واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاد موسيقي: آهنگسازي دوره عبدالقادر مراغي آوازي بود
داخلي. فرهنگي. هنري. موسيقي. همايش.
استاد موسيقي دانشكده هنرهاي زيبا، آهنگسازي دوره عبدالقادر مراغي را آوازي دانست.
اميرحسين پورجوادي، روز يكشنبه در حاشيه برگزاري همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي گفت: طبق مطالعات انجام شده زبان موسيقايي مراغي، سازي نبوده و بر اساس حروف ابجد سنتي صورت ميگرفت.
به گفتهي وي، قبل از عبدالقادر نيز موسيقي دانان ديگري از اين زبان موسيقايي كه به شكلي از زمان يونان باستان وجود داشته،استفاده بردهاند.
وي با تاكيد بر ضرورت تلاش بيشتر براي كشف گسترده آثارمراغي، اضافه كرد:
هماكنون تنها به واسطه شعر و متن تصانيف با وي سر و كار پيدا ميكنيم و اطلاع زيادي درباره موسيقي وي در دست نيست.
وي گفت: ما در شرايط موجود ، صرفا از اين كه اين تصانيف در چه مقامي درآن دوران ساخته شده اطلاع داريم كه بازسازي اين تصانيف فعلا امكان پذير نبوده و نميتوان موسيقي عبدالقادر را به شكل اوليه آن اجرا كرد.
پورجوادي با بيان اين كه مراغي تلاش كرده با استفاده از حروف ابجد قطعات خود را ثبت كند، افزود: اشخاص مختلفي از جمله " اون رايت " نيز بر روي اين مساله كار كرده و براي بازسازي آن تلاش كرده است.
وي شيوه نت نويسي با استفاده از حروف ابجد را مرسوم آن دوران دانست و از صفيالدين " ارموي " و " قطبالدين شيرازي " به عنوان افرادي ياد كرد كه قبل از مراغي از اين شيوه استفاده كردهاند.
وي گفت: شيوه نت نويسي با استفاده از حروف ابجد تحت شرايط سياسي و اجتماعي آن زمان تغيير كرده و نظام موسيقي هرات پس از دوران تيموري از بين رفته است.
وي افزود: عبدالقادر با تاثير پذيري از نظريه پردازان هراتي بيشتر در زمينه نظري فعاليت داشته است.
مراسم افتتاحيه همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي باحضور ميهمانان داخلي و خارجي از كشورهاي تركيه، فرانسه، تونس و جمهوري آذربايجان درتالار سرباز پادگان امام رضا(ع) مراغه برگزار شد.
اين همايش هفتم و هشتم خرداد ماه جاري در موزهي هنرهاي معاصر تهران برگزار ميشود.
عبدالقادر مراغي موسيقيدان قرن هشتم و نهم هجري قمري و از پايهگذاران مكتب منتظميه در عرصه موسيقي كلاسيك شرق است.ك/۳
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 465]