تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816599351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - آب هم ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: جامعه - آب هم ندارند
جامعه - آب هم ندارند

مملكت ما، از همان روز اولي كه مردمانش تصميم گرفتند در فلات ايران مستقر شوند، با كمبود و نبود آب روبه‌رو بوده است. گفته‌اند كه ريشه بسياري از نداري و تنگدستي مردم ما و حتي گاهي كجروي در فرهنگ و انحراف در آداب، از همين نبود و كمبود آب سرچشمه گرفته است. سازمان ملل نيز دسترسي نداشتن به آب آشاميدني سالم را يكي از مولفه‌هاي وجود فقر به حساب آورده است. دولت‌هاي ايران، هميشه تلاش كرده‌اند كه مشكل آب را به گونه‌اي حل كنند اما اخباري از گوشه و كنار ايران نشان مي‌دهند كه هنوز راه نرفته طولاني‌اي در پيش است؛ ساكنان 500 روستاي هرمزگان، 30 هزار روستايي تربت حيدريه، روستاهاي سيستان و بلوچستان، سمنان، لرستان، روستاهاي اهواز، ملاير، مرند و جلفا، فهرج، سنقر، آذرشهر، روستاي هفت‌تن قائمشهر و ساكنان بيله‌سوار مغان از جمله ايرانياني هستند كه همچنان با مشكل آب دست و پنجه نرم مي‌كنند. خبرگزاري ميراث فرهنگي، يك ماه پيش گفت‌وگويي را با «دوست‌محمد خواسته» كدخداي «بندر گواتر» از نقاط محروم استان سيستان و بلوچستان و هم‌مرز با پاكستان منتشر كرده بود كه كدخدا در آن از نبود آب سالم آشاميدني شكايت مي‌كرد. «دوست‌محمد خواسته» نبود آب آشاميدني در اين شهر را درحال حاضر بزرگ‌ترين معضل اهالي گواتر مي‌دانست؛ «قبلا جهاد براي ما آب مي‌آورد. اما الان دو برج است كه آب ما را قطع كرده‌اند و هرچه هم كه اين‌طرف و آن‌طرف مي‌رويم، صدايمان به جايي نمي‌رسد.»

«خواسته» مي‌گفت كه آب را با تانكر برايشان مي‌آورند و آنها هم پول زيادي برايش مي‌پردازند؛ «تانكر آب را از شهرستان نگور برايمان مي‌آورند كه در فاصله 80 كيلومتري اينجاست. ما براي هر تانكر آب 60 هزار تومان مي‌دهيم.»
بندر گواتر 800 نفر سكنه در 100 خانوار جمعيت دارد. صيادان در فصل صيد در داخل كپرها استراحت مي‌كنند و در زمان مناسب از شبانه‌روز به دريا مي‌روند تا به صيد ماهي‌هايي چون شير و شوريده بپردازند.
كدخدا مي‌گفت كه يك تانكر آب كفاف خود و خانواده‌اش را در ماه نمي‌دهد؛ «هر تانكر 12هزار ليتر آب گنجايش دارد. من براي خانواده‌ام ماهي 3 تانكر آب نياز دارم كه بايد 180 هزار تومان در ماه فقط پول آب مورد نيازمان را بدهم.»
«دوست‌محمد خواسته» درباره ميزان آب مصرفي كل بندر گواتر مي‌گفت: «ما در روستايمان 20 حوض داريم كه آب تانكرها را در آن نگهداري مي‌كنيم. قبلا كه جهاد برايمان آب مي‌آورد، 30 تانكر سهميه داشتيم، ولي حالا به اندازه وسعمان آب مي‌خريم.»
كدخدا خواسته، درباره پيگيري‌هايي كه در مورد قطع آب گواتر انجام داده، مي‌گفت: «با فرماندار جلسه داشتم كه جواب قانع‌كننده‌اي نمي‌دهد. فرماندار مي‌گويد كه استاندار به او گفته؛ چون تابه‌حال خشكسالي بوده، بودجه‌اي براي آب گواتر درنظر گرفته شده بود. ولي چون امسال باران زيادي آمده، اين بودجه قطع شده است.»
دوست‌محمد خواسته مي‌گفت كه در گواتر باران زيادي نيامده و آنها هنوز محتاج به آب هستند؛ «مي‌گويند بودجه آب ما را قطع كرده‌اند. پس ما بايد وقتي تشنه شديم، چه كنيم؟ آب اصلي‌ترين و اوليه‌ترين خواسته هر آدم است كه ما بايد براي تامين آن پول زيادي بدهيم.»
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن