واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عضو مجلس عراق: هدف توافقنامه بلندمدت با آمريكا،خروج از قيمومت سازمان ملل است
خارجي.
عضو كميسيون امنيت ودفاع مجلس نمايندگان عراق گفت كه مهمترين انگيزه از امضاي توافقنامه بلند مدت امنيتي ، سياسي و اقتصادي با آمريكا ، خروج عراق از بند هفتم قيموميت سازمان ملل بر اين كشور است .
عباس البياتي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در بغداد تاكيد كرد كه عراق به اين شرط مذاكرات با آمريكا را به منظور امضاي توافقنامه بلند مدت همكاري پذيرفته كه در نهايت عراق از بند هفتم قيمومت سازمان ملل خارج شود.
بر اساس بند هفتم منشور سازمان ملل ، عراق بعد از اشغال كويت در ۱۹۹۰ ميلادي از جمله كشورهاي تهديدكننده صلح جهاني قلمداد شد و استفاده از زور عليه او مجاز شمرده شد.
عراق از آن زمان تاكنون كه ۱۸سال از آن ميگذرد، تحت شرايط اين بند از منشور سازمان ملل قرار دارد و دولت اين كشور فاقد حاكميت كامل بر مقدرات امور خود است .
عراق و آمريكا در دسامبر سال ۲۰۰۷ميلادي قرارداد اعلام اصول را به عنوان پيش زمينه مذاكرات جهت امضاي توافقنامه بلند همكاري را امضا كردند.
بر اساس اعلام اصول كه نوري المالكي نخست وزير عراق و جرج بوش رييس جمهور آمريكا امضا كردند ، مقرر شد توافقنامه بلند مدت در ۳۱ژوييه امسال به امضا برسد و بر اساس آن ، در اواخر سال ۲۰۰۸ميلادي عراق از بند هفتم خارج شود.
عباس البياتي گفت كه مذاكرات مقدماتي بين عراق و آمريكا اكنون در سه موضوع با مانع برخورد كرده است .
عضو كميسيون امنيت و دفاع مجلس عراق افزود: مساله مبارزه با تروريسم و دستگيري افراد مظنون، موضوع يافتن ساز وكاري قانوني براي داخل شدن نيروهاي آمريكايي به عراق و خارج شدن از اين كشور و بالاخره قضيه مصونيت قانوني براي سرباز آمريكايي سه مانع در پيشرفت مذاكرات هستند.
البياتي گفت كه آمريكاييها خواهان آزادي عمل كامل در دستگيري افراد متهم يا مظنون به تروريسم در عراق هستند اما بغداد مخالف است و عراق بر قانونمندي ورود و خروج نيروهاي آمريكايي اصرار دارد.
وي ادامه داد: آمريكاييها خواهان مصونيت كامل نظاميان خود درعراق هستند اما دولت عراق ، تجربه ژاپن را در اين خصوص ترجيح ميدهد.
بر اساس تجربه ژاپن ، سربازان آمريكايي فقط در هنگام انجام وظيفه قانوني مصونيت دارند و خارج از وظيفه ، اگر مرتكب خطا يا جرمي شود دولت ميزبان او را مجازات ميكند.
عباس البياتي تاكيد كرد كه عراق خواهان توافقنامهاي متوازان ، عادلانه و منصفانه است كه حقوق و منافع دو كشور را تامين كند.
وي در خصوص شروط عراق براي پذيرش اين توافقنامه گفت : بايد حول توافقنامه در داخل عراق اجماع و اتفاق نظر وجود داشته و توافقنامه از هر نظر شفاف و صريح و به دور از ابهام و شبهه باشد.
عضو مجلس عراق ادامه داد كه توافقنامه بايد براين اساس استوار باشد كه دو دولت صاحب حاكميت كامل (بغداد و واشنگتن ) آن را امضا كرده اند.
البياتي گفت كه مذاكرات مقدماتي بين عراق وآمريكا با وجود موانع ذكرشده همچنان جريان دارد.
وي تاكيد كرد كه عراق يك كميته دولتي متشكل از وزارتخانهها و نهادهاي ذيربط را تشكيل داده و اين كميته دولتي ، مسووليت مذاكره با طرف آمريكايي را برعهده دارد.
رييس كميسيون امنيت ودفاع مجلس عراق تصريح كرد كه مذاكرات مقدماتي به طور رسمي و بين دو كشور عراق و آمريكا جريان دارد.
# ;۱۶۰البياتي درعين حال تصريح كرد كه مذاكرات مقدماتي به دليل ملاحظات دو طرف مذاكرهكننده ، نيازمند دادن فرصت بيشتر براي گفت وگو، مشورت و رايزني است .
---> سازمان ملل.ايرنا.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]