واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نفوذ به اعماق علم
جام جم آنلاين: باوجود قدرت بالاي ابررايانههاي امروزي، هيچ يك از قدرت لازم براي ارائه الگوريتمهاي مربوط به پيشبيني دقيق با دامنه زير يك كيلومتر از اوضاع جوي برخوردار نيستند. اما هم اكنون محققان نسل جديدي از ابررايانهها را توليد كردهاند كه قدرت خيرهكنندهاي دارد. اين ابررايانه آنقدر قدرتمند است كه ميتواند مدلهاي جوي ارائه كند كه ضريب دقت آنها حتي كمتر از يك كيلومتر است.
از آن گذشته، اين ابررايانه كه در ساخت آن از فناوري طراحي تراشه مورد استفاده در تلفنهاي همراه و پخشكنندههاي3 MP استفاده شده، صدها بار قدرتمندتر از ابررايانههاي فعلي است و از اين رو استفاده از آن در ارائه و پردازش مدلهاي رايانهاي پيشبيني اوضاع جوي كاملا موثر و مقرون به صرفه است.
اين در حالي است كه ابررايانههاي فعلي كه براي ارائه مدلهاي جوي با ضريب شفافيت بالا ساخته شدهاند سالانه هزينه 150 ميليون دلاري به دنبال دارند اما با استفاده از پردازشگرهاي مبتني بر استفاده از انرژي كم، اين رقم به ميزان قابلتوجهي كاهش مييابد.
در ضمن با استفاده از ربات، محققان اكتشافات گستردهاي را در اعماق آبهاي اقيانوس آغاز كردهاند. هدف اصلي دانشمندان در استفاده از اين ربات مطالعه آتشفشانهاي زيردريايي است كه در ايجاد پوسته زمين نقش دارند.
بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته طي 5 روز نخست از اين ماموريت كه بزودي شروع ميشود، دانشمندان از رباتهاي كاشف براي نقشهبرداري از آتشفشانهاي موجود در بستر اقيانوس آتلانتيك استفاده ميكنند. البته قرار است از آتشفشانهايي نقشهبرداري شود كه در صفحه تكتونيكي واقع در فاصله 3 كيلومتري از زير سطح دريا قرار دارد.
در ادامه نيز از ربات ديگري به نام ISIS استفاده ميشود تا نمونههاي صخرهاي از آتشفشانها جمعآوري شود. دانشمندان اميدوارند با بررسي دقيق اين نمونهها دانش خود درخصوص تشكيل پوسته زمين را افزايش دهند.
نمونه آزمايشي يك باتري دوگانهسوز ويژه تلفنهاي همراه هم طي هفته گذشته ارائه شده است كه مدت زمان عملكرد تلفنهاي همراه را به بيش از 2 برابر زمان استاندارد فعلي افزايش ميدهد.
در اجلاس پيلهاي سوختي كوچك 2008 كه در آتلانتاي امريكا برگزار شد، نمونه آزمايشي اين نوع باتري تلفنهاي همراه معرفي شد كه دوگانهسوز است و ميتواند زمان عملكرد تلفنهاي همراه را در هر بار شارژ به 2 برابر زمان استاندارد فعلي افزايش دهد.
اين باتري دوگانهسوز، تركيبي از يك پيل سوختي متانولي به اضافه يك باتري ساخته شده از پليمرهاي ليتيوم است. اين باتري كه در اندازههاي ميكروباتريهاي يونهاي ليتيوم است، با يك پيل سوختي متانولي تركيب شده است. اين 2 منبع انرژي همراه با هم در يك قالب 3 در 5 سانتيمتري عمل ميكنند.
گفتني است، اين باتري تنها محتوي 10 ميليمتر متانول است و تواني برابر با 3 وات دارد. تلفن همراه مجهز به اين باتري ميتواند 14 ساعت ويدئو را بازتوليد و پخش كند كه اين ميزان در مقايسه با مدلهاي استاندارد فعلي در حدود 2 برابر است.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]