پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848199510
تولد رويان؛ مرگ ناباروري
واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تولد رويان؛ مرگ ناباروريگفتگوي اختصاصي تبيان با دکتر گورابي ، رئيس پژوهشگاه رويان
پژوهشگاه رويان را که مي شناسيد . به مناسبت بيستمين سال تاسيس اين مرکز به آنجا رفتيم و گفتگويي صميمي با آقاي دکتر گورابي ترتيب داديم . صميمي و با خلوص ، مهربان و متين و با تمام دانش و فضلي که دارد همه تلاشش اين است که بتواند ادامه راه مرحوم دکتر کاظمي آشتياني را به بهترين وجه دنبال کند . با ما همراه باشيد : تبيان : آقاي دکتر گورابي، مخاطبان ما دوست دارند که از زبان خود شما با رويان و فعاليت هايش آشنا شوند. ** ابتدا از اينکه تشريف آورديد اينجا و فرصتي را در اختيار ما قرار داديد تا ما بتوانيم با مخاطبان شما ارتباط برقرار کنيم تشکر مي کنم. پژوهشگاه رويان 20 سال پيش با انگيزه انجام تحقيقات در زمينه ي پزشکي توليد مثل و ارائه خدمات براي درمان ناباروري تاسيس شد. تا دهه ي 60 بيماران در زمينه ي ناباروري مجبور بودند به کشورهاي ديگر مراجعه کنند و ارز از کشور خارج مي شد. البته اين امر در زمينه هاي ديگر درماني مثل جراحي قلب نيز متداول بود. در اين دهه يک کميسيون ارزي در وزارت بهداشت تشکيل شده بود که براي درمان بيماراني که قابليت درمان در ايران را نداشتند ارز اختصاص مي داد. بيشترين ارزي که در زمينه ي درماني از کشور خارج مي شد بعد از بيماري هاي قلبي عروقي مربوط به مسئله ي ناباروري بود. درمان ناباروري يک پرسه طولاني مدت است و لازم بود که زوجين مدت بيش از يک ماه در آنجا اقامت مي کردند. با توجه به اين که احتمال موفقيت زوجين در اين گونه درمان ها در هر نوبت درمان حدود 30% است بنابراين با عدم موفقيت نوبت اول، نياز به اقامت بيشتر و صرف هزينه ي بيشتر بود. جداي از تبعات اقتصادي، اين مسئله تبعات فرهنگي هم به دنبال داشت. چرا که طبق گزارشات، با وقوع چنين مشکلاتي، کم کم خانواده ها مقيم مي شدند، اختلافات بين زن و شوهر و از هم پاشيدگي خانواده پيش مي آمد.اين روش را در سال حدود 4000 مورد در سال انجام مي دهيم که آمار بسيار بالايي است در ميان مراکز درمان ناباروري در داخل و خارج از کشور، حتي در اروپا تعداد مراکزي که اين تعداد درمان را در سال انجام دهد 10 يا 20 مرکز است.بنابراين جهاد دانشگاهي توسعه ي مرکزي براي درمان ناباروري را که هم بعد فرهنگي، پزشکي و تحقيقات داشت به عنوان يک نياز عمده و مهم در کشور تشخيص داد و با وجودي که امکانات و بودجه ي کافي نداشت اما مرحوم دکتر کاظمي، که در آن زمان مسئول تحقيقات جهاد دانشگاهي علوم پزشکي ايران بودند، اين مهم را به شدت پيگيري کردند و در نهايت 20 سال پيش در يک چنين روزي کليد شروع به کار اينجا زده شد. البته پيش از آن هم مقدمات مجموعه انجام شده بود.با ادامه ي کار، موفقيت هاي خوبي که بدست آمد که باعث جلب اعتماد و اطمينان مردم به اين مرکز شد. به علاوه ما از ابتدا که کار را شروع کرديم قصد داشتيم که آنچه در اين راستا مي آموزيم به ديگران در کشور منتقل کنيم.
بنابراين خيلي از افرادي که در مراکز ناباروري کشور، که حدود 50 مرکز است، به نوعي اينجا آموزش هايي را ديده اند. شايد بتوان گفت که ما پيش از آنکه وارد عرصه پژوهش شويم فعاليت هاي آموزشيمان را کليد زديم و در اين زمينه دريغ نکرديم تا اين روش هاي درمان در کشور گسترش پيدا کند. علي رغم گسترش مراکز درمان ناباروري در کشور، همچنان اقبال مردم به بخش درمان رويان خيلي خوب است و علاقمند هستند که در رويان درمان شوند. اين امر صرفاً به دليل پايين بودن تعرفه ها نسبت به بخش خصوصي نيست و ما هيچ گونه تبليغي براي جذب بيماران بيشتر انجام نداده ايم، بلکه به خاطر اين است که بيماراني که درمان موفق داشته اند، اينجا را معرفي کرده اند.در زمينه ي پژوهش هم در ابتدا پايه هاي پژوهش را بر روي پزشکي توليد مثل بنا نهاديم تا بتوانيم به نوعي با انجام پژوهش هايمان به فناوري مورد نياز در بخش باليني و درماني دست يابيم و آن را پيش از به کارگيري آزمايش کنيم و به تائيد برسانيم. بسيار از فعاليت هاي درماني رويان حاصل تحقيقات و پژوهش هاي دوستان در زمينه هاي خاصي بوده که مورد نيازمان بوده و به آن دانش و فناوري رسيده اند و بعد در بخش درماني، خدمات ارائه کرده اند و اين گونه نبوده است که متخصصان ما در خارج از کشور آموزش ببينند و در رويان آن را به کار گيرند. اين روش خوب و موثري است چراکه محقق با کليه جزئيات موضوع آشنا مي شود و اين باعث مي شود که محقق بتواند با تسلط کامل با خدمتي که بايد ارائه شود، کنار بيايد.به علاوه، دانشي را که در زمينه ي پزشکي توليد مثل کسب کرديم را در زمينه هاي مرتبط، که شايد به نوبه ي خود جزء پزشکي توليد مثل حساب نمي شوند، بهره برداري کرديم که از آن جمله فناوري بن ياخته مي باشد. همچنين روش هايي که در زمينه ي شبيه سازي و توليد حيوانات ترنسژنيک است مواردي است که به نوعي از دانشي که در زمينه ي پزشکي توليد مثل کسب شده بود، بهره برداري شده است. در اين راستا در سال 82-83 کار تحقيق در زمينه ي سلولهاي بنيادي به نتيجه رسيد و ما توانستيم بن ياخته هاي جنيني موش و سپس انساني را توليد کنيم که باعث شد ايران در بين 10 کشور نخست جهان که به اين فناوري دسترسي پيدا کرده اند قرار گيرد. در زمينه ي شبيه سازي هم در سال 85 کار تحقيقاتيمان به نتيجه رسيد و توانستيم اولين گوسفند شبيه سازي شده ي خاورميانه را به جامعه ي علمي داخل و خارج از کشور عرضه کنيم، که پيشرفت خوبي براي رويان و ايران بود.تبيان :در زمينه ي درمان ناباروري و روش هايي که به کار مي گيريد توضيح دهيد لطفاً.** نهايت کاري که براي درمان ناباروري صورت مي گيرد اين است که زوج به مرکز درماني ما مي آيند از خانم تخمک گرفته مي شود و با اسپرم شوهرش در آزمايشگاه لقاح داده مي شود. اين روش را در سال حدود 4000 مورد در سال انجام مي دهيم که آمار بسيار بالايي است در ميان مراکز درمان ناباروري در داخل و خارج از کشور، حتي در اروپا تعداد مراکزي که اين تعداد درمان را در سال انجام دهد 10 يا 20 مرکز است. البته در سال هاي اول ما اين تعداد را معالجه نمي کرديم بلکه چيزي حدود 2500 مورد را در سال با موفقيت درمان مي کرديم، اين رقم در سال گذشته نزديک به 4000 زوج رسيد که با اين روش درمان کرديم.
تبيان :آيا مي توان گفت که ناباروري به قطع درمان شده است؟** در حال حاضر امکان درمان ناباروري بر اساس کليه روش هايي که به لحاظ اخلاقي و شرعي مورد تائيد است فراهم است و کما بيش قابل انجام است. اما ممکن است با زوجي مواجه باشيم که غير قابل درمان باشند، براي مثال فاقد تخمک يا اسپرم باشند. در اين موارد خدماتي نظير اهداي تخمک و جنين و استفاده از رحم جايگزين، بر اساس آنچه که مورد تصويب مجلس و مورد تائيد فقها است، کما بيش در کشور ما ارائه مي شود. اما مرکز ما در اين گونه موارد به دليل مشکلاتي که در کار وجود دارد، و فقدان قوانيني که جنبه هاي مختلف را درنظر گرفته باشد، محدوديت دارد و خيلي در اين زمينه وارد نشده ايم و با سرعت پيش نمي رويم. اما در ساير جنبه ها خدماتي که از دستمان بر مي آيد ارائه مي دهيم. سلول درماني در پژوهشگاه رويانتبيان :در زمينه ي سلول هاي بنيادي و سلول درماني چه کارهايي صورت گرفته و پيشرفتش به چه صورت بوده؟ کارهايي که در زمينه ي سلول درمان صورت گرفته مثل درمان قطع نخاع، سوختگي، بيمارهاي قلبي عروقي، چه قدر کاربردي شده است؟** براي ورود به عرصه ي سلول هاي بنيادي دو راه وجود داشت که بر اساس نوع مراکز انتخاب و طي مي شود و هيچ برتري نسبت به هم ندارند. يک راه اين است که به انجام کارهاي بنيادي بپردازيم که به گسترش علم سلول هاي بنيادي کمک کند و دانش ما را نسبت به اين سلول ها افزايش دهد. راه ديگر اين است که سعي کنيم در کنار گسترش علم سلول هاي بنيادي، فکر کنيم و به دنبال راهکارهايي براي استفاده ي کاربردي از آن باشيم تا آن را به صورت خدمت ارائه کنيم.ما اگر راه اول را انتخاب مي کرديم مشکلات پيش رويمان بسيار کمتر بود ولي به اين خاطر که احساس کرديم بايد از اين دانش بهره برداري شود، راه اول را به تنهايي انتخاب نکرديم و راه دوم را برگزيديم. به اين خاطر وارد عرصه اي شديم که سلول هاي بنيادي را خوب بشناسيم و حاصل اين شناخت را براي درمان بيمارها به کار ببريم. در زمينه هاي مختلف وقتي ما به اين نتيجه رسيديم که در مرحله ي آزمايشگاهي مي توانيم از کارمان مطمئن باشيم ، کار را روي مدل هاي حيواني، از پستانداران کوچک مثل موش تا پستانداران بزرگترمثل ميمون، تکرار مي کنيم تا بتوانيم از روند کار مطمئن شويم. بعد از طي اين مرحله پيش از اينکه بتوانيم دستاورد را به صورت يک خدمت ارائه کنيم، استانداردهاي جهاني وجود دارد که در فازهاي مختلف انجام مي گيرد. اين استانداردها در اصطلاح، کارآزمايي هاي باليني است که بر روي انسان و در فازهاي اول تا چهارم صورت مي گيرد. ما سعي کرديم که اين روند را به طي کنيم چراکه مي دانيم اگر در ارائه خدمت عجله کنيم ممکن است مشکلاتي پيش آيد که کلاً اين روش ها را در کشور منسوخ کنند.در زمينه ي تبديل سلول هاي بنيادي به سلول هاي عصبي ما انواع منابع سلولي را که به کار برديم، که شامل سلول هاي بنيادي جنيني موش و انسان، همچنين سلول هاي بينادي ديگر که مي توان از مغز استخوان استخراج کرد و يا از سلول هاي پوست بيمار سلول بگيريم و با دستکاري هاي ژنتيکي به سلول هاي بنيادي تبديلش کنيم و سپس به سلول عصبي القايش کنيم، باشد. همه ي اين منابع سلولي در اختيار ما بود و توانستيم از آنها استفاده کنيم و هر کدام را جداگانه در مدل موش و ميمون آزمايش کنيم و نتايج را رصد مي کنيم تا مشخص شود که مي توان آن را وارد کارآزمايي هاي باليني کرد و در درمان به خدمت گرفت يا خير.
در زمينه ي پوست هم ما همين روند را طي کرديم اما خيلي سريعتر به اين مرحله رسيد که بتوان آن را به مردم ارائه کرد. از جمله توليد سلول هاي ملانوسيت يا سلول هاي رنگدانه اي پوست براي درمان پيسي يا Vitiligo که اکنون به خوب 70 درصد بيماران که اين نوع درمان را برايشان بکار مي بريم درمان مي شوند که نسبت به تمام روش هاي درماني ديگر آمار بسيار خوب است. همچنين در مورد روش هاي ديگر هيچ وقت نمي توان به طور قطع گفت که درمان صورت گرفته. مثلاً ليزر درماني و يا نوعي درمان دارويي که در يکي از کشورهاي اروپايي، بيمار بايد به عنوان توريست به آنجا مي رفت تا دارو در اختيارش قرار مي گرفت، و در نهايت هم نتيجه ي خيلي خوبي نداشت. اما سلول درماني با استفاده از ملانوسيت ها نتيجه خيلي خوبي دارد و در اين زمينه ما بيمار مي پذيريم.در مورد سوختگي قرنيه چشم، با توجه به اينکه روش مورد استفاده براي درمان ممکن است به چشم سالم بيمار نيز آسيب برساند، ما بر آن شديم در اين عرصه وارد شويم و توانستيم سلول هاي بنيادي که از قرنيه چشم در اختيارمان قرار مي دهند به چيزي حدود يک ميلي متر در يک ميلي متر برسانيم و براي پيوند به قرنيه بيمار در اختيار پزشک قرار دهيم.در زمينه ي سلول درماني بيماري هاي استخواني مثل آرتروز يا شکستگي هايي که به راحتي معالجه نمي شوند و درمان طولاني دارند ما نتايج خوب را گرفته ام و روي مدل هاي مختلف آزمايش کرده ايم و برخي در فاز کارآزمايي انساني است. نتايج به نحوي است که عده اي مي خواهند قبل از اينکه حتي مرحله ي تحقيقات کار تمام شود اين روش را مورد استفاده قرار دهند در يک چنين مواردي ممکن است ما خدمات ارائه دهيم، اما بايد توجه داشت که در مراحل تحقيق، بر خلاف مراحل درمان که بيمار مي تواند پزشک معالجش را انتخاب کند تا يک نوع درمان خاص را بر رويش انجام دهد، اين محقق است که بيمار را انتخاب مي کند. چرا که تحقيقات بر روي افرادي با يک بيماري مشخص و محدوده ي سني، جنس و مسائل جانبي مشخص انجام مي شود. اما وقتي دستاورد وارد عرصه ي درمان مي شود، خود بيمار هم مي تواند مراجعه کند و خواهان انجام درمان شوند.
در زمينه ي بيمارهاي قلبي، مثل درمان ضايعات ناشي از آنفکتوس قلبي، سلول هاي ماهيچه ي قلب از بين مي رود و قلب قدرت انقباضش را از دست مي دهد ما قبلاً يک فازي را تعريف کرديم که براي بيماران انجام دهيم که در يکي از مراکز قلب تهران انجام داديم. در فاز دوم قصد داشتيم که تعداد بيشتري بيمار را وارد اين طرح کنيم و اين امر صورت گرفت و در حال حاضر در فاز بررسي نتايج هستيم و اگر نتايج مورد رضايت قرار گيرد باز مي توانيم در آينده اين روش را مورد استفاده قرار دهيم.مسئله اي که به لحاظ اخلاقي در اين گونه تحقيقات بسيار مهم است اين است که زماني از روش سلول درماني و پيوند سلول مي توان استفاده کرد و وارد عرصه ي درماني کرد که اثر بخشي آن مشخص شود. در نظر داشته باشيد که بيمار سلول را نمي بيند که تزريق مي شود يا نمي شود، و مي توان هر ماده ي ديگري را به عنوان سلول به بيمار تزريق کرد و از اين محل کسب درامد کرد. به همين دليل مي بايست خيلي دقت کرد به خصوص که الان در خارج از کشور هم خيلي تبليغ مي شود که ما بيماري شما را به راحتي درمان مي کنيم، نوعاً هم مي روند و نتيجه نمي گيردند و باز مي گردند. و اين نامشخص است که براي آن بيمار چه کاري کردند و چرا نتيجه نگرفت. ما مي خواهيم دانشي داشته باشيم که در سطح کشور بومي باشد و به طور مطمئن و نه از ديد تجاري به موضوع نگاه شود. به طور مطمئن ديده شود که اين کار به نفع بيمار خواهد بود. اين طور نباشد که به عنوان مثال ما ادعا کنيم که مي توانيم ضايعات ناشي از آنفکتوس قلبي را درمان کنيم و درصدي را هم براي موفقيت درمان در رضايت نامه بنويسيم براي مثال 50% احتمال دهيم که موفق شويد و وقتي بعد از عمل نتيجه گرفته نشد، گفته شود که از پيش گفتيم که احتمال موفقيت عمل شما 50% است. مي خواهيم روشي باشد که واقعاً قابل اطمينان باشد و بيماري که درمان مي شود بداند که اين روش يک روش علمي است و نهايتاً ممکن است جواب بدهد يا ممکن است موفق نباشد ولي مطمئن باشد که يک کار علمي درست رويش انجام شده است. در عرصه هاي مختلف ما به اين شکل وارد شديم و تنها چيزي که الان دلمان مي سوزد اين است که چرا ما نمي توانيم در اين زمينه گسترش بيشتري در کارمان دهيم.
تبيان :چه مشکلاتي براي گسترش کار وجود دارد؟** بالاخره ما يک مجموعه هستيم با فضاي فيزيکي و بودجه محدود. طبيعتاً وقتي امکانات محدود باشد ما مجبور مي شويم در يک چارچوب خاص فعاليت کنيد تا بتوانيد حداکثر جواب را بگيريم. بنابراين ما حداکثر تلاشمان را کرده ايم که به نحوي حرکت کنيم که بتوانيم حداکثر جواب را بگيريم چراکه نمي توان خيلي گسترده کار کرد و تنها در هر زمينه اي دستي بر آتش داشته باشيم و موفقيتي حاصل نشود. يکي از دلايل موفقيت رويان اين است که با يک رويکرد خاصي وارد هر کدام از اين عرصه ها شده است. از طرفي فکر مي کنيم که مي توانيم در عرصه هاي مختلف وارد شويم مشروط به اينکه بتوانيم بودجه و امکانات را فراهم کنيم. ادامه دارد.... سمانه سادات عنايتي بخش دانش و زندگي تبيانمطالب مرتبط:حساب سپرده سلوليسلول هاي بنيادي و فناوري بن ياخته ويژگي هاي سلول هاي بنياديسلول هاي بنيادي بند نافحساب سپرده ي سلولي خون بند ناف تولد رويان به ياد دکتر سعيد کاظمي آشتيانيسلول درماني در پژوهشگاه رويان معرفي پژوهشگاه رويان (قسمت اول)باروري و درمان ناباروري معرفي پژوهشگاه رويان (قسمت دوم)باروري در شيشهدرمان ناباروري مردان با روشي نوينباروري و ناباروري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تولد رويان؛ مرگ ناباروريگفتگوي اختصاصي تبيان با دکتر گورابي ، رئيس پژوهشگاه رويانپژوهشگاه رويان را که مي شناسيد . به مناسبت بيستمين سال تاسيس ...
تولد رويان؛ مرگ ناباروري-تولد رويان؛ مرگ ناباروريگفتگوي اختصاصي تبيان با ... پژوهشگاه رويان (قسمت اول)باروري و درمان ناباروري معرفي پژوهشگاه رويان (قسمت .
رئيس پژوهشكده رويان: برترين هاي جهان در كنگره باروري و ناباروري شركت كرده اند تهران ... حاصل اين اقدامات تولد و متاسفانه مرگ زودرس بره همسانه سازي شده در پايگاه ...
تولد رويان؛ مرگ ناباروري ... مثل حساب نمي شوند، بهره برداري کرديم که از آن جمله فناوري بن ياخته مي باشد. .... رويان (قسمت اول)باروري و درمان ناباروري معرفي پژوهشگاه ...
آيا از همان سال 66 درمان ناباروري به روش لقاح در موسسه رويان آغاز شد؟ ... و درمان از سال 70 شروع شد خوشبختانه سريعا با موفقيت همراه بود و توانست تولد اولين بچه توسط )IVF( لقاح مصنوعي در تهران به همراه داشته باشد. ..... گرد و غبار باعث مرگ 15 تهراني شد ...
پژوهشكده رويان به عنوان يكي از مراكز پيش رو در ارائه خدمات درمان ناباروري در سال 1369 با هدف ارا. ... توليد اولين رده سلول هاي بنيادي جنيني در ايران در سال 1382، تولد اولين .... ناكار آمدي قلب - كه از علل اصلي مرگ و مير به دنبال سكته است - برطرف ميشود.
رئيس ششمين كـنگـره بيـن الـملـلــي ناباروري رويان گفت: سطح علمي و تكنولوژي ناباروري در ايران بسيـار بـالاسـت و هيـچ نيازي به اعزام بيماران به خارج
... است که به دلیل بالا بودن درجه حرارت هوا ایجاد میشود و در موارد شدید موجب اختلال در ارگانهای بدن و حتی مرگ میشود، بدین سبب است که باید ... تولد رويان؛ مرگ ناباروري ...
رئيس پژوهشكده رويان در ادامه گفت: بر اساس آمارهاي به دست آمده سهم زنان و مردان در ابتلا به ناباروري يكسان است و اختلاف معني داري بين نقش هريك از آنان در بارداري وجود ...
... افراد مختلف را داريد که در فايل Excel اطلاعات آنها را ذخيره کرده ايد مثل: نام ، نام خانوادگي، شماره شناسنامه، تاريخ تولد، آدرس، شماره تلفن و .... تولد رويان؛ مرگ ناباروري ...
-