واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رئيس پژوهشكده رويان: برترين هاي جهان در كنگره باروري و ناباروري شركت كرده اند
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/06/06
رئيس پژوهشكده رويان گفت : برترين هاي جهان ، آخرين طرحهاي خود را در نهمين كنگره
بين المللي باروري و ناباروري رويان ارائه كردند كه اين موضوع جايگاه برجسته علمي كشور را در جهان نشان مي دهد.
به گزارش خبرنگار ما حميد گورابي در مراسم افتتاحيه نهمين كنگره بين المللي باروري و ناباروري رويان افزود: در اين كنگره 202 طرح از 38 كشور جهان ، ارائه شده است و بيشترين طرحهاي تحقيقاتي به كشورهاي آمريكا ، ايتاليا ، چين ، آلمان ، هند و ايران تعلق دارد و با آنكه در مقايسه با 248 طرح ارائه شده در سال گذشته ، مقداري كاهش نشان مي دهد ، اما طرحهاي امسال از ارزش علمي بالاتري برخوردار هستند .
گورابي با اشاره به اينكه در كنگره امسال ، شيوه داوري و انتخاب طرحهاي برگزيده از تحول چشمگيري برخوردار بوده است ، تصريح كرد : 56 داور بين المللي طرحهاي ارسال شده به جشنواره را بر حسب موضوع به گروه سلول بنيادي ، ناباروري زنان ، ژنتيك ، اپيدميولوژي و سلامت باروري ، جنين شناسي و اندرولوژي تقسيم كرده اند و سپس مقالات را بر اساس ضريب نفوذ مجله و ضريب نوآوري بررسي و 10 طرح اول هر گروه را براي مرحله دوم داوري انتخاب كردند .
وي با تاكيد بر اينكه در دومين مرحله داوري ،طرحها براي داوران بين المللي ارسال و امتيازات آنها جمع آوري شده است ، اضافه كرد : در جلسه نهايي 10 طرح برگزيده شده از هر گروه ، مورد بررسي قرار گرفت و از جانب 38 داور بين المللي طرحهاي اول هر گروه انتخاب شد .
رئيس نهمين جشنواره بين المللي رويان با بيان اينكه امسال 3 طرح ايراني توانستند در ميان 10 طرح نخست بين المللي قرار گيرند ، گفت : سعيد البرزي در جراحي داخل رحم به وسيله لاپاروسكوپي در مبتلايان به رحم دو شاخ و يا دو حفره اي، فردين فتحي در بررسي خصوصيات سلولي سلولهاي اندوتليال ساخته شده از سلولهاي بنيادي جنيني رده سي سي اي و علي فتحي در برسي روند هاي مولكولي كنترل كننده تكثير و تمايز سلولهاي بنيادي جنيني سه برگزيده ايراني در ميان 10 نفر اول جشنواره بين المللي رويان محسوب مي شوند .
وي با اشاره به برگزيدگان خارجي اين كنگره افزود : پروفسور ماهال از هندوستان ، ژانگ از آمريكا ، ون هوت از بلژيك و پرفومو از ايتاليا ديگر برگزيدگان خارجي نهمين جشنواره بين المللي رويان محسوب مي شوند .
دكتر گورابي به ارائه توضيحاتي درباره فعاليتهاي پژوهشكده رويان پرداخت كه در 16 سال پيش با هدف درمان نازايي با فناوريهاي برتر روز تشكيل شد.
به گفته وي، اين پژوهشكده در كنار مركز يزد از نخستين پيشگامان درمان نازايي با روشهاي آ آر تي در كشور ايران محسوب ميشود و در زمينه درماني به موفقيتهايي چون تولد اولين نوزادان حاصل از روشهاي آي وي اف در تهران در سالهاي 1993 و 95، تولد اولين نوزاد حاصل از جنين فريز شده در ايران در سال 1996، تولد اولين نوزاد حاصل از ميكرواينجكشن با اسپرم فريز شده در ايران در سال 1996، جشن تولد هزارمين نوزاد حاصل از روشهاي آ آر تي در پژوهشكده رويان در سال 1999، تولد اولين نوزاد حاصل از روش پي جي دي در ايران در سال 2004، كسب جوايز ملي متعدد از جمله جايزه رازي به عنوان مركز تحقيقاتي برتر در سال 2005 دست يافته است.
رييس پژوهشكده رويان خاطرنشان كرد: اكنون پژوهشكده رويان سالانه 3000 تا 3500 سيكل آ آر تي را با آمار موفقيت 35 تا 40 درصد به ازاي بيماران مراجعه كننده انجام ميدهد و ميكوشد همگام با معتبرترين مراكز دنيا خدمات درماني خود را ارتقا دهد.
وي اضافه كرد : اين پژوهشكده در سال 2003 توانست با دستيابي به فن آوري توليد، تكثير و نگهداري سلولهاي بنيادي جنين انسان، نام ايران را به عنوان دهمين كشور صاحب اين فن آوري در دنيا ثبت كند و از آن تاريخ تاكنون مقالات متعددي از دانشمندان پژوهشكده رويان در مجلات معتبر چهان چاپ شده است كه برخي از آنها مانند نقشه پروتئيني سلولهاي بنيادي به عنوان اولين گزارش در نوع خود محسوب ميشود.
دكتر گورابي تصريح كرد: اكنون پژوهشكده رويان با هدف رساندن سلولهاي بنيادي از آزمايشگاه به بالين، تحقيقات گستردهاي را با همكاري چندين مركز تحقيقات پزشكي كشور در دنيا آغاز كرده است كه از طرحهاي پژوهشكده در زمينه سلولهاي بنيادي مي توان به پيوند اتولوگ بن ياختههاي مغز استخوان به قلب در خلال عمل باي پس قلبي، تمايز سلولهاي مزانشيمي مغز استخوان به استخوان و غضروف، تمايز سلولهاي بنيادي جنيني، بزرگسال و خون بند ناف به سلولهاي عصبي، پيوند موفقيت آميز سلولهاي بنيادي به مدل نيم فلج رت، پيوند اتونوگ سلولهاي بنيادي سي دي 34 در مبتلايان به سيروز كبدي جبران نشده، توليد سلولهاي مولد انسولين از سلولهاي بنيادي جنيني، ايجاد اولين بانك خون بند ناف در ايران در سال 2005، توليد سلولهاي كبدي از سلولهاي بنيادي جنيني و كشت سلول ليمبال چشم و پيوند آن به قرنيه دچار جراحت اشاره كرد.
رييس پژوهشكده رويان با اشاره به اين كه در آخرين كنگره جهاني سلولهاي بنيادي در كشور كانادا در سال 2006 ده مقاله از پژوهشكده رويان پذيرفته شده بود، ابراز اميدواري كرد كه پژوهشگران اين پژوهشكده بتوانند با ادامه روند كنوني در زمينه تحقيقات سلولهاي بنيادي همچنان ايران را در رديف رتبههاي برتر صاحبان اين فن آوري در جهان باقي نگه دارند.
وي تصريح كرد: پژوهشكده رويان با تكيه بر تجربيات گذشته خويش، اكنون در توليد شبيه سازي توليد مثلي در حيوانات اهلي همچون گاو و گوسفند اقدامات قابل توجهي انجام داده است.
حاصل اين اقدامات تولد و متاسفانه مرگ زودرس بره همسانه سازي شده در پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده در اصفهان بود كه آزمايشهاي مولكولي صحت آن را نيز تاييد كرد.
دكتر گورابي اضافه كرد: مجله Nature در شماره 422 مورخ 17 آگوست 2006 ضمن اشاره به سوابق علمي ايران و رشد علمي كشور در دهههاي اخير از پژوهشكده رويان به سبب دستيابي به فناوري سلولهاي بنيادي تقدير ميكند و سايت bosfon.com وابسته به نيويورك تايمز از موسسه رويان به عنوان جواهري در تاج علمي ايران نام ميبرد.
وي افزود: اكنون خوشحال هستم كه آنچه در پژوهشكده رويان در مقياسي كوچك انجام شده در سراسر ايران و در همه دانشگاهها وموسسات پژوهشي كشور انجام شده است و اين يك عزم ملي است.
رئيس پژوهشكده رويان در پايان با بيان اين كه تاريخ علم جهان حاكي از آن است كه در گذشتهاي نه چندان دور ايران در بسياري از علوم سرآمد عصر خود بوده است،تصريح كرد: خاورشناسان ايران را سرزمين مبادله هاي علمي در خاورميانه ناميدهاند و ايرانيان اكنون بر خلاف تبليغات منفي سياستمداران غرب به دنبال بازگشت به دوران شكوفايي علمي، خودكفايي در نيازمنديهاي كشور و ايجاد صلح و دوستي در منطقه هستند و چنين گردهماييهايي آنرا اثبات ميكند.
كد 0001/10107/138
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6210]