واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سوم خرداد: در شهر چه خبر
رفتارها- با اينكه دويدن روي پلههاي برقي يكي از مهمترين نبايدهاي استفاده از اين وسيله است اما برخي شهروندان همچنان تابلوهاي هشدار دهنده در اين مورد را ناديده ميگيرند.
مسابقه دو روي پله برقي
البته اين معضل بيشتر در پله برقيهاي مترو به چشم ميخورد.
به عبارت ديگر مسافراني كه عجله دارندبه محض شنيدن صداي ورود قطار به ايستگاه به اميد رسيدن به قطار شروع به دويدن روي پلهها كرده و علاوه براين، به شهروندان بيحركت نيز اعتراض ميكنند.
البته چنين شتابي تقريبا در تمام كشورهاي صاحب مترو به چشم ميخورد كه مسافران براي رسيدن به قطار روي پلههاي برقي سر و دست ميشكنند اما اين قانون نانوشته براي تمام آنها جا افتاده كه منتهي اليه سمت راست پلههاي برقي ويژه مسافراني است كه ميخواهند روي پلهها بايستند و مسافراني كه عجله دارند و يا به عبارتي ميخواهند روي پلهها راه بروند يا بدوند بايد از سمت چپ استفاده كنند.
اما متاسفانه مسافراني كه عجله دارند تصور ميكنند كه ساير مسافران بايد كل مسير پله برقي را براي تردد آنها خالي كنند يا در دويدن با آنها همراه شوند.
آبخوري پردردسر
در برخي از شهرهاي گرمسير، مشكلات شهروندان با دردسرهاي آبخوريها مانند نبود ليوان، آبسرد و اجازه آبخوري براي عموم آغاز شده است. در نبود ليوانهاي يكبار مصرف، برخي افراد مجبور ميشوند با دستهاي آلوده در شرايطي نامتعادل عطش خود را فرو نشانند.
در برخي موارد ديگر نيز آب موجود در آبخوريها حسابي گرم است. علاوه بر اين در تعدادي از محيطهاي عمومي و ادارهها كاركنان، ليوانهاي آبخوري را برداشته و بدين ترتيب مراجعان و افراد عادي نميتوانند به راحتي آب بخورند. اين در حالي است كه در فرهنگ ما ايرانيان، محروم كردن ديگران از آب آشاميدني كاري بس مذموم و ناپسنديده است.
جدال بر سر پارك
كمبود جاي پارك در كلانشهرها به اندازهاي كلافه كننده است كه ديگر نيازي به مشكلات جانبي ندارد تا به يك معضل تمام عيار تبديل شود. اما متاسفانه برخي رانندگان براي دامن زدن به اين مشكل كمر همت ميبندند و اوضاع را به مراتب پيچيدهتر ميكنند.
بايد پذيرفت كه هيچ رانندهاي نيست كه بدون امتحان آيين نامه موفق به گرفتن گواهينامه رانندگي شده باشد. يكي از اصول اساسي كه در بندهاي آييننامه به آن اشاره شده اين است كه در هنگام پارك كردن حق تقدم با خودرويي است كه در حالت دنده عقب وارد پارك مي شود.
اين در حالي است كه برخي از رانندگان اين اصل را رعايت نميكنند و حق تقدم را از راننده ديگر سلب كرده و با آخرين سرعت و طي عمليات آكروباتيك وارد جاي پارك ميشوند. اين اقدام خلاف، موجب ميشود كه در اغلب موارد جدال لفظي بين رانندگان به وجود آيد و براي مدتي عبور و مرور در خيابان با مشكل مواجه شود. اين درحالي است كه ميتوان با رعايت اصول آيين نامه راهنمايي و رانندگي تا حد زيادي از چنين مشكلاتي جلوگيري كرد.
خوردنيهاي پيام دار
هميشه روي بستهبندي مواد غذايي تاريخ توليد و انقضا ، مواد تشكيل دهنده و در صورتي كه خيلي دقيق باشيم علامت استاندارد را جستوجو ميكنيم. اما اينكه پيامهاي بهداشتي و تغذيهاي روي بسته بندي مواد غذايي چاپ شود، نكته پر اهميتي است كه در افزايش آگاهي مردم تاثير زيادي دارد.
اخيرا تعدادي از كارخانههاي توليد كننده مواد غذايي اقدام به چاپ پيامهاي بهداشتي و تغذيهاي روي بسته بندي توليداتشان كردهاند. اين پيامها معمولا در مورد ويژگيهاي ماده غذايي و تاثير آن بر سلامت بدن است.
اين پيامها كه در چند جمله خلاصه شده و چكيده مطلب را ادا كردهاند، كاملا خواندني و قابل فهم براي عموم جامعه هستند و مردم ميتوانند با آگاهي كامل از آنچه مي خورند فوايد آن را نيز درك كنند. با توجه به تاثيرگذاري اين پيامها، خوب است كه ديگر توليد كنندگان مواد غذايي نيز به جرگه آنهايي بپيوندند كه مردم را از خواص مواد غذايي و ويژگيهاي آنها آگاه ميكنند.
تاريخ درج: 3 خرداد 1387 ساعت 19:42 تاريخ تاييد: 3 خرداد 1387 ساعت 22:57 تاريخ به روز رساني: 3 خرداد 1387 ساعت 22:56
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]