واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حزب كارگر انگليس براي جلوگيري از فروپاشي رهبري حزب تلاش ميكند
لندن - درحالي كه حزب حاكم كارگر انگليس در يك ماه گذشته از درون و بيرون حزب تحت فشار شديد قرار گرفته ، تعدادي از نخبگان حزبي تلاش ميكنند از فروپاشي رهبري حزب كارگر جلوگيري كنند.
پس از تشديد مشكلات اقتصادي انگليس در پي افزايش قيمت مواد غذايي و سوخت و ركود حاكم بر بخش مسكن اين كشور در كنار سياست خارجي انتقاد برانگيز حزب كارگر در سالهاي اخير، بشدت محبوبيت اين حزب كاهش يافته است .
كاهش محبوبيت حزب كارگر در انتخابات ماه گذشته شوراهاي محلي و شهرداري لندن و انتخابات مياندورهاي هفته گذشته در شهرهاي كورو و نتويچ نمود عيني يافت و حزب كارگر كرسي مهم شهرداري لندن و كرسي پارلماني كورو و نتويچ را به رقيب خود حزب محافظه كار واگذار كرد.
به دنبال اين دو رويداد، انتقادات از رهبري حزب كارگر شدت گرفت ، به نحوي كه تعدادي از نمايندگان عضو اين حزب هم بطور علني و غيرعلني به انتقاد از عملكرد گوردون براون پرداختند.
به رغم افزايش انتقادات از براون ، افراد كليدي كابينه وي همچنان تلاش مي كنند از فروپاشي رهبري حزب كارگر جلوگيري كنند.
ديويد ميليبند وزيرخارجه انگليس و يكي از گزينههاي پيشنهادي مخالفان براون براي رهبري حزب ، روز يكشنبه در يك برنامه تلويزيوني بر حمايت قاطع خود از براون تاكيد كرد.
وي در گفت و گو با اسكاي نيوز، گزارشهاي رسانهاي مبني بر اينكه قصد دارد رهبري براون را در حزب به چالش بكشد، تكذيب كرد.
ميليبند گفت : براون بهترين فرد براي رهبري حزب است و ميتواند كشور را در اين وضعيت اقتصادي بحراني بخوبي هدايت كند.
از سوي ديگر آلن جانسون وزير بهداشت انگليس و ديگر نامزد احتمالي براي رهبري حزب به بيبيسي گفت : مقامات ارشد حزب كارگر به رغم ناكامي هاي اخير انتخاباتي همچنان از براون پشتيباني ميكنند و هيچ برنامه اي براي تغيير رهبر حزب ندارند.
جانسون مطالب مطرح شده مبني بر اينكه وي قصد دارد در انتخابات آتي پارلماني به جاي براون حزب كارگر را رهبري كند، بشدت رد كرد.
گزارش ديگري كه روز يكشنبه منتشر شد، حكايت از اين دارد كه حدود ۴۰تن از نمايندگان حزب كارگر در پارلمان انگليس اعلام آمادگي كردهاند كه رهبري براون را به چالش بكشند.
اين نمايندگان تاكيد كردهاند كه براون يا بايد كاري انجام دهد و حزب را از اين وضعيت خارج كند و يا اينكه رهبري حزب را به فرد ديگري واگذار نمايد.
برخي از نمايندگان مجلس نيز از نخست وزير خواستهاند تا يك معاون قوي براي خود انتخاب كند.
به عقيده كارشناسان وضعيت فعلي گوردون براون بيشباهت به وضعيت جان ميجر نخست وزير محافظه كار انگليس در اواخر دهه ۱۹۹۰نيست .
جان ميجر كه پس از دوره طولاني نخست وزيري خانم مارگارت تاچر به رهبري حزب و نخست وزيري انگليس رسيده بود، نتوانست اين حزب را از بحران گرفتار شده در آن نجات دهد و با پذيرش شكست در انتخابات سراسري ۱۹۹۷قدرت را به رقيب كارگر خود واگذار كرد.
اكنون نيز كه حدود يك سال ازحضور براون درقدرت - پس از يك دهه نخست وزيري وزيري توني بلر- ميگذرد، به نظر ميرسد مشكلات سياسي و اقتصادي موجود سرنوشت مشابه محافظه كاران در اواخر دهه ۱۹۹۰را براي حزب كارگر رقم خواهد زد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]