واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خروج لبنان از وضع بحراني، دست آمريكا را از اين كشور كوتاه مي كند
كارشناس مسائل سياسي گفت : تعديل قدرت در تركيب جديد دولت لبنان، باعث مي شود قدرت هاي سيطره طلب منطقه و خارجي نتوانند دولت لبنان را به عنوان اهرمي براي فشار به مقاومت تبديل كنند.
نوروزي ، كارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با سايت شبكه خبر درخصوص توافقات حاصل شده از نشست پنج روزه دوحه اظهار داشت: گروه هاي لبناني با امضاي بيانيه دوحه به كار خود پايان دادند و توانستند در اين مذاكرات فشرده، به توافقي جهت حل بحران لبنان دست يابند كه ماهيت اين توافق در زمينه انتخاب رئيس جمهور جديد لبنان پس از چندين بار لغو نشست پارلمان براي انتخاب رئيس جمهور ، اين خوش بيني را ايجاد كرده است كه پس از نشست پارلمان ، ميشل سليمان به عنوان رئيس جمهور جديد لبنان انتخات شود و اين اولين قدم جهت پشت سر گذاشتن بحران سياسي در اين كشور به شمار مي رود.
اين كارشناس سياسي در ادامه درباره تركيب دولت آينده و توازن قدرت هر يك از جناح ها در دولت جديد لبنان خاطرنشان كرد : اين توازن تحت عنوان طرح دولت وحدت ملي كه بازتاب دهنده تركيب جمعيتي و فضاي عمومي لبنان بود، بارها از سوي جناح هاي مخالف دولت مطرح شده بود كه اين مانع هم در نشست دوحه برطرف شد و طبق آن 16 وزير از جناح حاكم (14 مارس) و 11 وزير از جناح مخالف خواهند بود و 3 وزير هم در اختيار رئيس جمهور جديد قرار مي گيرد.
وي افزود: به اين ترتيب اگر چه تعداد وزراي جناح حاكم به لحاظ عددي افزايش پيدا مي كند اما جناح مخالف هم با 11 كرسي در كابينه مي تواند شرايط مورد نظر خود را جهت حفظ حق وتوي تصميمات كابينه براي خود محفوظ نگه دارد.
نوروزي در ادامه افزود : بحث قانون اصلاح انتخابات به خصوص در حوزه بيروت هم بسيار مورد منازعه بين دو جناح رقيب بود، چرا كه بر اساس قانون انتخابات فعلي لبنان، جناح حاكم حائز اكثريت در پارلمان ، به نوعي انتخابات را در بيروت برنامه ريزي مي كند كه اكثريت كرسي ها از آن جناح 14 مارس شود و اين نوعي در نظر گرفته نشدن تعادل قومي و سياسي در حوزه بيروت است كه بر اين اساس توافقي در خصوص اصلاح قانون انتخابات فعلي هم صورت گرفته است .
اين كارشناس سياسي تصريح كرد: اين توافق به لحاظ سياسي اهميت زيادي دارد ، چرا كه بحران لبنان به خصوص در يك هفته اخير با تصميمات نابجاي دولت سنيوره در خصوص تحت فشار قرار دادن حزب الله و جناح مخالف آغاز شد ولي در پايان اين بحران ، مقاومت لبنان توانست در چارچوب مذاكرات سياسي همچون تحولات امنيتي اخير، آرا و ديدگاه هاي خود را در پيشبرد تحولات آينده لبنان به كرسي بنشاند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه همچنين تصريح كرد: حفظ حق وتو براي جناح مخالف در دولت آينده باعث خواهد شد دولتي كه تا امروز هر تصميمي را مي توانست عليه جناح ممخالف اتخاذ كند ، در آينده با محدوديت بيشتري در اين خصوص مواجه شود، به ويژه اينكه آمريكا و برخي كشورهاي عربي روي تصميمات دولت فعلي بسيار حساب باز مي كردند تا هر برنامه مورد نظر خود را از طريق دولت حاكم پيش ببرند . اما خارج شدن قدرت از دست جناح حاكم در تركيب جديد دولت لبنان باعث مي شود ، قدرت هاي سيطره طلب منطقه و خارجي نتوانند دولت لبنان را به عنوان اهرمي براي فشار به مقاومت تبديل كنند .
وي در ادامه با اشاره به سخنان رايس در فروردين امسال مبني بر اينكه ، ما حفظ وضع بلاتكليفي را در لبنان ، بهترين شرايط براي خودمان مي دانيم ،تصريح كرد : اكنون اين توافق ، لبنان را از آن شرايط خارج مي كند و اين پيروزي بزرگي براي ملت لبنان به شمار مي رود .
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 384]