تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بدانيد كه هر كس در راه حق از دنيا برود، به بهشت و هر كس در راه باطل از دنيا برود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850728043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!زندگي در ايستگاه فضايي بين المللي براي بسياري از افراد رويايي است، اما براي کساني که با تحمل تمرينهاي طاقت فرسا آماده اقامت در اين ايستگاه شده اند، همه چيز متفاوت است و زندگي آنها روزهاي وحشتناکي نيز دارد.بد اقبالي هايي که در تجربه اين پديده براي انسان رخ داده اند، نشان دهنده اين موضوع هستند که هنوز بايد در زمينه ايجاد پايگاههاي بشري در فضا بيشتر بياموزيم. در ادامه، 10 موقعيت و وضعيتي را که مي توانند زندگي در فضا را به جهنمي ترسناک تبديل کنند، مورد بررسي قرار مي دهيم.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
افتادن ناخنهاي دستتجربه نشان داده دستکشهاي لباسهاي فضايي که فضانوردان در هنگام کار کردن يا راهپيمايي فضايي در خارج از ايستگاه فضايي به دست مي کنند براي سلامت آنها بسيار مضر است. بررسي هايي که به تازگي انجام گرفته نشان مي دهند در حدود 10 درصد از فضانوردان در اثر پوشيدن اين دستکشها به “آسيب ناخن انگشت دچار مي شوند و تعدادي از آنها يکي از ناخنهاي خود را به کلي از دست مي دهند زيرا دستکش با محدود کردن مسير حرکت انگشتان دست مي تواند به ناخنها آسيب رسانده و آنها را بکند هر چه دست فضانورد بزرگتر باشد، اين آسيب ديدگي جدي تر مي شود و شايد ناسا بايد براي کاهش دادن ابتلا به آن در جستجوي فضانورداني با جثه کوچکتر باشد. خطرهاي بي وزنيزندگي در بي وزني مي تواند نتايج کاملا عجيبي بر زندگي داشته باشد. در ماه مارچ سال 2007 فضانورد “سونيتا ويليامز در تلاش بود تا مقداري سبزيجات و چاشني معطر را درون سوشي فضايي خود بگنجاند که ناگهان اين مواد در ايستگاه متلاشي شده و همه جا را در بر گرفتند و بلافاصله ديوارها و فضاي اطراف مملو از قطرات و ذرات گياهي شد. از بين رفتن بوي اين ماده در فضاي ايستگاه مدت زمان زيادي را صرف کرد و ويليامز نيز ناچار شد ديگر از اين گياه سنتي ويژه سوشي استفاده نکند زيرا آنها براي دستگاه هايي که درون ايستگاه قرار داشتند بسيار خطرناک به شمار مي رفتند.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
سواري خطرناکدر حاليکه معلق ماندن در ايستگاه فضايي مي تواند بسيار هيجان انگيز باشد، ورود يا خروج از آن مي تواند سواري بسيار خطرناکي به شمار برود. به ويژه گفته مي شود سفرهايي که توسط کپسول فضايي سايوز صورت مي گيرند فشار شديدي را به فضانوردان وارد مي آورند. “تريسي کدوول دايسون به تازگي و پيش از اينکه از ايستگاه به زمين بازگردد گفت: مي گويند سفر با سايوز تجربه اي مانند يک تصادف قطار، در پي آن تصادف خودرو و در نهايت افتادن از روي دوچرخه را براي انسان خلق مي کند. اما پس از اينکه وي اين سفر را تجربه کرد تمامي اين شايعات را رد کرد و اعلام کرد به هيچ وجه اذيت نشده و سفر بازگشت به خانه اش، سواري بسيار هيجان انگيزي بوده است.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
رژيم غذايي فضاييغذاهاي فضايي هنوز با غذاهاي دلنشين و گوارا فاصله فراواني دارند. ميوه هاي تازه و سبزيجات در ايستگاه نايابند و استفاده از غذاهايي مانند نان در بي وزني غير ممکن است زيرا ذرات آن در شرايط بي وزني در همه جا شناور خواهند شد و تميز کردن آنها براي ساکنان ايستگاه به يک فاجعه تبديل مي شود و فضانوردان از صرف غذاهاي تکراري با قابليت گرم کردن مجدد که در برنامه اي هشت روزه تکرار مي شوند، عاصي مي شوند. در زمستان سال 2004 ماموريت ارسال مخزن مواد غذايي تازه به ايستگاه به تاخير افتاد و از اين رو ساکنان ايستگاه مجبور شدند غذاي خود را جيره بندي کنند. در آن زمان دو ساکن ايستگاه حجم غذاي روزانه خود را به نيم کاهش دادند و براي جبران کالري هاي جذب نشده از انواع شکلات و دسرها استفاده کردند.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
فضاي دلگيرعلي رغم اينکه ايستگاه طي 10 سال گذشته گسترش يافته و امکان سکونت دائم در آن به وجود آمده است، بسياري از فضاهاي داخلي آن بسيار تنگ و کوچک هستند. و تا يک و نيم سال پيش تعداد ساکنان ثابت ايستگاه 6 نفر بود، اين يعني ميزان تقسيم فضا ميان افراد بيشتر مي شد و به هر يک از اين افراد فضاهاي کمتري تعلق مي گرفت. خوابيدن در ايستگاه مي تواند بسيار دشوار باشد، به ويژه اگر ناچار باشيد در تورفتگي به اندازه يک کابين تلفن بخوابيد و اگر خوابيدن امکان پذير شد، خطر ديگري در کمين فضانوردان است. به گفته “ژولي پايت فضانورد کانادايي ممکن است زماني که از خواب بيدار مي شويد خود را در جايي نبينيد که در آن به خواب رفته ايد. مشکلات بهداشتيعدم وجود حمام در ايستگاه معمولا تجربه هاي دردناکي را براي فضانوردان به وجود مي آورد. بي وزني استفاده از حمام و دوشهاي آب معمولي را در ايستگاه غير ممکن مي کند، و فرايند خشک شدن رطوبت نيز خود داستاني ديگر است. از اين رو فضانوردان براي شستن لباسهاي خود از تفنگ آبي ويژه اي استفاده مي کنند آب را به سمت لباسها شليک مي کند. همچنين براي شستشوي موهاي سر، فضانوردان از شامپوهاي خشک استفاده مي کنند. حال براي درک عمق فاجعه مي توانيد کوچک بودن فضاي ايستگاه را تصور کنيد در حالي که بايد 6 ماه در کنار چند نفر ديگر در چنين حفره کوچکي زندگي کنيد و به حمام نيز نرويد.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
مشکلات دستشويييکي از آزار دهنده ترين و مداوم ترين مشکلات ايستگاه وضعيت دستشويي آن است. در ايستگاه فضايي دو دستشويي وجود دارد که يکي از آنها در بخش روسي ايستگاه و ديگري در بخش آمريکايي آن قرار گرفته است که هر دوي آنها براي قابل استفاده بودن عمليات لوله کشي طاقت فرسايي را طلب مي کنند. سپس مشکل بعدي فاضلاب است، که در سال 2009 با استفاده از سيستم بازيافت و تصفيه از فاضلاب ايستگاه آب آشاميدني، آب براي شستشو و آشپزي به دست آمد. ساندار موگين يکي از فضانورداني که در آن دوره در ايستگاه به سر مي برد از اين عمليات به عنوان يکي از وحشتناک ترين و شگفت انگيز ترين فعاليتهايي ياد کرده که در ايستگاه انجام گرفته است.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
استخوانهاي فرسودهفضانوردان بايد براي ماندن و زندگي کردن در مدار زمين، عواقب سلامتي سنگيني را تحمل کنند. يکي از مهمترين اين موارد تاثيرات کيهاني بر روي تراکم استخوان فضانوردان است. مطالعات نشان مي دهند قدرت استخوانهاي فضانوردان با نيم سال اقامت در فضا در حدود 14 درصد کاهش پيدا مي کند. ديگر تحقيقات نشان مي دهند که تراکم مواد معدني استخوانها با هر ماه اقامت در فضا 0.4 تا 1.8 درصد کاهش پيدا مي کند و فضانوردان را با خطر بيشتر شکستگي و پوکي استخوان مواجه مي شوند. تهوعخو گرفتن به زندگي در بي وزني به ويژه به خاطر نبودن شبيه ساز اين شرايط بر روي زمين، زمان زيادي از فضانوردان مي گيرد و از اين رو به هم خوردن وضعيت طبيعي بدن فضانوردان و احساس حالت تهوع شديد پس از پرتاب و حتي قبل از اينکه فضاپيما به ايستگاه فضايي برسد، امري رايج است.
ده موقعيتي که زندگي در فضا را به کابوس بدل مي کند!
تنهاييشايد سخت ترين بخش از زندگي در فضا احساس انزوا و احساس دلتنگي شديدي است که پس از نيم سال اقامت در ايستگاه به فضانوردان دست مي دهد. با وجود اينکه فضانوردان مي توانند با مراوده با همکاران خود در ايستگاه و يا برقراري چند تماس تلفني با منزل بر اين احساس غلبه کنند، واقعيت اين است که گاه بخشي مهم از زندگي آنها در حالي سپري مي شود که فضانوردان بر روي زمين نيستند. براي مثال در سال 2007 مادر فضانورد «دانيل تاني» در اثر تصادف رانندگي کشته شد اما وي در ايستگاه به سر مي برد و از اين رو در فاصله 320 کيلومتري از زمين براي مادر خود عزاداري کرد تا دو ماه پس از مرگش دوباره به زمين بازگردد. همچنين در سال 2004 فضانورد «مايکل فينک» به دليل حضور در ماموريت ناسا در ايستگاه نتوانست در هنگام تولد فرزند دومش در زمين حضور داشته باشد و چهار ماه پس از تولد فرزندش به زمين بازگشت. بخش دانش و زندگي تبيانمنبع:خبرگزاري مهر مطلب مرتبط :گزارش خواندني از پرتاب فضاپيماي سايوز





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن