واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخنگوي دولت گفت:انقلاب اسلامي مد نظر امام در حوزه اجرايي ، در دولت احمدي نژاد نمود يافت
دكتر غلامحسين الهام معتقد است ، بعد از سالها بار ديگر انقلاب اسلامي مورد نظر حضرت امام در عرصه اجرائيات، در دولت احمدي نژاد نمود يافته و براي كشور اميد جهاني و قدرت فراملي ايجاد كرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر غلامحسين الهام شب گذشته در اولين گردهمايي روابط عمومي هاي دانشگاهها و مراكز پژوهشي وزارت علوم گفت : دانشگاهها مي توانند سرچشمه و سرمشق برنامه ريزي در كشور باشند .
وي با اشاره به مسئوليت ويژه دولت نهم گفت : رهبر معظم انقلاب اسلامي همواره از همه دولتها حمايت كردند و در دولت آقاي هاشمي به دليل ويژگيهاي شخصيتي و ساختاري حمايت قوي تري نيز وجود داشت.
سخنگوي دولت ادامه داد: در دولت آقاي هاشمي رفسنجاني يك رسانه منتقد وجود داشت كه آنهم با احتياط لازم حركت مي كرد، نشريات همسو با گفتمان دولت رشد يافته بودند و لذا در آن فضا حمايتهاي قوي از سوي رهبر معظم انقلاب وجود داشت .
وي گفت : در آن دوره سياستهاي اجرايي دولت حمايت مي شد اما يك انتقاد گفتماني با اين دولت بر سر بحث عدالت وجود داشت .
الهام با اشاره به دوره رياست جمهوري خاتمي گفت: دوره خاتمي از نظر گفتماني از دوره سازندگي برآمده بود يعني با اين دوره، سازندگي ريشه اختلافي در بسياري از جاها ندارد مگر در برخي موقعيتها براي توسعه سياسي كه فضاي جديدي را باز مي كند و آنجا اختلافاتي مشاهده مي شود.
وي اضافه كرد: در اين دوره گرچه ساختار اجرايي متفاوت است اما حوزه حمايت اجرايي رهبر معظم انقلاب ازاين دولت با همان قوت پيش رفت . البته اين دولت بيشتر بر امر فكر سازي و گفتمان سازي در جامعه كار كرد و در اين جهت بيشترين همت دولت معطوف به توسعه سياسي بود. لذا فضاي فكري نقد و گفتگو بر مسايل اجرايي و مشكلات اقتصادي و گرفتاريهاي جاري در جامعه غلبه پيدا كرد. از اين رو گفتمان اين دولت مطلوب روشنفكران و نخبگان بود و گرايش نخبگان به اين دولت بيشتر از گرايش توده اي و مردمي است.
وي درادامه اظهار داشت : صرف نظر از حمايتهاي اجرايي، حمايت رسانه اي نيز در اين جهت از دولت خاتمي بسيار گسترده تر بود به طوري كه بخشي از نيروهاي فكري اين دولت به جاي اينكه درگير دولت شوند، وارد عرصه رسانه شدند و دولت نيز ازآنها حمايت كرد. البته صرف نظر از بحث محتوايي از نظر ساختاري براي اينكه دولت بتواند ارتباط گسترده با همه حوزه ها داشته باشد، به اين سر شاخه ارتباطي از طريق رسانه نياز دارد.
الهام افزود: لذا آن دولت صرف نظر از محتوا از نظر شكل و قالب، درباره رسانه كار درستي كرد. رويش رسانه اي همسو با دولت در دوره خاتمي وجود داشت و رسانه ها در واقع رسانه هاي دولتي بودند. نه به اين معنا كه دست نشانده باشند بلكه معتقد به آن دولت بودند.
وي اظهارداشت: رسانه ها به دليل تعهد و ايمان به گفتمان دولت، فعال بودند و دولت نيزبه وسيله منابع مالي وهم به لحاظ اجتماعي و سياسي براي حمايت از اين رسانه ها تلاش كرد و تا تعطيلي و برخورد قانون و نهادهاي حاكميت نيز جلو رفت.
سخنگوي دولت خاستگاه جرياناتي كه در 18 تير ايجاد شد را رسانه دانست و گفت: نقادي اين دولت ظرفيت رسانه اي نداشت و جز رسانه ملي كه به تدريج در دور دوم خلاء نقادي جريان دوم خرداد را پوشش داد و فضاي نقادي در رسانه ملي شكل گرفت، رسانه هاي مكتوب بسيار محدود به نقادي مي پرداختند.
وي اظهار داشت: اين فضا مشخص مي كند كه نقاد ميان جريان نخبه وجود ندارد و نقاد دوره خاتمي، نقاد همسو و همگرا است و هر چه نقادي كند به هم افزايي در اين دولت كمك مي كند. اين مجموعه، چالشهايي را در عرصه حاكميت به خاطر مباني خود به وجود آورد اما از نظر حمايت رسانه اي در جامعه روند خوبي را دنبال كرد.
الهام گفت: نقادي مركزيت نظام از نظر گفتماني در اين دوره قوي تر از دوره قبل وجود دارد و رويكرد عدالت و رويكردهاي مباني فكري و اعتقادي و ارزشي نظام قوي تر و پر رنگ شد. اين يعني نگراني از تغيير به سمت فضاي سكولاريستي كه حساسيتهاي فكري جدي تري را دامن زد واين نقادي ، از نظر فكري جريان اصلاح طلبي را تقسيم كرد به اصلاحات ديني و اصلاحات آمريكايي.
وي با بيان اينكه در دولت نهم فضاي اجرايي ضعيف تر است گفت : حمايتهاي هميشگي رهبري دراين راستا وجود دارد. اما در ساختار اجرايي مجلس هفتم كه از نظر غلبه فكري مجلس اصولگرا است و بيشترين ابزار نقادي و برخورد را هم با دولت نهم داشته است و به نسبت مجلسهاي قبل با دولتهاي قبل، چالشهاي شديد تري را با دولت نهم دارد.
سخنگوي دولت افزود: در بخشهاي تصميم گيري و نظارتي حجم سئوال، استيضاح، عدم رأي اعتماد، حجم مصوبات هم عرض با تصميمات دولت كارنامه پر چالشي داريم كه البته براي جمهوري اسلامي مايه افتخاري است.
وي با تأكيد بر اينكه در عرصه رسانه اي اين دولت رسانه اي را توليد نكرده است گفت: در عرصه رسانه، جرياني كه از ابتدا در مقابل اين دولت قرار گرفت، منتقدانه بود. طوري كه تاب جشن پيروزي درانتخابات را نيز نداشتند و ممنوع شد. لذا شاهد هستيم كه اين جريان جرياني است كه از سوي كاركرد، با دولت زاويه پيدا كرده و اساسا يك رقيب است و مي خواهد كه دولت توفيق نداشته باشد.
الهام براز عقديه كرد: يك نقطه قوت اين است كه بين گفتمان انقلاب وگفتمان رهبري و گفتمان دولت ، انطباق گفتماني وجود دارد. يعني ما مسير دولت ، خاستگاه دولت و رويكردهاي آن در تمام عرصه ها را نيز بر مطالبات انقلاب اسلامي منطبق مي دانيم. اين يعني اينكه پس از تحولات در جامعه و فاصله هايي كه ايجاد شده بود، در دولت نهم بازگشت و رجعت به گفتمان انقلاب اسلامي صورت گرفته است.
وي اين موضوع را نقطه عالي امتياز دانست و گفت: از اين جهت ما نسبت به اين حوزه مسئوليت مضاعفي داريم كه مطالبات مردم نيز از اين دولت مبتني بر همين است. يعني دوباره انقلاب اسلامي امام، در عرصه اجرائيات دولت احمدي نژاد شكل گرفته، اميد جهاني فراهم و قدرت فراملي ايجاد كرده است.
به گزارش مهر ، سخنگوي دولت خاطرنشان كرد: امروز اين دولت به خاطر دماندن روح در فضاي فكري استقلال طلبانه و عدالت محور انقلاب اسلامي يك حركت و نشاط جهاني ايجاد كرده و به همين نسبت در فضاي فراملي قدرتي را فراهم كرده است. به ما فرصت توليد فكري و انديشيدن داده است كه بايد از آن استفاده كنيم و در عين حال مسير رسيدن به اهداف و قدرتهاي علمي و فناوري و سياسي را در جمهوري اسلامي شتاب بخشيم و اين مرهون جرأت و جسارتي است كه رئيس جمهوري فراهم كرده است.
وي يادآور شد: از سوي ديگر ما از فضاي شكلي سنگيني در مواجهه با عرصه فضاسازي رسانه اي برخورداريم و نتوانسته ايم آنچه را ايجاد كرده ايم به فضاي عمومي جامعه منتقل كنيم. مردم بي واسطه اين موضوعات را دريافت كرده اند و نخبگان را دور زده اند.
الهام گفت: ارتباط مستقيم با مردم ناشي از ارتباط مستقيم گفتماني و اعتمادي است كه بين مردم و دولت با كاركرد احمدي نژادي ايجاد شده است ، اما اين موضوع به وسيله رسانه ها پوشش مناسب را پيدا نكرده است. جريان نخبه گرا و تمدن ساز كشور كه مدعي تمدن سازي در كشور است بايد در عرصه رسانه اي در مبادي خود تجديد نظر و از فرصت سوزي تاريخي پرهيز كند و واقع بينانه از اين فرصت و ظرفيت استفاده كند.
وي اظهار داشت: برخي زمزمه ها شنيده مي شود كه مردم را نسبت به رفتار بدخواهان نظام، نگران مي كنند و عده اي علاقه مند هستند كه فضاي تحريم را بزرگ كنند و در عين حال همزمان مي بينيم كه جريان بيگانه نيز همين روش را دنبال مي كنند. در اين فضا، ارتباط روابط عمومي با رسانه حساس تر است و روابط عمومي ها نقش ويژه اي دارند به شرط اينكه اين سيستم را باور داشته باشند.
سخنگوي دولت عنصر روابط عمومي در ارتباط با سيستم را به زندگي زناشويي تشبيه كرد و گفت: مجموعه اي كه به عنوان روابط عمومي وارد عرصه اجرايي دانشگاه يا وزارتخانه شده، بايد مديران خود و سياستهاي حاكم را باور داشته باشد. روابط عمومي ها اگر مجموعه خود را باور نداشته باشند، توفيق پيدا نمي كنند و مانند افراد خانواده عمر را در كنار يكديگر مي گذرانند و تحمل مي كنند اما حركت رو به جلو و نوآوري كه با عشق ميسر مي شود، اتفاق نمي افتد.
وي با بيان اين نكته كه از آزادي به معناي واقعي حمايت مي كنيم و با سانسور در اين عرصه مخالف هستيم، تأكيد كرد: دولت نهم در عرصه نوآوري و توليد، فضاي جديدي را در دانشگاهها ايجاد و از توليد نرم افزاري حمايت مي كند.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 437]