واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عبدالقادر مراغي از برجستهترين مصنفان و موسيقيدانان عصر خود بود
داخلي. فرهنگي. هنري. موسيقي. همايش.
محقق و صاحبنظر عرصه موسيقي ايراني گفت: عبدالقادر مراغي از برجستهترين مصنفان و موسيقيدانان عصر خود بود.
وليالله كاووسي، روز يكشنبه در حاشيه همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي در گفت و گو با خبرنگارايرنا افزود: اين شخصيت برجسته موسيقي آثار نفيس خود را در زمينه موسيقي در دربار جانشينان تيمور " خليل و شاهرخ " در بخشهاي شرقي ايران نگاشت.
وي اظهارداشت: عبدالقادر مراغي را ميتوان هم بهعنوان نخستين نظريهپرداز برجسته تيموري و هم به عنوان كسي كه بيشترين نقش را در تعيين و تبيين هنجارهاي موسيقي هنري دوران تيموريان در مراحل آغازين داشته به حساب آورد.
وي با بيان اينكه اين شخصيت و موسيقي دان معروف سده هشتم هجري علاوه بر موسيقي در شعرسرايي نيز مهارت داشته، گفت: وي سه اثر بزرگ در باب موسيقي به نامهاي جامع الالحان، مقاصد الالحان و كنزالالحان تحرير كرده است.
كاووسي، آثاراين استاد مسلم عرصه موسيقي را همواره تاثيرگذار دانست و افزود: مراغي دراثر " جامع الالحان " خود به كليه قواعد موسيقي پرداخته و اين اثر مهمترين اثر فارسي عبدالقادر محسوب ميشود.
وي خاطر نشان ساخت: مراغي خلاصهاي از جامع الالحان را در اثري به نام مقاصد الالحان به رشته تحرير در آورده كه اين اثر در برگيرنده عناوين تصنيف و آهنگهاي او ميباشد.
به گفتهي وي، هماكنون صفحاتي از نسخه مقاصدالالحان اين استاد ارزشمند كه سرشار از اشعار فارسي و تركي بوده و به دست خط زيباي خود نگارنده به رشته تحرير در آمده، در كتابخانه آستان قدس رضوي در مشهد نگهداري ميشود.
وي اثر ديگر مراغي به نام كنزالالحان را مجموعهاي از آهنگهاي موسيقي و نمونه كامل ساختههاي ارزشمند وي دانست و افزود: اين اثر همچنين به گونهاي مكمل دو اثر ديگر عبدالقادر است.
كاووسي گفت: عبدالقادر علم و عمل را در موسيقي مكمل، لازم و ملزوم يكديگر دانسته و بر خلاف اكثر دانشمندان قديم ذي فن و متخصص در رشته موسيقي بوده و استعداد خود را بيشتر در اين زمينه صرف كرده است.
وي افزود: عبدالقادر مراغي پس از ابونصر فارابي و صفيالدين ارموي آخرين موسيقي دان بزرگ و وارث موسيقي كلاسيك ايران به شمار ميرود.
مراسم افتتاحيه همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي باحضور ميهمانان داخلي و خارجي از كشورهاي تركيه، فرانسه، تونس و جمهوري آذربايجان درتالار سرباز مراغه برگزار شد.
اين همايش هفتم و هشتم خرداد ماه جاري در موزهي هنرهاي معاصر تهران برگزار ميشود.
عبدالقادر مراغي موسيقيدان قرن هشتم و نهم هجري قمري و از پايهگذاران مكتب منتظميه در عرصه موسيقي كلاسيك شرق است. ك/۳
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]