اين نوع از ازدواج هم وجود دارد.
وي در اين زمينه توضيح داد: تولد فرزند در اين نوع از ازدواج، هيچ تفاوتي با ازدواج دائم ندارد و فرزنداني كه متولد مي شوند در هر صورتي ادامه حيات دارند حق تحصيل دارند و بايد به فعاليتهاي اجتماعي بپردازند.
احمدي گفت: فرزندان در ازدواج موقت و يا در ازدواج دائم از حق الارث برخوردار هستند و پدر موظف است هزينه زندگي فرزند خود را تأمين كند مادر هم حضانت فرزند را در هر صورت به عهده دارد.
وي تصريح كرد: تولد فرزند در ازدواجهاي كوتاه از لحاظ قانوني و حقوقي همانند ازدواج دائم است. اما اين در صورتي است كه عقد زن و مرد حتي اگر به صورت موقت، بايد در دفتر ازدواج ثبت شود.
اين وكيل دادگستري گفت: در صورتي كه ازدواج موقت ثبت قانوني شده باشد پدر و مادر با قباله ازدواج خود مي توانند براي نوزاد خود شناسنامه بگيرند.
احمدي اظهار داشت: اما اگر پدر و مادري تنها برگهاي كه مبني بر محرميت آنهاست، ارائه كنند بايد براي گرفتن شناسنامه به دادگاه مراجعه كنند و بعد از طي كردن مراحل قانوني، به ثبت احوال مراجعه كنند.
اين استاد دانشگاه تأكيد كرد: خانمهايي كه ازدواج آنها به صورت موقت است بايد توجه داشته باشند كه ازدواجشان در دفتر ازدواج به ثبت برسد و نسبت به دريافت قباله ازدواج مبادرت كنند. فقط به خواندن صيغه اكتفا نكنند. تا براي از بين نرفتن حقوق و زير سئوال نرفتن، بتوانند از خود دفاع كنند.
احمدي گفت: خانمهايي كه متاركه كردهاند و يا از شرايط سن ازدواج آنها گذشته است براي تنها نماندن و يا به علت مشكلات اقتصادي ازدواج موقت مي كنند.
وي در مورد رابطه دختر و پسري كه هنوز ازدواج نكردهاند، گفت: از جمله مشكلاتي كه در اين رابطه وجود دارد، پسر و دختر در قالب خواندن صيغه محرميت خود را از تعهدات لازم دور مي كنند و بعد از مدتي به راحتي از يكديگر جدا مي شوند. ضمن اينكه اگر دختر نيز هيچ گونه شرطي را قيد نكرده باشد پسر مي تواند به راحتي از دختر جدا شود.
وي تأكيد كرد : اگر زن يا دختر جواني شرط و شروط ضمن عقد را قيد كنند، مانعي ايجاد مي كند تا مردان در قالب ازدواج كوتاه مدت نتوانند حقوقشان را ضايع كنند و يا از آنها سوء استفاده كنند.
احمدي گفت: انگيزههاي افراد در ازدواج موقت متفاوت است، اما در هر صورت نبايد اين تصور را داشت، هر ازدواج موقتي منجر به ازدواج دائم ميشود.
عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي توضيح داد: افراد با اين تصور كه ازدواج موقت پايهاي ندارد آن را سهل و آسان ميگيرند.
وي گفت : اين تصور اشتباهاست و ازدواج موقت همانند ازدواج دائم است و مسائل حقوقي و قانوني ازدواج دائم را نيز دربر ميگيرد.
احمدي افزود: حتي اگر مرد به شرايط ازدواج موقت عمل نكند، به لحاظ اين كه شروط لازم الاجرا است زن مي تواند از مرد شكايت و مطالبه حقوق خود را كند.
به گفته احمدي ازدواج موقت در سالهاي گذشته براي افرادي بود كه مسافر بودند و براي مدتي از شهر خود دور بودند.
وي با اشاره به گسترش جمعيت كشورمان گفت: در حال حاضر فرهنگ جامعه رشد يافته ، اين مسأله را بايد توجه داشته باشيم كه فرهنگ جامعه اين مسأله را نميپذيرد.
اين استاد دانشگاه تأكيد كرد: اجازه ندهيم تا ازدواج موقت ابزاري براي رواج بيبندوباري و فساد در كشور شود.
وي تأكيد كرد: در رابطه با ازدواج موقت بايد فرهنگ سازي شود اما نه به صورت غلط و اشتباه ،نبايد اجازه دهيم ازدواج موقت به صورت غلط و اشتباه رواج پيدا كند. چون در اين صورت شاهد آسيبهاي اجتماعي ناشي از اين موضوع خواهيم شد.
انتهاي پيام/ز
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 512]