واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: معاون استاندار يزد: با بحران آب مواجهيم
جام جم آنلاين: معاون سياسي امنيتي استانداري يزد گفت: نمايندگان استان در مجلس هشتم بنا به تعهدشان از تمام ظرفيتها در رفع محدوديتها و محروميتزدايي حوزههاي انتخابيه، گام بردارند. يزد از استانهاي داراي شرايط خاص جغرافيايي است كه بيش از 50 درصد آن را كوير شامل ميشود و ميانگين بارندگي سالانه آن حداكثر 100 ميليمتر است و در بعضي مناطق حتي به كمتر از 50 ميليمتر ميرسد.
عبدالرسول دوران، در گفتگو با ايسنا ، به تحليل وضعيت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي استان پرداخت و در خصوص اولويت كاري نمايندگان استان يزد در هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي، گفت: با همدلي و هماهنگي با مسؤولان استان، نمايندگان بايد در راستاي انتقال مشكلات استان از سوي مسؤولان استاني به مسؤولان ذيربط كشوري اقدام كنند و در بحث حوزههاي انتخابيه نيز به مسائل و مشكلات اين حوزهها واقفند و قطعا درصدد رفع نيازمنديهاي اين حوزهها گام موثري خواهند برداشت و اميدواريم بنا به تعهدشان با تمام ظرفيت در رفع محدوديتها و كمك به محروميتزدايي در استان گام بردارند.
وي با اشاره به مشكل خشكسالي در استان، اظهار كرد: يزد از استانهاي داراي شرايط خاص جغرافيايي است كه بيش از 50 درصد آن را كوير شامل ميشود و ميانگين بارندگي سالانه آن حداكثر 100 ميليمتر است و در بعضي مناطق حتي به كمتر از 50 ميليمتر ميرسد.
دوران، با بيان اين كه اگر مناطق ديگر با كمبود آب مواجهند، ما با بحران آب مواجهيم، عنوان كرد: شرايط سختي در استان به وجود آمده است چرا كه ميزان بارندگي استان در سال 1386 نسبت به سالهاي قبل 50 درصد كاهش داشته است.
معاون سياسي امنيتي استاندار يزد افزود: در سال جاري در استان با دو پديده سرمازدگي و خشكسالي مواجهيم كه از لحاظ كمبود بارش باران در زمينه منابع تامين آب استان سال سختي است اما بايد بر شرايط موجود مديريت كنيم و اين مرحله را پشت سر بگذاريم.
وي اظهار كرد: تلاش ما در سال جاري در زمينه تامين آب مورد نياز استان و نيز ايجاد فرهنگ صرفهجويي است كه با برنامهريزي دقيق توسط واحدهاي ذيربط قابل دستيابي است.
وي تاكيد كرد: بايد از منابع آبي سطح استان جهت زنده نگهداشتن حيات طبيعي استان استفاده شود كه در قالب ستاد مقابله با بحران و حوادث غيرمترقبه كارهايي صورت گرفته است و بازديدهاي مسؤولان كشوري نيز از استان صورت گرفته است.
دوران تصريح كرد: پديده ديگري كه در استان روي داد، بحث سرمازدگي بود كه به لحاظ عمق سرماي شديد و هم طولاني شدن دوره سرما بود كه دماي هواي برخي مناطق استان به 26 درجه زير صفر رسيد و در برخي مناطق از جمله تفت، مهريز، خاتم، ميبد، اردكان و بخشهايي از شهرستان طبس، دچار سرمازدگي شديم به طوري كه بسياري از كشاورزان شهرستان تفت مجبور به كفبر كردن بخش عظيمي از درختان انار اين شهرستان شدند و اين در حالي است كه شهرستان تفت، شهرستان مطرح استان در توليد انار است. اما خوشبختانه با تدابير هيات دولت، تصميماتي در خصوص كاهش خسارت كشاورزان انديشيده شده و استان نيز در اين خصوص پيگيري جدي داشته است.
وي افزود: ما ذخيره آب آشاميدني به عنوان منبع نداريم و مجبوريم ظرفيتهاي استان را براي مواقع بحران آماده كنيم كما اينكه در مدت قطعي آب زايندهرود به دليل نشت آلايندههاي نفتي نيز، از ظرفيتهاي منابع آبي استان از جمله چاههاي آب كه پلمپ شده بود، استفاده كرديم اما متاسفانه كيفيت لازم جهت بهرهبرداري را نداشت و مسؤولان استان نيز در اين راستا تلاشهاي زيادي داشتند و به صورت شبانهروزي در جهت رفع كمبود آب استان كوشيدند.
رييس ستاد انتخابات استان يزد در ادامه گفتوگو با ايسنا، با اشاره به پشت سر گذاشتن موفق انتخابات مجلس هشتم، گفت: ما در 5 حوزه انتخابيه (يك حوزه مشترك و 4 حوزه مستقل) انتخابات هشتمين دوره مجلس را برگزار كرديم و مشاركت در مرحله اول در استان 58 درصد بود كه با توجه به تغيير شرايط راي دهندگان و نيز شرايط تبليغات انتخاباتي به نسبت دوره قبل، روند افزايشي داشت.
وي مشاركت در مرحله دوم انتخابات را نيز در حدود مرحله اول عنوان كرد و گفت: نكته مثبت در طول برگزاري، دقت نظر و حضور آگاهانه مردم و همكاري آنان با مسؤولان برگزاري انتخابات بود و خوشبختانه عوامل اجرايي و نظارتي نيز وظيفه خود را به نحو احسن انجام دادند و انتخابات استان در يك فضاي آرام، متين و هوشمندانه برگزار شد.
وي در خصوص عدم صدور مجوز جهت اجراي كنسرت موسيقي شهرام ناظري، گفت: برگزاري مراسم جشن و شادي و برنامههاي فرهنگي بايد با كسب مجوز از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گيرد اما در اين خصوص بايد گفت كه در كنسرت احسان خواجهاميري در استان يزد عوامل برگزار كننده نتوانستند فضاي داخلي محل اجراي كنسرت را حفظ كنند و عليرغم اينكه ماموران نيروي انتظامي به حفظ فضاي خارجي مبادرت ورزيدند، حتي عدهاي از حاضران در اجراي كنسرت نيز از روند برگزاري گلهمند بودند و گزارشها حاكي از حركات ناموزون بود كه در شان يزد نبود. لذا اين بحث در كميته خاصي مطرح شد و اين نتيجه حاصل شد كه با اين شرايط نميتوانيم نسبت به برگزاري كنسرت با حجم جمعيتي زياد در استان نظر مثبت دهيم و تا زماني كه به چارچوب مشخصي دست نيافتهايم، نميتوانيم مجوز اجراي كنسرت را بدهيم.
دوران، عنوان كرد: زمان تقاضاي كنسرت دوم، بلافاصله بعد از كنسرت اول و در مقطع برگزاري انتخابات دور دوم مجلس بود و قطعا مسؤولان اداره ارشاد يزد با دورانديشي و مصلحتانديشي و اينكه هنوز به نقطه صريح و روشني در خصوص مجوز كنسرت نرسيده بودند، با برگزاري آن مخالفت كردند و مقرر شد نظر برگزار كنندگان در صورت هزينه كردن جهت اجرا جلب شود.
رييس شوراي تامين استان يزد در ادامه گفتوگو با ايسنا، افزود: فضاي يزد خاص است و بايد به تناسب شرايط استان رعايت نكات صورت گيرد. چرا كه ما به نام دارالعباده و دارالعلم شناخته شدهايم لذا بايد حساسيتهاي استان حفظ شود چرا كه مردم يزد مقيدند و در جامعه اسلامي نيز عكسالعمل وجود دارد.
وي در خصوص انتخاب فرماندار يزد با تغيير شغل "محمود عظيينيا" و رفتن وي به سپاه منطقه تهران، گفت: جابهجايي و نقل و انتقال امري طبيعي است اما اخيرا بنا به تقاضاي جدي فرماندار يزد براي فعاليت در سازمان قبليشان، كه تقاضاي رفتن از وزارت كشور و فعاليت در سپاه را داشتند، مطرح شد كه به جهت در پيش رو بودن انتخابات موضوع به بعد از انتخابات موكول شد.
معاون سياسي امنيتي استانداري يزد گفت: با توجه به شرايط خاص وي، با درخواستش موافقت شد اما در حال حاضر مسؤوليت فرمانداري را نيز بر عهده دارند و در روزهايي كه در فرمانداري حضور ندارند جانشين وي به امور رسيدگي ميكند اما ناگفته نماند كه از ابتداي موافقت با درخواست وي، گزينههايي براي تصدي اين پست مطرح شدند كه در حال بررسي آنها هستيم و اين در حالي است كه احساسي در نقصان و يا ركود در كار نيست و در اسرع وقت تصميم نهايي گرفته خواهد شد تا وقفهاي در كار ايجاد نشود.
وي با اشاره به مناسبتهاي پشت سرگذاشته از جمله هفته معلم و كارگر تصريح كرد: به لحاظ ويژگي خاص فرهنگيان، با پيشنهاد برگزاري مراسم گراميداشت هفته معلم از سوي مسئولان استان، مراسم خوبي برگزار شد و در كنار آن به مشكلات فرهنگيان در زمينه كمبود اعتبارات توجه شد و اين در حالي است كه در سال 87 مشكلاتي در زمينه پاداش پايان خدمت اين قشر به وجود آمده بود كه تلاشهايي در بحث كلان صورت گرفته و استان نيز در اين امر پيگير بوده و مكاتبات زيادي از ناحيه استانداري به وزير مربوطه و هيات دولت ارسال شده و حتي ملاقاتهاي حضوري نيز صورت گرفته كه با قول مساعد مسؤولان همراه بوده است.
دوران گفت: در سالهاي گذشته بودجه آموزش و پرورش در استان بسته ميشد و از محل اعتبارات استاني جابهجايي داشتيم لذا مشكلات بروز چنداني نداشتند اما در سال جاري اين اعتبارات كشوري تخصيص مييابد و مجاز به اختصاص اعتبار به آموزش و پرورش نيستيم و مشكلاتي در مسير اجرا وجود دارد كه بايد رفع شود.
وي تاكيد كرد: به لحاظ جايگاه خاص فرهنگيان، نبايد مسائل مادي و كمبودها اصل خدمت آنها و كيفيت آن را زير سوال ببرد. چرا كه تاثير منفي بر آيندهسازان كشورمان دارد و يقين داشته باشند كه مسؤولان دستاندركار با تمام ظرفيت در جهت رفع مشكلات آنها تلاش دارند.
معاون سياسي امنيتي استانداري يزد در ادامه گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: استان يزد از جمله استانهاي صنعتي كشور است و قريب به 150 هزار نفر شاغل در محيط كارگري استان مشغول فعاليتند و اين آمار نشان ميدهد كه دو سوم جمعيت كار استان كارگرند.
دوران گفت: طي سالهاي گذشته به جهت نوسانات اقتصادي بعضي از واحدهاي ما با مشكلات نقدينگي و انباشتگي همراه بودهاند و مقرون بهصرفه نبودن و كمبود مواد اوليه را داشتند كه در سالهاي 1385 و 1386 بالاي 50 واحد توليدي در استان دچار اين مشكلات بودهاند ولي با پيگيري جدي مسؤولان مربوطه الآن در سال 1387 تعداد واحدهاي مشكلدار به كمتر از 15 مورد رسيده است. يعني طي دو سال گذشته بسياري از مشكلات كارگري ما رفع شده و كارگران شرايط مناسبي دارند.
وي ادامه داد: در سال نوآوري و شكوفايي با نشستهاي متعدد با كارگران استان، هياتي از ناحيه استانداري با همكاري دستگاهاي ذيربط به مدت 45 روز مشكلات واحدهاي صنعتي استان را بررسي خواهد كرد و پيشنهادات رفع اين مشكلات بعد از گذشت اين مدت از سوي هيات مطرح خواهد شد كه با اين حركت رضايتمندي بسياري از كارگران استان جلب شده و اميدواريم اين مهلت 45 روزه كه تا اواخر خردادماه به طول ميانجامد، نتيجه مطلوبي دربر داشته باشد.
وي در خصوص افزايش نرخ طلاق در استان نيز گفت: وقتي جامعه گسترش يابد و مرزها شكسته شود، يكسري خردهفرهنگها وارد فرهنگ اصيل ميشود.
دوران تصريح كرد: جامعه يزدي جامعهاي نمونه است كه آمار طلاق و بزهكاري در آن پايين بوده و به پايداري خانوادهها شهرت داشته اما اين زماني بود كه استان يزد تنها 300 هزار نفر جمعيت داشت و آمار دانشجويان آن به كمتر از يكهزار نفر ميرسيد و وسايل ارتباط جمعي به اين صورت وجود نداشت اما در حال حاضر 62 هزار دانشجو در استان تحصيل ميكنند لذا اثرگذاري و اثرپذيري صورت ميگيرد كه باعث ميشود تقاضاها و توقعات متفاوت شود و اين مشكلاتي را در مسير زندگي ايجاد ميكند كه يكي از عوامل افزايش نرخ طلاق و بزهكاري در استان يزد همين امر است.
وي تاكيد كرد: البته براي ريشهيابي دقيق نياز به كار پژوهشي هست كه در دستور كار كارگروه اجتماعي استان قرار دارد و اميدواريم با رسيدن به جمعبنديهاي مناسب، راهكارهايي ارائه شود. البته بايد با برگزاري كارگاههاي آموزشي براي خانوادهها و آموزش مهارت زندگي براي جوانان و زوجين، آنان را بيشتر با فرهنگ اصيل دارالعباده آشنا سازيم.
معاون سياسي امنيتي استانداري يزد در پايان گفت: بايد يك سري تسهيلات از جمله اشتغال، تامين معيشت و مسكن مردم به صورت سهل و آسان دنبال شود كه جوانان هم بتوانند در شرايط مناسبي ازدواج كنند و هم قادر به اداره زندگي خود باشند. البته اين كار سنگين و دشواري است كه در بستر زمان قابل حل است.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 484]