واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايساف : درگيري آمريكاييها با طالبان در گرمسير هلمند ادامه دارد
كابل - سخنگوي نظامي نيروهاي بينالمللي كمك به امنيت افغانستان (ايساف ) گفت : درگيري ميان تفنگداران آمريكايي با شورشيان مسلح مخالف دولت در جنوب شهرستان گرمسير ولايت هلمند همچنان ادامه دارد.
كارلوس برانكو روزيكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران تاييد كرد كه شورشيان ضمن مقاومت در برخي مناطق گرمسير، با تحمل تلفات در حال عقب نشيني هستند.
جنگ در گرمسير حدود يك ماه قبل با پشتيباني نظاميان انگليسي آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وي افزود: امنيت در مناطق شمالي گرمسير برقرار است و مردم مايل به بازگشت به منازل خود هستند.
وي با بيان اينكه حدود چهار هزار نفر؟ قبل از تهاجم دو هزار و ۴۰۰ سرباز آمريكايي ، منطقه را ترك كرده بودند ، اضافه كرد كه آمار منتشره در مورد آوارگان غير واقعي است .
مسوولان ولايت هلمند شمار آوارگان را حدود ۲۰هزار نفر تخمين زده بودند.
برانكو همچنينن گفت كه از آغاز سال ۲۰۰۸ميلادي تاكنون ۴۴سرباز عضو ايساف در نبرد با شورشيان به قتل رسيدند كه افزايش آمار نشانه افزايش عمليات نظامي و درگيريها در افغانستان است .
وي شمار نظاميان ۴۲كشور خارجي در افغانسنان را ۵۱هزار نفر اعلام كرد.
علاوه بر اين نيروها حدود ۱۵هزار آمريكايي هم در تركيب نيروهاي ائتلاف در اين كشور حضور دارند كه در حال جنگ با شورشيان ميباشند.
وي حاضر به ارايه آمار از تلفات نظاميان آمريكايي در گرمسير هلمند نشد اما گفت: اين موضوع را از نيروهاي آمريكايي سوال كنيد.
سخنگوي ايساف در عين حال مدعي شد كه نيروهاي خارجي ابتكار عمل در ميدان جنگ را در اختيار دارند، و هفته گذشته از نظر عملياتي ، نبردهاي متعددي در سطح كشور جريان داشت .
همچنين مارك ليتي سخنگوي غيرنظامي سازمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در افغانستان در مورد تاثير مذاكرات صلح اسلام آباد با طالبان پاكستاني به خبرنگاران گفت : ناتو بر اين عقيده است در هر موافقت نامهاي بايد امنيت ديگر كشورها لحاظ شود.
وي در عين حال افزود: اگر معاهده صلح امنيت افغانستان را مورد تهديد قرار دهد، ما نگران خواهيم شد.
وي اظهار داشت : پاكستان دولت دموكراتيك دارد و ناتو هرچند براي اين دولت احترام قائل است ، اما بر اين باور است كه مذاكراه با شورشيان نبايد باعث ناامني در افغانستان گردد.
سخنگوي غيرنظامي ناتو تاكيد كرد: راه حل اين نيست كه مذاكراه با شورشيان باعث گردد كه مشكل از يك سوي مرز به سوي ديگر مرز انتقال يابد.
اين مقام ناتو تاييد كرد كه با آغاز مذاكراه صلح فعاليت شورشيان در شمال خط مرزي ديورند در خاك افغانستان افزايش يافت در حاليكه فعاليت ها در آن سوي مرز كاهش پيدا كرده است .
ليتي ضمن تاكيد بر استقلال پاكستان ابراز اميدواري كرد كه موافقت نامه صلح باعث بروز مشكل در افغانستان نشود.
وي در عين حال تصريح كرد كه بايد از هرنوع قضاوت و پيش داوري در مورد قرار داد صلح مزبور پرهيز گردد .
وي در ادامه گفت : پاكستان مستقل است ، تصميمي كه ميگيرد، و قرار دادي را كه امضاء ميكند، بايد متوجه باشدو باعث تهديد ناتو نشود.
وي افزود: نيروهاي ايساف قبلا نگراني خود را به پاكستان اعلام كردند كه معاهده صلح باعث تهديد و شورش در اين سوي مرز ديورند نشود.
وي هشدار داد در صورتي كه تهديد و شورش ادامه داشته باشد ، تصميم اتخاذ شده موقتي خواهد بود.
وي تنها راه برون رفت منطقه از مشكل تروريسم را تدابير سياسي توام با راه حل منطقهاي و با لحاظ نمودن جوانب امر دانست .
اين دو كشور دو هزار و ۴۳۰كيلومتر مرز مشترك دارند كه همواره يكديگر را به ناتواني در كنترل مرز و ممانعت از رفت و آمد شورشيان از مرز ديورند متهم ميكنند .
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]