تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827233354




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بي تابي واشنگتن براي امضاي توافقنامه بلندمدت دولت نورالمالكي در محك آزموني سخت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بي تابي واشنگتن براي امضاي توافقنامه بلندمدت دولت نورالمالكي در محك آزموني سخت
علماي ديني ، شخصيت‌هاي سياسي وبخش عمده مجلس نمايندگان ونيز افكار عمومي عراق ، از راههاي مختلف مخالفت خود را با اين توافقنامه ابراز كرده اند كه پر سروصداترين آنها مخالفت صريح آيت الله سيستاني مرجع عالي شيعيان عراق با آن بود.

اگر چه توافقنامه همكاري‌هاي بلندمدت آمريكا و عراق كه هنوز جزييات زيادي از آن براي افكار عمومي فاش نشده است ، بخاطر وجود ابهامات زياد مايه نگراني مردم عراق شده ، اما هوشيار زيباري وزير امور خارجه اين كشور طي حداقل ‪ ۶‬ماه گذشته بارها اطمينان داده است كه امضاي اين توافقنامه به معناي ايجاد پايگاههاي دائمي آمريكا در عراق نيست و هيچ نكته سري و پنهاني در آن وجود ندارد.

اين درحالي است كه مخالفان اين توافقنامه اعتقاد دارند، آمريكايي ها علاوه بر ابعاد اقتصادي غير شفاف و مشكوك اين توافقنامه كه عمدتا حول ثروت ها و منابع انرژي و نفت عراق متمركز است ، سعي دارند زمينه احداث ‪۱۴‬ پايگاه نظامي دائمي ، تحميل مصونيت سربازان آمريكايي و نيز تردد آزادانه و كنترل نشده نظاميان و نيروهاي اطلاعاتي و آزادي عمل بي‌حد وحصر در دستگيري مظنونان به تروريسم در عراق را فراهم كنند.

عباس البياتي عضو كميسيون امنيت و دفاع مجلس نمايندگان عراق ، از طرفداران امضاي اين توافقنامه ، گفته است ، هدف از امضاي اين توافقنامه خروج عراق از قيمومت براساس بند هفتم منشور سازمان ملل است .

او با اينحال اين مساله را هم كتمان نكرد كه دولت عراق بر سر سه مساله مصونيت نيروهاي آمريكايي ، وضعيت حضور اين نيروها در عراق و نيز آزادي عمل در دستگيري مظنونان ، با طرف آمريكايي به مشكل برخورده است .

براساس پيش بيني ها، اين توافقنامه قرار است اواسط تابستان سالجاري ، پس از امضاي رهبران دو كشور، در پارلمان عراق بررسي و تصويب شود. دولت عراق در پاسخ به منتقدان مي‌گويداين توافقنامه متضمن استقلال ، منافع ، امنيت و حقوق ملت عراق است .

هوشيار زيباري نيز در پي جنجالي كه از پس مباحث مربوط به اين توافقنامه در سطح رسانه‌ها درگرفته بود، اعلام كرد كه حرف نهايي را در اين خصوص پارلمان خواهد زد.

كارشناسان مسايل سياسي ، بي‌تابي‌هاي كاخ سفيد را براي امضاي هر چه سريعتر اين پيمان عمدتا امنيتي واقتصادي ، قابل درك ارزيابي مي‌كنند، اما بااينحال شتابزدگي دولت نوري المالكي را در اين خصوص قابل درك نمي‌دانند نوري المالكي كه از محبوبيت نسبي خوبي در كشورش برخوردار است ، در شرايطي پاي امضاي اين توافقنامه مي‌رود كه در آخرين ماههاي حضور جرج بوش مرد محبوبيت از دست داده كاخ سفيد، موجي از انتقادها عليه سياست‌هاي خاورميانه‌اي‌اش در آمريكا براه افتاده است .

بوش علاوه بر اينكه به سوژه تبليغات انتخاباتي در آمريكا تبديل شده ، از سوي دوستان و ياران جمهوري خواهش نيز مورد نكوهش قرار گرفته است .

جان مك كين نامزد جمهوري خواه انتخابات پيش رو، ريچارد كلارك رييس سابق اداره مبارزه با تروريسم كاخ سفيد و اسكات مك كليلان سخنگوي سابق كاخ سفيد طي دو روز گذشته بوش را به شدت مورد حمله قرار دادند.

