واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشاجرايي شدن اصل 44 در تئاتر؛خصوصي سازي در تئاتر هنور رخ نداده است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ با توجه به اينكه اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي از سال 84 به دستور مقام معظم رهبري به تمامي نهادها و ارگانهاي كشور ابلاغ شد، تصميم گرفتيم بعد از گذشت 3 سال از آغاز اين روند، خصوصي سازي در بخش فرهنگ و هنر و به خصوص در بخش تئاتر و موفقيت آن را پيگيري كنيم، اين در حالي است كه بسياري از هنرمندان تئاتر بر اين باورند كه بحث خصوصي سازي هنوز در بخش تئاتر آغاز نشده است.
بهروز غريب پور كارگردان تئاتر، در رابطه با پيشرفت دولت در رابطه با اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي در حوزه تئاتر گفت: متاسفانه تا امروز هنوز آنطور كه بايد، نظر جامعه تئاتر در رابطه با اصل 44 و خصوصي سازي پرسيده نشده است، اين گونه از برنامهها معمولاً تا زماني كه روي كاغذ است بسيار قدرتمند نمود مي كند، اما به محض عملي شدن، مشكلات زيادي را به همراه خواهد داشت.
وي اظهار داشت: در جوامع اروپايي كه نظام سرمايهداري بر آن حاكم است، خصوصي سازي در حوزه هنر و به خصوص در بخش تئاتر، به معناي كامل اجرا نمي شود، چرا كه خصوصي سازي در تئاتر به معناي كسر حمايت مالي دولت از اين بخش نيست.
وي ابراز داشت: حمايت مالي دولت از تئاتر كه منتقد و معترض است، درست مانند كمك مالي به احزاب است، كمك مالي به حزبي كه نظام را باور دارد و تنها منتقد به شيوه اجرايي دولت است، كمك مي كند، به همين ترتيب دولت به هنرمنداني كه نگاه انتقادي به دولت ندارند نه نگاه براندازنده، كمك مالي مناسب مي كند.
وي افزود: به همين دليل است كه اصل 44 همانطور كه ميتواند درصنعت به طور كامل اجرا شود، نميتواند در هنر و به خصوص در تئاتر اجرا شود.
دكتر محمود عزيزي استاد دانشگاه و مدرس تئاتر نيز در اين رابطه گفت: هنوز نوبت خصوصي سازي و اجرايي شدن اصل 44 در تئاتر نشده است، اما بايد به خاطر داشته باشيم، كه نبايد از بحث خصوصي سازي، سوء استفاده كرد و نبايد به اين معنا تعبير شود كه خصوصي سازي تئاتر به اين معناي است كه تئاتربه دنبال كار خود رود.
وي اظهار داشت: اگر دولت، برنامه ريزي مناسبي براي اجرايي شدن اصل 44 در حوزه تئاتر ارائه دهد، مي تواند به موفقيتهاي بزرگي نائل شود.
وي تصريح كرد: خصوصي سازي تئاتر در كشور ما مي تواند مشكلات زيادي را به همراه داشته باشد، دولت بايد تمامي تلاش خود را انجام دهد تا خصوصي سازي باعث به ابتذال كشيدن تئاتر نشود، همينطوربايد شرايط به گونه اي ايجاد شود، كه هنرمندان در اين تغييرات دچار مشكلات و صدمه اقتصادي نشوند.
محمد حيدري نيز در خصوص اجرايي شدن اصل 44 در بخش تئاتر ابرازداشت: بحث خصوصي سازي در تئاتر، هنوز اتفاق نيافتاده است، در واقع ما دايره تئاتر را در بين يك سري از افراد خاص و هنرمندان خاص بستهايم، اگر بخواهيم اين دايره را باز كنيم، قطعاً نيازمند بحث خصوصي سازي هستيم.
وي افزود: بايد به گروهها اجازه دهيم تا از اين موقعيت استفاده كرده و مطمئن شوند كه شرايط خصوصي سازي هم در بين گروهها و هم در بين هنرمندان وجود دارد.
وي گفت: در همه جاي دنيا مرسوم است، كه تئاتر خصوصي بوده و از اين راه كسب درآمد ميكنند و نظارت دولتي نيز مي تواند وجود داشته باشد، اما اينكه اجازه داده شود و شرايط خصوصي سازي فراهم شود، به نظر من هنوز در تئاتر رخ نداده است.
وي اظهار داشت: البته تك تك گروههايي هستند كه به صورت كاملاً خصوصي فعاليت ميكنند اما اين تعداد بسيار محدود است، بهتر است اگر بخواهيم دايره تئاتر را بزرگتر كنيم با توجه به اينكه افراد خلاق زيادي هستند كه هر ساله فارغالتحصيل شده اما فرصت كار زيادي ندارند، خصوصي سازي ميتواند كمك زيادي براي جذب اين گروهها باشد.
وي تصريح كرد: از اين طريق بسياري از گروهها تمايل دارند كه اگر شرايط خصوصي سازي فراهم شود، به صورت مجزا سالنهايي را اجاره كنند و آثاري را آماده ارائه كنند.
وي در پايان ابراز داشت: اگر بتوانيم چنين حركتي را در تهران آغاز كنيم، به زودي مي توانيم آن را در سراسر كشور نيز ايجاد كنيم و به اين ترتيب ميتوانيم هرچه سريعتر دايره بسته تئاتر را به روي همه اقشار جامعه باز كنيم.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]