واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: همايش دانشجويي گراميداشت ياد سرداران شهيد باكري در مياندوآب
سرويس سياسي - اجتماعي: نخستين همايش دانشجويي گراميداشت ياد سرداران شهيد باكري پنجشنبه اين هفته در مجتمع فرهنگي مياندوآب برگزار ميشود.
اين همايش توسط انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تبريز و علوم پزشكي نوانديشان زرينه مياندوآب و با همكاري بنياد شهيد و امور ايثارگران انقلاب اسلامي، موسسه فرهنگي بزرگداشت شهداي دانشگاه تبريز و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، پنجشنبه (9 خرداد) از ساعت 16 در مجتمع بزرگ فرهنگي مياندوآب برگزار ميشود.
شهيد باكري به سال 1333 در شهرستان مياندوآب در يك خانواده مذهبي و با ايمان متولد شد.
پس از اخذ ديپلم در اروميه با وجود آنكه از شهادت برادرش بسيار متأثر و متألم بود، به دانشگاه راه يافت و در رشته مهندسي مكانيك مشعول تحصيل شد. از ابتداي ورود به دانشگاه تبريز يكي از افراد مبارز اين دانشگاه بود.
شهبد مهدي باكري در دوره سربازي با تعبيت از اعلاميه حضرت امام خميني(ره) - در حالي كه در تهران افسر وظيفه بود - پادگان را ترك و به صورت مخفيانه زندگي كرد و فعاليتهاي گوناگوني را در جهت پيروزي انقلاب اسلامي نيز انجام داد.
بعد از پيروزي انقلاب و به دنبال تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به عضويت اين نهاد درآمد و در سازماندهي و استحكام سپاه اروميه نقش فعالي را ايفا كرد. پس از آن بنا به ضرورت، دادستان دادگاه انثلاب اروميه شد. همزمان با خدمت در سپاه، به مدت 9 ماه با عنوان شهردار اروميه نيز خدمات ارزندهاي را از خود به يادگار گذاشت.
سردار حسين علايي درباره شهيد باكري مينويسد:
به محض آغاز جنگ از سوي صدام عليه انقلاب اسلامي، مهدي و برادرش حميد، به جبهههاي جنگ جنوب رفته و در ناكام گذاشتن ارتش بعثي به منظور اشغال شهر آبادان، به دفاع از اين منطقه پرداختند. ولي حضور جدي مهدي به عنوان يكي از فرماندهان برجسته دوران دفاع مقدس، از زماني آغاز شد كه او پيش از آغاز عمليات فتحالمبين، به عنوان قائممقام تيپ 8 نجف اشرف، مشغول فعاليت شد. فتح تنگه به دست رزمندگان تحت هدايت باكري، توانايي مهدي را در طرحريزيهاي تاكتيكي و در اجراي موفق عمليات، مشخص ساخت. او در عمليات بيتالمقدس و آزادي خرمشهر نيز نقش مؤثري داشت.
مهدي همه توان فكري و جسمي خود را در دفاع از اسلام و كشور به كار گرفت و به عنوان يك در جهاد با دشمن بعثي، فرمانده يكي از مهمترين لشكرهاي رزمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي شد.
او به لشكر عاشورا، قدرت و قوت بخشيد و لشكر عاشورا هم، او را نماد و الگوي يك فرمانده پرورش يافته در مكتب امام خميني (ره)، به جهان عرضه كرد.
مهدي پس از عمليات بيتالمقدس، فرماندهي لشكر 31 عاشورا را، كه متشكل از رزمندگان آذربايجان بود را بر عهده گرفت و در عملياتهاي مهم خيبر و بدر شركت كرد و توانست ضربات سنگيني بر دشمن بعثي وارد آورد؛ امتيازي كه او را به فرماندهي يكي از يگانهاي خطشكن و از پرافتخارترين لشكرهاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي رساند. شايستگيهاي اخلاقي بينظير، خلوص، قدرت برنامهريزي، خلاقيت، دشمنشناسي و از جانگذشتگي وي بود.
برادر عزيزش حميد، در اثناي عمليات خيبر به شهادت رسيد و خود او نيز حدود يك سال بعد در كنار رودخانه دجله و در جريان عمليات بدر، به فوز عظيم شهادت نايل آمد.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 537]