واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس حوزه هنري: هنوز درك درستي از فرهنگ در مديران كشور وجود ندارد
خبرگزاري فارس: رئيس حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي گفت: هنوز درك درستي از فرهنگ در مديران ارشد اجرايي كشور وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حسن بنيانيان پنج شنبه شب در مراسم توديع و معارفه مدير جديد حوزه هنري استان قزوين كه در سينما بهمن قزوين برگزار شد، بيان داشت: در حوزه فرهنگ عدهاي معتقدند كه ما شكست خوردهايم. عدهاي نيز معتقدند كه پيروز هستيم. البته هر دو تحليل درست است چرا كه ما در بحث فرهنگ در ميان شعارهاي اصلي كه از قرآن گرفتهايم، حرفمان در دنيا تازه است، ولي در لايههاي مديريت مياني شكست خودهايم.
وي افزود: ما در بحث اقتصادي گامهاي بلندي برداشتهايم، ولي در بخش فرهنگي آنچنان كه بايد تلاش صورت نگرفته است.
رئيس حوزه هنري اضافه كرد: مقام معظم رهبري در ديدار دولتمردان در اولين و مهمترين تذكر خود به دولت نهم به ضرورت جديتر گرفتن سند چشمانداز اشاره و بر لزوم رفع مظلوميت از فرهنگ تأكيد كردند.
وي تاكيد كرد: اينكه مقام ولايت به موضوع لزوم رفع مظلوميت از فرهنگ اشاره ميكنند از چند بعد قابل تامل است، چرا كه در نظامي كه اهداف اصلي و غايي آن ارتقاي اخلاق و معنويت جامعه است، رهبري نظام ناچار شدهاند خطاب به دولتمردان بر لزوم رفع مظلوميت از فرهنگ اشاره كنند.
بنيانيان اعلام كرد: بدون مطالعه گسترده و عميق، شناخت از فرهنگ حاصل نميشود، لذا ممكن است براي نيروهاي متدين جامعه كه از دوران نوجواني در فعاليت هاي فرهنگي حضور پيدا كردهاند، يك احساس كاذب شناخت فرهنگي به وجود آيد و اين شناخت كاذب اجازه ندهد نياز به درك صحيح از فرهنگ در افراد ايجاد شود.
وي توضيح داد: متأسفانه بيشتر مديران ارشد اجرايي بعد از پيروزي انقلاب اين كاستي را با خود همراه داشته اند؛ به طوري كه در سخنرانيهاي مديران سياسي اجرايي و بعضي از مديران فرهنگي مطرح ميشود كه اگر مشكلات اقتصادي جوانان حل شود، بسياري از معضلات فرهنگي آنها حل ميشود؛ در صورتي كه بخش مهمي از دلايل زيربنايي عدم حل مشكل اشتغال و مسكن جوانان در نگرش هاي فرهنگي خود جوانان نهفته است كه در دهه هاي اخير بدان بي توجهي شده است.
رئيس حوزه هنري در خصوص علل عدم شناخت فرهنگ در بين مديران و اقشار مختلف جامعه گفت: يكي از مهمترين علل عدم شناخت فرهنگ، آشنايي سطحي و مختصر با بخشهاي كوچكي از فعاليتهاي فرهنگي از دوران كودكي به خصوص در خانوادههاي مذهبي و ايجاد احساس كاذب شناخت از فرهنگ است.
وي يادآور شد: زماني بعضي از مديران متدين كمكي براي احياي مساجد يا ساخت فرهنگسرا كرده و احساس ميكنند گامي بلند در توجه به فرهنگ برداشته اند، چرا كه مفهوم فرهنگ و ابعاد آن در همان قالب ذهني دوران نوجواني باقي مانده است، در صورتي كه كار فرهنگي تنها ساخت سالن و مسجد نيست.
بنيانيان عدم احساس نياز و درآمدهاي نفتي را از عوامل عدم شناخت فرهنگ در مديران دانست و اظهار داشت: نبود احساس نياز و وجود درآمدهاي نفتي باعث شده به فرهنگ توجه لازم صورت نشود و به نقش نيروي انساني نيز بيتوجهي شود، لذا شاهد رفتن نيروي انساني به آن سوي مرزها باشيم.
وي تصريح كرد: هنوز درك درستي از فرهنگ در ميان مديران و حتي هنرمندان ما وجود ندارد، بنابراين بايد در جهت شناساندن هرچه بيشتر فرهنگ اقدامات اساسي صورت گيرد.
رئيس حوزه هنري با اشاره به وجود ظرفيتهاي بالا در استان قزوين گفت: استان قزوين توان بسيار زيادي در بخش هاي مختلف دارد كه با توجه به ظرفيت موجود در اين استان، قزوين مي تواند ظرف سه سال به شهري با معماري اسلامي مبدل شود.
در ادامه نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: ما در حوزه فرهنگ و سياست جايگاه برجسته و فاخري در منطقه و جهان داريم، ولي در اقتصاد از جايگاه نامناسبي برخورداريم.
سيد محمد حسن ابوترابي فرد ادامه داد: ما زيرساخت توسعه اقتصادي را در طول سه دهه انقلاب فراهم كرده ايم، ولي اين زيرساخت معنايش توسعه اقتصادي نيست، چرا كه ما با تكيه بردرآمدهاي نفتي صادراتمان حتي از كشور كويت كمتر است و در صادرات غيرنفتي نيز رتبه اي در دنيا نداريم.
وي توضيح داد: اگر نگاه جدي به توسعه اقتصادي داشته باشيم، فرهنگ جاي خود را پيدا خواهد كرد، زيرا كشوري كه به لحاظ ذخاير نفتي خود را اداره مي كند، نيازمند بازار و فرهنگ نيست و آنچه ما در مجلس ميتوانيم انجام دهيم، اين است كه بستر را براي رشد و توسعه هموار كنيم تا به تقاضاهاي واقعي مردم در جامعه پاسخ دهيم.
نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي افزود: نمايندگان براي ورود به مجلس بايد دغدغه اصليشان اين باشد كه پيوند هزينههاي جاري و عمراني را از درآمد نفتي قطع كنند.
وي تصريح كرد: امروز جامعه ما با اقتصاد زنده نيست، بلكه با فرهنگ زنده است.
ابوترابي تاكيد كرد: امنيت و استقلال جامعه، دوام نظام جمهوري اسلامي ايران طي سه دهه و تمام دستاوردهاي ما ثمره فرهنگ است كه اين فرهنگ ثمره صدها سال تلاش پيشكسوتان ماست، لذا بايد آن را پاس بداريم و بيش از پيش از اين فرهنگ بهره بريم.
وي اعلام كرد: امروز دنياي صنعتي فاصلهاش با فرهنگ كم شده و اگر فناوري با پيوست فرهنگي در جامعه حضور پيدا نكند، اين فاصله كمتر خواهد شد، لذا ما بايد از اين فرهنگ به نحو احسن استفاده كنيم و از آن بهره بريم.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: صنعت كشور براي ادامه حيات و تولد دوباره بايد به دانشگاه و فرهنگ روي آورد.
وي با اشاره به لزوم استفاده و توجه به نيروي انساني گفت: اگر امروز صحنه دفاع مقدس روي دهد، بيش از ديروز جوانان ما در اين صحنه حاضر خواهند شد و اين نهيبي به ماست كه چرا از اين سرمايه بزرگ استفاده نمي كنيم.
ابوترابي در ادامه با تشكر از اقدامات مدير سابق حوزه هنري استان اضافه كرد: اميدواريم حوزه هنري در دوره جديد بستر لازم براي حضور هرچه بيشتر هنرمندان را فراهم آورد و با توجه به اينكه مدير سابق حوزه هنري در سازمان فرهنگي و هنري شهرداري قزوين فعاليت خواهند داشت شهرداري در حوزه فرهنگي و هنري به الگويي موفق براي شهرهاي كشور تبديل شود.
در ادامه مدير حوزه هنري استان قزوين بيان داشت: حوزه هنري بايد معدلي براي حضور عالمان ديني، چهرههاي باسواد و هنرمندان باشد و اين مكان بايد خانه دوم هنرمندان باشد.
جعفر نصيري شهركي افزود: با همكاري خوبي كه بين اعضاي تيم حوزه هنري استان قزوين وجود داشت به ما ثابت شد كه اگر هدفمند و براساس روشي مشخص حركت كنيم مي توانيم موفق شويم، چرا كه ما در اين جاي كوچك توانستيم با حركتي هدفمند كارهاي بزرگي انجام دهيم.
وي يادآور شد: ما در سال 84 موفق شديم در بين حوزه هاي هنري كشور رتبه اول را كسب كنيم و در سال 85 جز استانهاي برتر كشور باشيم.
مدير حوزه هنري استان قزوين تاكيد كرد: حوزه هنري استان تنها 12 تا 13 نفر پرسنل دارد كه با وجود تعداد اندك كاركنان توانستيم در اين مكان كارهاي بزرگي را انجام دهيم كه نمونه آن برگزاري مسابقه مداد آبي بود كه بيش از 20 هزار نفر در آن شركت كردند.
در پايان اين مراسم از جعفر نصيري شهركي، مدير سابق حوزه هنري استان تقدير و سيدكاظم قوامي به عنوان سرپرست مدير حوزه هنري استان قزوين معرفي شد.
انتهاي پيام/م
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 399]