تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826104929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در گفتگو با منتخبان مردم بررسي شد اولويت‌هاي مجلس هشتم‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در گفتگو با منتخبان مردم بررسي شد اولويت‌هاي مجلس هشتم‌
جام جم آنلاين: پس از برگزاري انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي و مشخص شدن راه يافتگان به اين مجلس و در زمان باقي‌مانده تا 7 خرداد،يعني زمان جابه‌جايي مجلس، مهم‌ترين موضوعي كه اكنون به عنوان دغدغه منتخبان و مسوولان مطرح است، اولويت‌هايي است كه مجلس هشتم بايد با تمركز بيشتر بتواند راهي را براي سامان دادن آنها بيابد.


اگر تاكنون جريان‌ها و جناح‌هاي سياسي فعال در عرصه انتخابات، برنامه‌ها و مانيفست‌هايي را براي كسب موفقيت در انتخابات ارائه مي‌كردند، اكنون بايد به دنبال عملياتي كردن برنامه‌هايي باشند كه مدعي اجراي آن در صورت انتخاب و راهيابي به مجلس شوراي اسلامي شده‌اند.

گرچه بسياري از منتخبان مجلس هشتم بر اين نكته تاكيد دارند كه كاهش و مهار نرخ تورم و بيكاري، ايجاد اشتغال براي جوانان، حل مشكل مسكن، محروميت‌زدايي، حمايت از مخترعان و نخبگان جامعه و گسترش عدالت اجتماعي ازجمله موضوعات اولويت‌دار پيش روي مجلس هشتم است؛ اما بسياري از آنان اشاره‌اي به برنامه‌هاي خود براي دستيابي به اين اهداف ندارند.

همه منتخبان مجلس هشتم و همچنين صاحب‌نظران مسائل اقتصادي، اجتماعي و سياسي كشور يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي مجلس هشتم را در شرايط فعلي كنترل تورم و گراني مي‌دانند كه بايد با تعامل و همفكري با همه قوا ودستگاه‌ها براي آن چاره‌انديشي صورت گيرد.

انتظار بحق مردم از مجلس نيز چاره‌انديشي براي حل مشكلات موجود است و اين ‌كه مجلس حل مشكل گراني را در اولويت اصلي كارهاي خود قرار دهد و در تعامل سازنده با دولت بتواند راه‌حل‌هايي را كه در كوتاه‌مدت به نتيجه مي‌رسد، برنامه‌ريزي كند.

پيش از هر اقدامي بايد به اين مهم توجه داشت كه براي يافتن راهكار عملياتي براي برخورد با اين مشكل بايد بتوان تفكيكي در موضوعات داراي اولويت داشته باشيم.مساله اصلي تورم و گراني است كه در افكار عمومي و همه رسانه‌ها به طور جدي مطرح است و به طور طبيعي مجلس هشتم بايد اولويت اول خود را تصحيح روند موجود قرار دهد؛ زيرا روند رو به صعود قيمت‌ها واقعا قابل تحمل نيست.مجلس هشتم چالش جدي در زمينه مهار تورم دارد كه بخشي از اين چالش ممكن است در تعامل با دولت باشد.

علاءالدين بروجردي، رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه مسائل معيشتي مردم بايد به طور جدي از اولويت‌هاي اساسي نمايندگان در مجلس هشتم باشد، مي‌گويد: درخصوص مسائل اقتصادي ازجمله موضوع تورم تاكنون راه‌حل‌هايي مورد آزمون قرار گرفته است، اما تاكنون نتوانسته نتيجه قطعي را در مهار روند فعلي به بار بياورد؛ پس ضروري است با شناخت دقيق از موضوع و استفاده از تجارب گذشته برنامه‌هايي تدوين شود كه بتواند به طور واقعي در كنترل تورم و گراني اثرگذار باشد.

از بخش‌هايي كه بيش از ديگر حوزه‌ها در آن شاهد رشد فزاينده قيمت‌ها بوده‌ايم، بخش مسكن است كه قسمت عمده‌اي از موضوع برنامه‌ريزي براي مهار تورم را به خود اختصاص مي‌دهد و بايد پيش از اقدام در حوزه‌هاي ديگر در اين حوزه برنامه‌هايي تدوين كرد كه در كوتاه‌مدت بتواند اين معضل را به گونه‌اي حل كند. از سويي، برنامه‌هايي كه تاكنون از سوي دولت براي اين منظور طراحي و اجرا شده، نتوانسته است تاثيري در روند رو به رشد قيمت در بخش مسكن داشته باشد و توجه جدي مجلس به اين موضوع مي‌تواند يكي از اولويت‌هاي اساسي مجلس هشتم به حساب آيد.

بروجردي از اصلي‌ترين نيازهاي مجلس هشتم را توجه بيشتر به بخش نظارت ذكر كرد و گفت: نظارت يكي از وظايف اصلي مجلس شوراي اسلامي محسوب مي‌شود كه به عنوان يك نياز ضروري در كشور به حساب مي‌آيد و مجلس هشتم نيز با توجه به واقعيات موجود، بايد راهكارهاي مناسبي براي اعمال نظارت داشته باشد.

حسن كامران، نماينده اصفهان نيز با تاكيد بر توجه به موضوعاتي نظير تورم، مسكن و اشتغال به عنوان اولويت‌هاي مجلس هشتم، نظارت را از بخش‌هايي دانست كه بايد توجه ويژه‌اي به آن مبذول شود.كامران معتقد است اگر قوانين كارآمد و مطلوبي نيز به تصويب برسد؛ اما در بخش اجرا نظارت مناسب درخصوص آن اعمال نشود، نخواهد توانست نيازهاي موجود كشور را برطرف كند.

علاوه بر اولويت‌هاي ذكر شده، مجلس هشتم در روزهاي آغازين كار خود با موضوع بغرنج ديگري به نام مشكل كم آبي و احتمال بروز خشكسالي مواجه است كه توجه ويژه به اين موضوع مهم نيز مي‌تواند از اولويت‌هاي اساسي پيش روي مجلس هشتم باشد.

كاهش نزولات آسماني بويژه در ماه‌هاي ابتدايي بهار 87 و افزايش دما در اين روزها شرايطي را فراهم آورده كه تدوين برنامه‌اي خاص براي مقابله با مشكلات ناشي از اين موضوع را بيش از پيش آشكار كرده است و اين امر مهم جز با همكاري و تعامل مجلس و دولت امكان‌پذير نخواهد بود.منتخبان مجلس هشتم از هم اكنون موضوع خشكسالي را به عنوان يكي از اولويت‌هاي اصلي كه حتي جدي‌تر از تورم و گراني است، پيش‌روي خود دارند و بايد خود را براي بررسي طرح‌ها و لوايحي در اين زمينه آماده كنند.

محسن كوهكن، عضو هيات رئيسه مجلس هفتم كه منتخب مردم لنجان در مجلس هشتم بوده و در تركيب اين مجلس نيز حضور دارد، با تاكيد بر اين كه موضوع خشكسالي قطعا يكي از مسائل اولويت‌دار مجلس هشتم خواهد بود، گفت: گر چه بر اساس گزارش وزراي نيرو و جهادسازندگي در مجلس معضل كم آبي و خشكسالي به مرحله بحران نرسيده است؛ اما منطق و تدبير حكم مي‌كند كه برنامه‌هاي دقيقي به منظور صرفه‌جويي براي گذشتن از اين شرايط تهيه و اجرا شود. شايد بتوان گفت هر برنامه و راهكار و هر اولويت‌بندي متناسب با نيازها و واقعيات بدون اعمال نظارت مستمر به سرانجام نمي‌رسد و ناكام خواهد ماند.

نظارت بر حسن اجراي امور در دستگاه‌ها و سراسر بخش‌ها در كشور بر اساس قانون اساسي به عهده مجلس شوراي اسلامي گذاشته شده است و اهرم نظارتي مجلس براي اعمال اين وظيفه نيز ديوان محاسبات كشور محسوب مي‌شود؛ اما در حقيقت ديوان محاسبات بيشتر بر عملكرد مالي دستگاه‌ها متمركز بوده و به طور اخص به نحوه اجراي بودجه‌هاي سالانه نظارت دارد.

در حقيقت مي‌توان گفت كه هيچ بخشي در مجلس شوراي اسلامي به طور مشخص متولي نظارت بر عملكرد دستگاه‌ها نبوده يا اگر متولي خاصي هم داشته باشد، تاكنون نتوانسته است در اين بخش به‌گونه‌اي عمل كند كه نتايج آن براي مردم ملموس باشد.

بر اين اساس، بسياري از نمايندگان بويژه نمايندگان اصولگرا در مجلس معتقدند كه نظارت در مجلس هشتم به عنوان يك اولويت بايد مورد توجه اصولگرايان كه اكثريت مجلس را در دست دارند، مطرح شود تا مجلس علاوه بر قانونگذاري در اين بخش از وظايف خود نيز بتواند عملكرد قابل‌قبولي از خود ارائه كند.اهرم نظارتي مجلس شوراي اسلامي در صورتي كه تصميم قطعي براي استفاده از آن در مجلس وجود داشته باشد و به يك رويه در كشور مبدل شود كه همه به آن تن دهند و آن را بپذيرند، خواهد توانست گامي اساسي در بهبود و تقويت عملكردها در دستگاه‌هاي مختلف در كشور باشد.

متاسفانه به اين دليل كه در كشور به طور معمول مسائل و موضوعات اقتصادي به دليل متورم شدن برخي موضوعات در اين بخش پررنگ مطرح مي‌شود، دست‌اندركاران امور به برخي حوزه‌ها از جمله حوزه مسائل فرهنگي كمتر توجه مي‌كنند.

حسين نجابت، عضو هيات رئيسه مجلس هفتم در اين خصوص تاكيد كرد كه عملكرد و مواضع مجلس هفتم و دولت نهم در زمينه‌هاي فرهنگي راضي‌كننده نبوده است كه اين واقعيت ضرورت اولويت دادن امور فرهنگي و توجه بيشتر به مسائل فرهنگي را آشكار مي‌كند.

وي معتقد است كه مسائل فرهنگي دغدغه جدي توده‌هاي مردم است و بايد به طور سازمان يافته با اين دغدغه مواجه شد و مهندسي فرهنگي براي آن تدوين كرد.در پرتو چنين اقداماتي خواهيم توانست مسائل فرهنگي را ساماندهي كنيم و قطعا يكي از اولويت‌هاي مجلس هشتم بايد پرداختن به مسائل فرهنگي باشد.

سرعت بيش از حد و شتاب‌زدگي در پرداختن به اولويت‌ها و ورود بدون برنامه به طور يقين، مي‌تواند زيان‌آور باشد. بويژه در پرداختن به مسائل فرهنگي نبايد عجله‌اي صورت گيرد زيرا برخورد شتاب زده و احساسي با امور فرهنگي زيان‌هاي جبران‌ناپذيري برجاي مي‌گذارد.نمايندگان مجلس هشتم بخوبي مي‌دانند براي بهبود امور و رفع كاستي‌ها و اجراي صحيح قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي راهي جز اولويت‌بندي نيازها و ضرورت‌ها و نظارت بر اجراي دقيق امور ندارند.

مجلس هشتم، از 7 خرداد كار خود را آغاز مي‌كند در حالي كه انبوهي از فعاليت‌هاي اولويت‌دار در مقابل او قرار دارد و در حقيقت بايد بتواند ميان اولويت‌هاي موجود نيز امور با اولويت بيشتر را در آغاز فعاليت‌هاي خود قرار دهد.با توجه به اين كه اكثريت مجلس هشتم را نيز اصولگرايان تشكيل مي‌دهند و اين جريان همان‌طور كه بارها اعلام كرده است، مي‌كوشد به اموري كه به طور ملموس در زندگي مردم تاثير دارد، توجه بيشتري داشته باشد؛ انتظار مي‌رود با شناسايي دقيق نيازها و ضرورت‌ها و مطالبات واقعي مردم كار خود را با اقداماتي سنجيده و اثرگذار در مسائل اولويت‌دار آغاز كند.

داريوش غفاري‌
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 421]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن