تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه امساك از خوردن وآشاميدن نيست بلكه روزه،خوددارى ازتمامى چيزهايى است كه خداوندسبحان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827656498




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ارجاع به قانون؛ در حاشيه - عباس عبدي


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ارجاع به قانون؛ در حاشيه - عباس عبدي


اين روزها تورم و مشكلا‌ت اقتصادي همه چيز را چنان را تحت‌الشعاع خود قرار داده كه كمتر به موضوعات ديگر توجه مي‌شود.از جمله اهم اين مسائلي كه به حاشيه رانده شده، ارجاع به قانون به عنوان فصل‌الخطاب چالش‌ها و اختلا‌فات است. دو نمونه مهم اين مسأله واردات 2 ميليارد دلا‌ر بنزين، اضافه بر سقف پيش‌بيني شده بودجه و نيز مخالفت ديوان عدالت اداري با افزايش پلكاني دستمزدهاي دولتي است.

در مورد واردات 2 ميليارد دلا‌ر بنزين اضافه بر اجازه قانوني، وزير نفت و همكارانش در مجلس حاضر شدند و به نحو محترمانه‌اي از خود سلب مسووليت كرده و رئيس دولت را مسوول صدور دستور دانستند. اما در اين ميان چند نكته كمتر مورد بحث قرار گرفت.

اول اينكه اگر اين دستور قانوني بود مسوولا‌ن وزارت نفت نيازي به رفع مسووليت از خود نداشتند و مي‌توانستند بر حسب اختيارات خود آن را قانوني بدانند و از آن دفاع كنند و اگر اين دستور غيرقانوني است، در اين صورت هم نمي‌توانند مسووليت آن را متوجه رئيس دولت كنند زيرا مطابق قانون اجراي يك دستور غيرقانوني، رافع مسووليت مجري نيست، بنابراين در هر دو حال ارجاع به قانون به حاشيه رفته است.

اما در طرف ديگر هم نمايندگان مجلس نيز در طرح اين سوال چندان ذيحق نيستند، زيرا مقامات وزارت نفت مدعي بودند (و اين مهم‌ترين منطق دفاعي آنان بود) كه در سال 1386 تقريباً مطابق روال سال‌هاي 1384 و 1385 عمل شده است، ولي نمايندگان مذكور عامدانه آن دو سال را ناديده مي‌گيرند و از كنار آن رد مي‌شوند.

در حالي كه اگر اين اقدام غيرقانوني بود كه بود، نمايندگان بايد در همان سال‌هاي 1384 و 1385 جلوي اين اقدام را مي‌گرفتند، نه اينكه دو سال سكوت و حتي تأييد كنند و در سال سوم، تخلف را به پرسش بگيرند.

به معناي ديگر كوتاهي نمايندگان در اجراي وظيفه قانوني خود در سال‌هاي 1384 و 1385 موجب تكرار آن اقدام غيرقانوني در سال 1386 شده است.

از سوي ديگر اكنون كه مسووليت اين اقدام از سوي وزارت نفت متوجه رئيس دولت شده است، وظيفه قانوني نمايندگان است كه سوال را از فرد مسوول طرح كنند، و اگر چنين نكنند، روشن است كه به وظيفه خود (به هر دليل و مصلحتي) عمل نكرده‌اند، و از آنجا كه حاكميت قانون و استناد به قانون كل تجزيه‌ناپذير است، ناقض قانون نمي‌تواند مقامات وزارت نفت را به علت عدم اجراي وظيفه قانوني مورد سوال قرار دهد و در عين حال استنكاف از اجراي وظيفه قانوني خود را ناديده بگيرد.

22)

نحوه مواجهه با صدور حكم ديوان عدالت در لغو مصوبه دولت جالب‌تر است و اينكه چگونه قانون، بازيچه سياسي شده است.

در مخالفت با اين حكم گفتند كه اين حكم بي‌عدالتي را بيشتر مي‌كند، در حالي كه در نقد احكام ديوان عدالت اداري بايد به قوانين موجود استناد كرد.

اگر اين حكم باعث افزايش بي‌عدالتي است، بايد دولت يا مجلس، قانون اصلي (برنامه چهارم) را كه منشاء اين بي‌عدالتي است حذف مي‌كردند، نه اينكه امروز برخلا‌ف قانون عمل كنند، آنگاه حكم ديوان را به سبب غيرعادلا‌نه بودن رد كنند. اما نكته كليدي اينجاست كه ادعاي مذكور غلط هم هست.

اگر دولت مطابق وظيفه قانوني‌اش حقوق همه كاركنان را حداقل به ميزان تورم افزايش مي‌داد و براي افرادي كه حقوق كمتري مي‌گيرند، افزايش بيشتري قائل مي‌شد، در اين صورت ديوان نمي‌توانست چنين مصوبه‌اي را رد كند.

اما وقتي كه دولت برخلا‌ف قانون برنامه، كمتر از ميزان مصوب حقوق كارمندان را افزايش مي‌دهد و به جاي آن مي‌كوشد كه نوعي تعديل در حقوق‌ها ايجاد كند، روشن است كه امري غيرقانوني رخ داده ولي چرا دولت نمي‌خواهد زير بار اين حكم برود زيرا نمي‌خواهد حقوق‌ها را مطابق قانون و حداقل براساس تورم افزايش دهد و عملا‌ً فقر بيشتري را به كارمندان تحميل مي‌كند.

همين دو مورد كافي است تا نشان داده شود كه ارجاع به موضوعي چون قانون براي فصل‌الخطاب بودن قضاوت‌ها در جامعه كنوني ما در دستور كار هيچ گروهي نيست.

قانون وسيله و ابزاري موقتي و تاكتيكي در خدمت اهداف سياسي گروه‌هاي مختلف است و مبناي فصل‌الخطابي ندارد و تا وقتي چنين است، به نتيجه رسيدن هيچ‌يك از چالش‌هاي موجود محتمل به نظر نمي‌رسد.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 پنجشنبه 2 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن