واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انقضاي تاريخ مجلس هفتم؛ عادل:خلاف آئين نامه عملي نكردم/پايبندي به ولايت فقيه بوديم/رضايت رهبري سند افتخار ماست
خبرگزاري انتخاب : رئيس مجلس شوراي اسلامي در مراسم اختتاميه مجلس هفتم در صحن علني مجلس، با بيان اينكه آنچه بر فضاي مجلس هفتم حاكم بود اعتقاد به اسلام، انقلاب اسلامي، دفاع از انقلاب و استقلال كشور و منافع و مصالح ملي و تبعيت از رهبري نظام بود گفت: يكي از افتخارات مجلس هفتم پايبندي در قول و عمل به ولايت فقيه بود.
آخرين جلسه مجلس هفتم ساعاتي پيش به رياست غلامعلي حدادعادل رئيس مجلس شوراي اسلامي و با زدن زنگ مجلس به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار ما، حدادعادل پس از نواخته شدن زنگ پايان مجلس از نمايندگان خواست در مجلس حضور داشته باشند تا لوح تقدير و يك جلد كليات اشعار سعدي تقديم نمايندگان شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از پايان يافتن اين دوره از مجلس گفت :در مدت اداره مجلس هفتم سعي كردم در عمل به آيين نامه داخلي مجلس تخلف نكنم.
حداد عادل با انتقاد از نطق اللهياري نماينده مردم كرمانشاه مبني بر تخلف هيات رئيسه و رئيس مجلس در اداره مجلس افزود: در اداره مجلس بر اساس ايين نامه عمل كرده ام و از برخي روزنامه ها نيز كه اين نسبت ناروا را به ما داده اند انتقاد مي كنم .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در مراسم اختتاميه مجلس هفتم در صحن علني مجلس، با بيان اينكه آنچه بر فضاي مجلس هفتم حاكم بود اعتقاد به اسلام، انقلاب اسلامي، دفاع از انقلاب و استقلال كشور و منافع و مصالح ملي و تبعيت از رهبري نظام بود گفت: يكي از افتخارات مجلس هفتم پايبندي در قول و عمل به ولايت فقيه بود.
غلامعلي حدادعادل با ياد امام راحل و شهدا افزود: فداكاري حضرت امام (ره) و شهدا بود كه ما موفق شديم در مجلس خدمت و اداي وظيفه كنيم و اگر اين انقلاب نبود، اين مجلس نيز نبود و بنده و شما در اين جايگاه قرار نداشتيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه مجلس هفتم، مجلسي اخلاقي و عقلاني بود گفت: مجلس هفتم در عين آرامش، جديت نيز داشت و اين از افتخارات مجلس است.
وي افزود: در مجلس هفتم سعي شد طبق قانون عمل، و مجلس بر اساس قانون اداره شود و در آن، اكثريت و اقليت و موافق و مخالف حق داشته باشند طبق آيين نامه و قانون اظهار نظر كنند.
حدادعادل با تشبيه مجلس به دريا گفت: دريا با موج زيباست و سخنان مخالف و موافق و قدري شور و هيجان از خصوصيات هر مجلسي است، اما اين موج ها هيچ وقت به طوفان بحران زا كه كشتي مجلس را غرق كند مبدل نشد.
وي افزود: فضاي مجلس هفتم فضايي دوستانه و برادرانه، و نگاه اين مجلس نيز مبتني بر حل مشكلات مردم بود.
حدادعادل گفت: گفتمان مسلط و حاكم بر مجلس هفتم گره گشايي از مردم، توجه به محرومان و قشرهاي آسيب پذير بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه مجلس هفتم حدود يك سال با دولت آقاي خاتمي و حدود سه سال با دولت آقاي احمدي نژاد هم دوره بود افزود: در هر دو دوره، اصل بر همكاري با دولت بود زيرا ما براي كارشكني و تضعيف گرد هم نيامده بوديم بلكه مي خواستيم بدون ستيزه جويي همكاري كنيم.
حدادعادل با تأكيد بر اينكه مجلس با قواي قضاييه و مجريه تعامل خوبي داشت، گفت: از مجموع 823 اعلام وصولي به مجلس هفتم، 448 مورد در اين مجلس به انجام رسيد و بيشتر اين مصوبات بعد از نهايي شدن به دولت ابلاغ شد.
وي افزود: از اين تعداد 144 مصوبه مربوط به موافقتنامه هاي اقتصادي، بازرگاني، گمركي، قضايي و همكاري هاي مالياتي با كشورهاي ديگر بود كه در توسعه روابط بين المللي كشور بسيار تأثيرگذار است.
حدادعادل با بيان اينكه در مجلس هفتم 12 طرح تحقيق و تفحص قرائت شد، افزود: 104 سؤال از وزرا نيز در صحن علني مجلس مطرح شد و در اين مدت سه مورد استيضاح نيز داشتيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي قانون مديريت خدمات كشوري را يكي از مهم ترين مصوبات مجلس بعد از فراز و نشيب هاي بسيار دانست و ابراز اميدواري كرد دولت با تسريع در تصويب آيين نامه هاي اين قانون، زودتر آن را اجرايي كند.
رئيس مجلس از قانون مديريت مصرف سوخت به عنوان عمل شجاعانه مجلس نام برد و گفت: با وجود برخي مشكلات ابتدايي در كنار گستردگي و پيچيدگي كار، اين قانون امروز در بين مردم پذيرفته شده است و دولت هم مي تواند با رفع اشكالات، آن را بهتر اجرا كند.
وي از لايحه ساماندهي و اصلاح حمل و نقل شهري و برون شهري، لايحه حمايت از توليد و عرضه مسكن، لايحه حمايت از توليد داخلي و لايحه اجراي اصل 44 قانون اساسي به عنوان ديگر مصوبات مهم مجلس هفتم ياد كرد و افزود: اجراي اصل 44 قانون اساسي از افتخارات مجلس هفتم بود؛ تأثير اين لايحه بر اوضاع اقتصادي كشور بر كسي پوشيده نيست؛ اين لايحه هم اكنون مراحل نهايي خود را در مجمع تشخيص مصلحت نظام مي گذراند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي توجه به اصل 85 قانون اساسي را كه بر اساس آن برخي از لوايح مفصل به جاي طرح در صحن علني در كميسيون هاي تخصصي مجلس بررسي و تصويب مي شود از ديگر موارد مهم در مجلس هفتم دانست و گفت: مجلس هفتم گاهي هم براي افزايش كارآيي خود، با استناد به ماده 102 آيين نامه داخلي، طرح ها و لوايح مختلف را متناسب با ضروريات كشور، بدون نوبت در دستور كار قرار مي داد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با سپاسگزاري از رهبر معظم انقلاب اسلامي، رضايت ايشان را از مجلس هفتم، سند افتخار اين مجلس دانست و گفت: ايشان همه ساله در ديدار نمايندگان ابراز رضايت مي كردند.
حدادعادل با اشاره به بخشي از بيانات مقام معظم رهبري در ديدار سال گذشته نمايندگان مجلس هفتم با معظم له افزود: اگر بايد لوح تقدير و افتخاري به نمايندگان داده شود همين سخنان رهبري است كه ما از لطف و عنايت ايشان به مجلس هفتم تشكر مي كنيم.
وي گفت: مقام معظم رهبري در مواقعي كه ما به كمك و تذكر ايشان احتياج داشتيم هميشه كمك و مجلس را مدد مي كردند.
حدادعادل با بيان اينكه مراجع عظام تقليد هم به مجلس عنايت داشتند افزود: از ملت بزرگ ايران هم كه مجلس آينده را در مسير مجلس هفتم تأييد كردند سپاسگزاري مي كنيم.
وي از شوراي نگهبان، مجمع تشخيص مصلحت نظام، دولت، شخص رئيس جمهور، قوه قضاييه، وزرا و معاونان امور مجلس تشكر كرد و گفت: از سازمان صدا و سيما و عموم رسانه ها و خبرگزاري ها و شبكه هاي راديويي و تلويزيوني داخلي و خارجي كه در انعكاس اخبار مجلس مشاركت كردند تقدير و تشكر مي كنيم.
رئيس مجلس خطاب به تعدادي از نمايندگان كه در مجلس هشتم حضور ندارند گفت: خدمتگزاري به ملت ايران و كشور و حمايت از انقلاب اسلامي منحصر در نمايندگي مجلس نيست؛ هر چند كه نمايندگي هم افتخار است ولي اگر كسي نماينده نباشد در خدمت به روي او بسته نيست.
حدادعادل با اشاره به رزمندگي و جانبازي تعدادي از نمايندگان حاضر در مجلس هفتم گفت: حالا اگر در مجلس هم نباشيد همان مسير را ادامه خواهيد داد و رابطه شما با انقلاب قطع شدني نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: مردم چون شما را در خدمت انقلاب ديده بودند به شما رأي داده بودند.
حدادعادل همچنين با تقدير از خانواده نمايندگان به دليل تحمل شرايط سخت نمايندگي و از خود نمايندگان به علت انتخابش به عنوان رئيس مجلس هفتم تشكر كرد و گفت: اگر در اداره مجلس در كلام يا صحبت، جفايي در حق همكاران شده است عذرخواهي و طلب حلاليت مي كنم.
وي با بيان اينكه كار سياسي لغزنده است و امكان دارد در اين فضا غيبت، تهمت يا كلامي خلاف رضاي خدا بر زبان جاري شود از نمايندگان خواست يكديگر را حلال كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش سامان دادن به كار ناظران مجلس در شوراها و مجامع را از كارهاي خوب مجلس هفتم برشمرد و گفت: در اين باره هيئت عالي نظارت در مجلس تشكيل و با اين كار نخستين گام جدي براي نظارت نظام مند بر كار ناظران برداشته شد.
حدادعادل اظهار اميدواري كرد در مجلس هشتم قانوني براي ساماندهي امر نظارت، تدوين و تصويب شود.
وي افزود: قانونگذاري بدون نظارت ضمانت اجرا ندارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در مجلس سنت اين بوده است كه به قانونگذاري خيلي توجه مي شد ولي نظارت كيفي و عام بوده است گفت: نظارت عمومي بر اجراي قوانين در مجلس نه قانون منظم و نه در بخش اداري مجلس پشتوانه و پشتيباني كارشناسي دارد.
حدادعادل تاكيد كرد: بايد هم سازمان اداري مجلس را اصلاح و هم قوانيني براي نظارت تصويب كنيم تا معلوم شود آنچه مصوب مي شود تا چه حد اجرا مي شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تقدير از مركز پژوهش هاي مجلس، ديوان محاسبات و هيئت تطبيق مصوبات به صد سالگي تأسيس كتابخانه مجلس اشاره كرد و گفت: اميدواريم در مجلس هشتم موزه مجلس هم افتتاح شود تا افتخارات و ديدني هاي بيش از صد سال قانونگذاري را به نمايش بگذاريم.
وي از الكترونيكي شدن رأي دادن نمايندگان بعد از انتقال مجلس به بهارستان به عنوان يكي از كارهاي خوب مجلس هفتم كه باعث از بين رفتن تشكيك شد ياد و ابراز اميدواري كرد با نصب دستگاه هاي راهنماي ورود و خروج، مشكل حد نصاب در مجلس هشتم برطرف شود.
وي ايجاد تمهيدات ويژه براي خبرنگاران از جمله فضاي كاري بهتر و افزايش ساعات دسترسي خبرنگاران به نمايندگان را از ديگر محسنات مجلس هفتم دانست و گفت: بنده هم هر دو هفته يك بار و در مجموع 31 بار با خبرنگاران مصاحبه مطبوعاتي برگزار كردم و ما با خبرنگاران رابطه بسيار خوبي داشتيم.
حدادعادل اهتمام مجلس را در برگزاري اجلاس پشتيباني از مردم فلسطين در زماني كه توطئه هايي مي خواست موضوع فلسطين را به فراموشي بسپارد يادآور شد و افزود: مقام معظم رهبري در اين اجلاس سخنراني كردند و دبيرخانه آن تأسيس شد.
وي از تشكيل مجمع مجالس آسيايي به ابتكار مجلس هفتم اشاره كرد و گفت: كشورهاي آسيايي در تهران جمع شدند و منشور تأسيس مجلس آسيايي در تهران تصويب شد و دبيرخانه اين مجمع در تهران به صورت دائم قرار گرفت.
رئيس مجلس از برگزاري جشن صد سالگي انقلاب مشروطيت به عنوان كار برگزيده ديگر مجلس هفتم ياد كرد و افزود: اين كشتي اكنون بعد از چهار سال به ساحل رسيده است.
وي همچنين با تقدير از فعاليت هاي خوب و مؤثر مجلس در نظارت بر انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، ياد سه نفر از نمايندگان مرحوم مجلس هفتم را نيز گرامي داشت.
يادآور مي شود مجلس هشتم روز سه شنبه افتتاح خواهد شد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]