تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820888743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قيمت مواد غذا‏يي بحراني مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: قيمت مواد غذا‏يي بحراني مي شود
تا ده سال آينده؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز قيمت مواد غذايي با يك تغيير ساختاري روبروست و تا ده سال آينده به شرايط قبل از بحران باز نخواهدگشت.


به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران به نقل از فايننشال تايمز، براساس گزارش‏هاي متعدد سازمان گسترش همكاري‏هاي اقتصادي (OECD) و فائو (سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد)، دلايل عمده افزايش قيمت مواد غذايي تقاضاي روزافزون صنعت سوخت‏هاي زيستي و افزايش تقاضا در كشورهاي در‏حال‏توسعه به ويژه چين دانست.

بنابراين گزارش، چشم انداز زراعي 2008-2017 كه هفته ديگر منتشر خواهد شد تا حدودي بهبود وضعيت را در كوتاه مدت و سال آينده نشان مي‏دهد. اين گزارش نشان مي‏دهد كه "قيمت مواد غذايي در برخي موارد بيشتر خواهد بود اما به ركوردهاي موجود نخواهد رسيد." در مقايسه با قيمت پايه 07-2005 اين گزارش پيش‏بيني مي‏كند كه در سال 2017 قيمت گندم (به قيمتهاي ثابت و با احتساب تعديل نرخ تورم) يك درصد تورم، برنج 3 درصد ، ذرت15 درصد و دانه‏هاي روغني 33 درصد تورم داشته باشد.

قيمت‏ها و نرخ تورم در مواد غذايي در بلند مدت كنترل خواهد شد، اما به عنوان يك بحران جدي به ويژه در كشو‏هاي فقير‏تر مطرح خواهد بود. بر اساس اين چشم‏انداز "بدون هيچ گونه استثنايي، قيمت ميانگين بيشتر از قيمت‏هايي خواهد بود كه در سال‏هاي 1985-2007 ديده شده است. "

يكي از مقامات ارشد فائو بيان مي‏كند كه ما نياز داريم كه با اين قيمت‏هاي بالا بسازيم. وي مي‏افزايد "در آينده نزديك ما بايد با قيمت بالاي مواد غذايي كنار بياييم."

در يك گزارش جداگانه فائو اعلام كرده است كه اگر چه ممكن است در روزهاي اخير يا در آينده قيمت برخي از مواد غذايي كاهش بيابد اما قيمت محصولات كشاورزي به قيمت سال گذشته هرگز باز نخواهد گشت. اين گزارش مي‏افزايد: "عوامل مربوط به تقاضاي جهاني و محدوديت‏هاي مربوط به توليد باعث مي‏شود كه قيمت‏ها بالا بماند."

فائو اعلام كرده است كه حجم واردات مواد غذايي جهان به مبلغي حدود 1000 ميليارد دلار رسيده است كه عددي بي‏سابقه در بازار مواد غذايي و 20 درصد بيشتر از حجم سال 2007 است.

با ورود هزينه واردات موادغذايي در جهان به محدوده تريليون، اين افزايش هزينه براي كشور‏هاي فقيري كه با كمبود غذا روبرو هستند به 169 ميليارد دلار رسيده است كه 40 درصد بيشتر از سال 2007 مي‏باشد.

بر اساس نظرات مقامات رسمي، به نظر مي‏رسد كه قيمت مواد غذايي در اوج خود قرار دارد و پيش‏بيني مي‏شود تا 15 ماه آينده يك كاهش "اندك" را شاهد باشيم.

بسياري از گزارشات حاكي از آن است هنوز ميزان عرضه مواد غذايي به اندازه مورد نياز نرسيده است و به اين زودي هم اين كمبود جبران نخواهد شد و احتمال دارد در فصل آينده در مواردي با افزايش قيمت اين مواد غذايي روبرو شويم.

بايد در نظر گرفت كه همه اين گزارشات فرض مي‏گيرند كه شرايط مربوط به رشد در توليدات سوخت‏هاي زيستي بر اساس ميزان پيش بيني شده پيش برود و فراتر از وضع موجود رشد نكند.

انتهاي پيام//
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن