واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مناظره غيابي: مجلس هفتم، چقدر موفق بود؟
قانونگذاري- رئيس مجلس شوراي اسلامي در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه اخير تهران به موفقيتهاي مجلس هفتم در زمينههاي مختلف اشاره كرد
برخي نمايندگان مجلس درباره اين سخنان حداد عادل اظهار نظر كردهاند.
ضعيفترين قوه
وليالله شجاعپوريان مجلس هفتم را مجلسي دانست كه نسبت به مجالس قبل از كاركرد پايينتري برخوردار بوده است. وي در ادامه افزود: مديريت ضعيف هيأت رئيسه مجلس موجب شد كه مجلس نتواند در دفاع از شدن و جايگاه خود در برابر دولت موفق شود چرا كه دولت بارها مجلس را دور زد. و يكي از نمونههاي آن را واردات غيرقانوني 2 ميليارد دلار بنزين اعلام كرد. نماينده بهبهان در ادامه افزود: متأسفانه دولت در انحلال يا ادغام برخي از شوراها مانند سازمان مديريت و برنامهريزي پيشگام شد و مجلس در برابر اين مسئله سكوت كرد. همچنين مجلس عليرغم شعار فراوان در برابر لوايح تورمزا دستبسته عمل كرد و موجب شد كه امروز تورم بهصورت افسار گسيختهاي درآيد و در اين مسئله مجلس بهاندازه دولت مقصر است.نماينده مجلس هفتم گفت: متأسفانه مجلس هفتم در برابر تعدي به حقوق شهروندان سكوت كرد و حتي در برابر اقدامات دولت كه از اجراي مصوبات مجلس سرباززد اعتراضي نكرد.
اين مجلس در رأس امور نبود
اسماعيل گرامي مقدم عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي با بيان اينكه مجلس هفتم در بعد نظارت هيچكاره بود گفت: رفتارهايي كه هيأت رئيسه مجلس هفتم انجام ميداد سطح مجلس را به نازلترين سطح تنزل داد در حاليكه اين مجلس ميتوانست با حفظ حرمت ... نهم مقتدرتر و پاسخگوتر رفتار كند اما در عمل چنين نشد. وي در ادامه افزود: مجلس هنگام رأي اعتماد به وزراء هيچگاه از رئيسجمهور سؤال نكرد كه چرا هشت وزير بركنار شدهاند و به راحتي به وزيران بعدي رأي اعتماد داد. گرامي مقدم با بيان اينكه ارزيابي در مورد عملكرد مجلس هفتم بايد واقعبينانه و براساس تأثيرات آن بر زندگي مردم باشد اظهار داشت: در حوزه قانونگذاري بايد وضعيت كشور در بعد اقتصادي و بخصوص رفاه مردم با دوران قبل مقايسه شود. عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي با منسوخ خواندن طرح تثبيت قيمتها گفت: اين طرح كه در ابتداي مجلس اجرايي شد هيچ نتيجهاي جز گراني بههمراه نداشت و تنها فايده آن براي جامعه افزايش فقر براي جامعه بود در حاليكه اين طرح با دفاع اكثريت مجلس بهتصويب رسيد.
نماينده مجلس هفتم با انتقاد از طرح سهميهبندي بنزين اظهار داشت: مجلس نتوانست هم در بعد قانونگذاري و هم در بعد نظارت در مورد طرح سهميهبندي بنزين موفق شود بهگونهاي كه اجراي اين طرح هيچ تأثيري در كاهش مصرف بنزين نداشت. وي در پايان تصريح كرد: متأسفانه مجلس هفتم نظارت را به حداقل رساند و براي اين كاهش نظارت حتي ميزان تذكرات نمايندگان مجلس را كاهش داد و تنها اقدام اكثريت مجلس هفتم دفاع از دولت بود.
ضعيف در نظارت
عماد افروغ رئيس فراكسيون اصولگرايان مستقل مجلس هفتم دفاع حداد عادل از عملكرد مجلس هفتم را دفاعي در جهت شخص خود حداد ارزيابي كرد. وي با تأكيد بر اين مسئله كه بايد واقعيتها را در نظر گرفت گفت: مجلسي كه با شعار اقتصادي روي كار آمده و شعار عدالت اجتماعي و ايجاد اشتغال را سرداده اكنون بايد داوري كند كه در اين زمينه چقدر توفيق داشته است. وي در ادامه افزود: اين داوري فقط به قضاوت افراد ارتباط پيدا نميكند زيرا آمار خود بهترين شاخص هستند كه ميتوان با بررسي آمارها دريافت كه آيا مجلس هفتم در كاهش نقدينگي و رفع معضل بيكاري موفق بوده يا نه؟ نماينده مجلس هفتم با تأكيد بر اينكه يك اقتصاددان ميتواند به اين سؤال بهراحتي پاسخ بدهد اظهار داشت: بهطور قطع پاسخ يك اقتصاددان به اين سؤال يك «نه» بزرگ است.
هرچند من نميخواهم توفيقات مجلس هفتم را فراموش كنم، چراكه مجلس هفتم در سياست خارجي و كمك به اقشار آسيبپذير مصوبات خوبي را داشته است، اما اينكه چقدر اين مصوبات اجرايي شده يك امر ثانوي است. عماد افروغ با بيان اين مسئله كه مجلس هفتم در بعد نظارتي خوب عمل نكرد گفت: مجلس هفتم در 2 سال اول در بعد نظارتي كارنامه خوبي داشت اما در 2 سال آخر بعد از روي كارآمدن دولت نهم برخوردهاي مصلحتانديشانه هيأت رئيسه و برخي نمايندگان زمينه «مصلحتگرايي پارلماني» را بهوجود آورد. رئيس فراكسيون اصولگرايان مستقل تصريح كرد: اين مصلحتگرايي مجلس را از نشاط انداخت و آنرا از جو انتقادي خود دور كرد، بهگونهاي كه در افزايش نقدينگي تنها نميتوان دولت را مقصر دانست بلكه مجلس نيز در اين زمينه بد عمل كرد.
عماد افروغ گفت: توقع از مجلس هفتم اين بود كه كارنامه درخشاني در زمينه مبارزه با مفاسد اقتصادي داشته باشد اما حتي زماني كه بحث تحقيق و تفحص از قوه قضائيه مطرح شد و من نيز آنرا امضا كردم آقاي حداد عادل جلوي اين كار را گرفت و مسئله را به برگزاري يك جلسه داخلي با حضور رئيس قوه قضائيه محدود كرد. وي افزود: شايد مجلس هفتم نسبت به مجلس ششم توفيقات بيشتري داشته است اما دستاورد قابلتوجهي در اين زمينه از خود ارائه نكرده است.
نمره قابل قبول
فاطمه آجرلو، نماينده مجلس هفتم عملكرد مجلس هفتم را همانند ارزيابي مقام معظم رهبري كه به مجلس هفتم نمره قابل قبولي دادند، خوب توصيف كرد. نماينده مجلس هفتم با اشاره به تعامل با دولت گفت: در مجلس هفتم كارهاي بزرگي صورت گرفت همچنانكه مجلس هفتم در مورد تحقيق و تفحص به گونهاي رفتار كرد كه تابوي تحقيق و تفحص شكسته شد به گونهاي كه نوع تحقيق و تفحص در قوه قضائيه و نوع پيگيريهاي صورتگرفته تاكنون مسبوق به سابقه نبوده است. وي در ادامه تصريح كرد: ما در تحقيق و تفحص به دنبال نقطه ضعف نبوديم بلكه با آسيبشناسي سعي ميكرديم مشكلات اساسي را از بين ببريم.
آجرلو با مثبت خواندن طرح تحقيق و تفحص از قوه قضائيه در مجلس اظهار داشت: اين طرح آنطور كه لازم بود انجام نشد اما اينكه اين تابو شكسته شد، بسيار مفيد بود. نماينده مجلس هفتم با دفاع از عملكرد نظارتي مجلس هفتم، دليل عدم سوال از رئيس جمهور به دليل تغييرات پياپي وزيران را تعامل خواند و گفت: مجلس هفتم در بعد نظارتي بسيار خوب عمل كرد هر چند تغييرات پياپي وزيران از سوي رئيس جمهور را ميتوان به شجاعت تعبير كرد زيرا يك مدير براي انجام كار بايد مديران خود را انتخاب كند و اين فرصت براي انجام تغييرات كوتاه هم هست و نميتوان اين تغييرات پياپي را ضعف مديريت ناميد.
فاطمه آجرلو با دفاع از محروميتزدايي در مجلس هفتم اظهار داشت: رويكرد مجلس هفتم محروميتزدايي بود اما متاسفانه برخي از تصميمگيريها و تصميمسازيها در حوزه كلان مانند برداشت از صندوق ذخيره ارزي موجب افزايش تورم شد و اگر مجلس راي نميداد ميتوانست جلوي افزايش نقدينگي و تورم را بگيرد. وي كارنامه مجلس را در زمينه مبارزه با مفاسد اقتصادي قابل قبول خواند و گفت: اگر بخواهيم اين عملكرد را نسبت به مجالس قبل بسنجيم مجلس هفتم موفقتر بود اما نسبت به آرمانها و اهداف خود چندان موفق نبود.
تاريخ درج: 5 خرداد 1387 ساعت 14:37 تاريخ تاييد: 5 خرداد 1387 ساعت 21:45 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 21:44
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]