واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: جزئيات مفاد قانون حذف كنكور
------------
طرح حذف كنكور در سال 1389 كه در 6 ماده به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده بود امروز توسط رياست جمهوري به دستگاههاي ذيربط ابلاغ شد. خبرگزاري مهر جزئيات اين قانون را منتشر كرده كه در پي مي آيد:.
ماده 1- تعاريف:
امتحان نهايي كشوري: آزموني است كه به صورت تشريحي با سئوالات يكسان و همزمان در سراسر كشور طبق مقررات وزارت آموزش و پرورش برگزار مي شود.
سابقه تحصيلي : نتايج امتحان نهايي كشوري دروسي است كه داوطلب در دوره متوسطه و پيش دانشگاهي فرا گرفته است.
سابقه پرورشي و مهارتي: رتبه داوطلب در مسابقات فرهنگي، هنري، ورزشي، مهارتي، علمي و پژوهشي در سطح استاني، كشوري يا بين المللي است. عناوين و ضوابط اين مسابقات به پيشنهاد وزارت آموزش و پرورش و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي خواهد بود.
ماده 2- پذيرش دانشجو در مقطع كارداني (پيوسته و ناپيوسته)، كارشناسي، كارشناسي ارشد پيوسته، دكتراي حرفه اي و دكتراي پيوسته بر اساس سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي داوطلب و آزمونهاي سراسري خواهد بود. تاثير سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي در هر سال نسبت به سال قبل افزايش مي يابد به نحوي كه حداكثر تا پايان سال اول برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران آزمونهاي سراسري ورودي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي به طور كامل حذف شود. دولت موظف است بسترهاي لازم را جهت تحقق اين ماده فراهم كند.
تبصره - از سال 1386 وزارتخانه هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد مجازند داوطلبان ورود به مقطع كارداني (پيوسته و ناپيوسته) را صرفا بر اساس سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي پذيرش كنند.
ماده 3- برگزاري آزمون سراسري براي داوطلبان ورود به دانشگاهها و مراكز آموزش عالي تا قبل از حذف كامل آن بر اساس قانون "يك مرحله اي كردن آزمون سراسري" مصوب 215/1377 مجلس شوراي اسلامي خواهد بود.
ماده 4- ضوابط احتساب سوابق تحصيلي داوطلبان مانند تعيين پايه هاي تحصيلي، دروس و ميزان تاثير هر يك از آنها و همچنين ميزان تاثير سوابق پرورشي و مهارتي بر عهده كار گروهي (كميته اي) مركب از افراد ذيل خواهد بود :
1- وزير يا يكي از معاونين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به انتخاب وزير (رئيس كارگروه (كميته ))
2- وزير يا يكي از معاونين وزارت آموزش و پرورش به انتخاب وزير.
3- وزير يا يكي از معاونين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به انتخاب وزير
4- رئيس يا يكي از معاونين دانشگاه آزاد اسلامي به انتخاب رئيس دانشگاه
5- رئيس سازمان سنجش آموزش كشور
تبصره 1- در صورتي كه داوطلب فاقد سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي مطابق اين قانون باشد تعيين نحوه انطباق سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي او براي پذيرش در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي بر عهده كار گروه (كميته) موضوع اين ماده است .
تبصره 2- ضوابط و نحوه بهبود ارتقاء سوابق تحصيلي براي داوطلباني كه علاقه مند به جبران سوابق تحصيلي خود (در همه يا بعضي از مواد درسي) هستند بر عهده كار گروه (كميته) موضوع اين ماده است.
تبصره 3- دانشگاهها مي توانند براي هر رشته شرايط و ميزان تاثير هر يك از دروس سوابق تحصيلي و پرورشي و مهارتي داوطلبان را براي پذيرش دانشجو در آن دانشگاه به كار گروه (كميته) براي بررسي و اتخاذ تصميم پيشنهاد كنند.
تبصره 4- در رشته هايي مانند هنر و تربيت بدني كه نياز به سنجش و مهارت خاص مي باشد، دانشگاهها علاوه بر اعمال سوابق تحصيلي و پرورشي، مهارتي مجاز به برگزاري امتحان هاي علمي و استعدادسنجي با تاييد كار گروه (كميته) موضوع اين ماده هستند.
ماده 5- امتيازات و سهميه ها از قبيل سهميه مناطق، رزمندگان، شاهد، خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان كه تاكنون به تصويب مراجع ذيربط رسيده است، كماكان به قوت خود باقي است و در شيوه پذيزرش دانشجو بر اساس اين قانون نيز اعمال مي شود.
ماده 6- داوطلباني كه براساس اين قانون در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي پذيرفته مي شوند بر اساس ضوابط پيشنهادي ستاد كل نيروهاي مسلح كه به تصويب مقام معظم فرماندهي كل قوا مي رسد از معافيت تحصيلي خدمت نظام وظيفه برخوردار مي شوند.
پس از ارائه اين طرح به مجلس، وزارت علوم نسبت به برخي بندها اعتراضاتي داشت تا اينكه در نهايت در 20 فروردين ماه مقرر شد دو اصلاح صورت گيرد:
1- در سطر دوم ماده (1) عبارت "به صورت تشريحي" حذف شود.
2- در سطر دوم تبصره (4) ماده (4) بعد از كلمه "دانشگاهها" عبارت "با هماهنگي وزارت علوم" درج شود.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 336]