نيويورك تايمز نيز در تازه‌ترين گزارش از جنگ آمريكا در عراق مي‌نويسد : دوره پنجساله جنگ عراق شرم آورترين دوره تاريخ آمريكا است كه نزديك به ‪ ۳۲‬تريليون دلار هزينه بر دوش مردم آمريكا گذاشته است .

موج انتقادها فقط به داخل آمريكا خلاصه نشده است ، بوش و ياران محافظه كار وي بخاطر آزادي عمل ويژه فرماندهان آمريكايي در شكنجه زندانيان عراقي در زندانهاي گوانتانامو و فرودگاه بغداد به شدت زير ضربات تند انتقاد سازمان‌هاي حقوق بشري قرار دارند، بطوري كه سازمان عفو بين‌الملل و ديده بان حقوق بشر بوش را بخاطر نقض فاحش حقوق بشر در عراق محكوم كرده اند.

با اينحال به نظر مي‌رسد، كاخ سفيد در مقابل توفاني كه عليه بوش براه افتاده ، تمام انرژي خود را برفشار به دولت عراق براي امضاي اين توافقنامه متمركز كرده است تا با ارائه آن بتواند بار قابل ملاحظه انتقادها و نكوهش‌ها را از دوش بوش برداشته و آن را به عنوان نتيجه نهايي و دستاورد جنگ عراق به ملت آمريكا ارائه كند.

در چارچوب همين برنامه ، هفته گذشته ، درميان گرد و خاك ناشي از مباحث مربوط به توافقنامه امنيتي ، فرماندهان نظامي آمريكا در عراق وارد صحنه شدند و از جمله دريادار پاتريك دريسكول ، از جدي بودن خطر بازگشت القاعده و تجديد روزهاي خونين در عراق سخن گفتند، چيزي كه رايان كروكر سفير آمريكا در بغداد نيز بطور تلويحي و هشدارگونه به رخ عراقي‌ها كشيد.

نكته قابل ملاحظه‌اي كه در تعجيل و اصرار آمريكايي‌ها به امضاي اين توافقنامه در تابستان سالجاري وجود دارد، مساله زمان اندك و فرصت كوتاه بوش تا پايان دوران رياستش بر كاخ سفيد است .

بوش درحالي به پايان دوران رياست جمهوري رسيده است كه هنوز دستاوردي براي دو جنگ بي‌حاصل در افغانستان و عراق طي هشت سال گذشته ارائه نكرده است . در افغانستان از دستگيري بن لادن و سركوب كامل طالبان عاجز مانده است . در عراق نيز موفق به يافتن تسليحات ادعايي كه بهانه آغاز جنگ بود، نشد و در برقراري ثبات و امنيت در عراق نيز برغم تبليغات رسانه‌اي توفيق چنداني نيافته است ، بطوري كه كاهش حملات تروريستي به ‪ ۴۱‬مورد در روز را شرايط مطلوب ارزيابي مي‌كنند.

اكنون ، به نظر مي‌رسد نوري المالكي بيش از هرچيز نيازمند مديريت شرايط با عنايت به عنصر زمان است . ناظران و تحليلگران سياسي از او كه به عنوان سياستمداري تيز هوش شناخته مي‌شود، انتظار دارند، به فرصت حدودا ‪۸‬ ماهه بوش و همكارانش در كاخ سفيد توجه داشته باشد و بداند كه پاسخگوي امضايي است كه پاي اين توافقنامه زده خواهد شد.

كارشناسان مسايل خاورميانه ، امضاي اين توافقنامه را به معناي سپردن درازمدت سرنوشت عراق به نظاميان آمريكايي تلقي مي‌كنند كه طي يك سال گذشته حتي حاضر نشده‌اند بخشي از مديريت امنيتي ، نظامي اين كشور را به ارتش و پليس ملي عراق تفويض كنند.

اكنون باطرح اين سوال كه توافقنامه همكاري‌هاي بلند مدت ، متضمن استقلال يا نقض حاكميت عراق خواهد بود؟، بايد اعتراف كرد كه نوري المالكي در محك آزموني سخت قرار دارد.
 جمعه 10 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن