واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: توسعه خاموش تحريمهاي اينترنتي؛شما در منطقه ممنوعه هستيد! - فاطمه ملكي
اين جملهاي است كه اين روزها بسياري از كاربران اينترنت با آن روبهرو ميشوند.اين عبارت حكايت از سياستهاي جديدي روي اينترنت دارد كه بسياري از كاربران اينترنت روزانه براي بهروز كردن، دانلود كردن و يا استفاده از برخي سرويسهاي محبوب اينترنتي اجازه استفاده از آن را ندارند.
اخيرا با گسترش تحريمهاي سياسي عليه ايران و در پيشگرفتن سياستهاي جديد كشورهاي مختلف در برابر ايران، اين تصميمها به محيط اينترنت نيز كشيده شده و در اين ميان ايران مورد غضب شركتهاي اينترنتي نيز قرار گرفته است.
گسترش تحريمهاي اينترنتي برخلاف تحريمهاي سياسي و اقتصادي اين روزها بيصدا و آرام درحالي صورت ميگيرد كه عليرغم گستره اينترنت، صدايي از آن بلند نميشود.
اكنون كمپانيهايي همچون گوگل، نوكيا، نورتن از جمله كمپانيهاي بزرگ و معروفي هستند كه عليرغم گستره جهاني و محبوبيت خود ناچار به پيروي از قوانين كشورهاي مبدا خود هستند كه در راستاي آن ميبايست تحريمهاي عليه ايران را نيز عملي كنند.
اين شركتها به دليل مشمول قوانين حكومتي شدن و همچنين محدوديت در ارسال كالا به كشور مقصد، از ارائه سرويسهاي خود سر باز زدهاند.
اين عبارت نيز در انتها تنها جملهاي است كه هيچ نويدي براي كاربران ايراني ندارد، چراكه هيچ اشتباهي در كار نيست.
ايران در منطقه ممنوعهاي قرار دارد كه كاربران ميبايست به ناچار اين سياستها را بپذيرند و با تحريمها خود را سازگار كنند. طوري كه در بدترين حالت، شايد روزي فرا برسد كه IP هاي ايراني نيز بسته شده و جنگ اطلاعاتي نيز رخ دهد كه بهطور قطع موافقان و مخالفان زيادي خواهد داشت.
پيش از اين نيز با آغاز دور جديدي از تحريمهاي بينالمللي آمريكا عليه ايران، ياهو و مايكروسافت در اقدامي غيرمنتظره ايران را از فهرست خدماتدهي خود خارج كردند.
در اين ميان ياهو در بيانيهاي اعلام كرد كه به منظور پيروي از محدوديتهاي اعمالشده از سوي آمريكا بر ارائه خدمات به كشورهاي خاص، در خدماتدهي خود تجديدنظر ميكند.
اين شركت افزوده بود: بر اساس اين سياست، كاري را كه درحال حاضر انجام ميدهيم، اين است كه ثبتنامهاي ايميل كشورهاي مشمول اين محدوديت را نپذيريم.
گرچه مايكروسافت تاكنون اظهارنظر رسمي در اين باره نكرده است اما نام ايران از فهرست خدمات اين غول نرمافزاري نيز خارج شده است.
در اين ميان گوگل كه تقريبا در بسياري از موارد زير بار چنين دستوراتي از سوي مقامات آمريكايي نرفته است، هنوز ايران را در ليست خدمات خود دارد و اعلام كرده است كه گمان نميكند حفظ نام ايران در فهرست كشورهايش، ناقض اين تحريمها باشد و شركت خدمات اينترنتي به عنوان گزينهاي براي كاربران جيميل ايراني باقي ميماند.
اين ادعاي گوگل درحالي است كه در روزهاي اخير بسياري از كاربران اينترنتي براي دانلود كردن سرويس چت اين كمپاني با محدوديت روبهرو هستند و كاربران با IP هاي ايران نميتوانند از خدمات اين شركت استفاده كنند.
اين شركت هنوز هم به صراحت درباره سياستهاي خود سخن به ميان نياورده اما به نظر ميرسد روشهاي ديگري را براي دست به سر كردن كاربران ايراني برگزيده است و آنها را با اخطارهايي همچون و... مواجه ميسازد.
در اين ميان نورتن، برنامه آنتيويروسي كه از محبوبيت و مقبوليت فراواني در ميان كاربران برخوردار است و طيف گستردهاي از كاربران ايراني به استفاده از آن گرايش دارند نيز اين روزها سياست جديدي را در پيش گرفته است كه چنانچه نسبت به، بهروز كردن آنتيويروس نورتن خود اقدام كنيد، با پيام روبهرو ميشويد و بدينترتيب استفاده از نورتن نيز در اين ميان از ليست نرمافزارهاي مورد استفاده ايران خارج ميشود.
البته بر اساس برخي اطلاعات غيررسمي و مستند نيز شنيده شده كه آمريكا برخي از IP هاي ايران را نيز مسدود كرده است و با استفاده از آنها امكان دسترسي به برخي سايتها وجود ندارد.
با وجود تنشهاي بسياري كه سر مسائل هستهاي ايران وجود دارد، ايالات متحده با اعمال برخي تحريمها قصد دارد تا فشار عليه ايران را افزايش دهد تا آنطور كه ميخواهد مذاكرات هستهاي را به نفع خويش پيش ببرد.
در همين راستا علاوه بر تحريمهاي اقتصادي و سياسي، اين مواضع به محيط اينترنت نيز ورود يافته است و با استفاده از اين ابزار اطلاعاتي كه امروزه به يكي از اركان توسعه كشورها مبدل شده، قصد دارد تا عرصه را بر ايران تنگتر كند.
سلطه آمريكا روي فضاي مجازي در حالي در روزهاي اخير شكل متفاوتي به خود گرفته است كه در روزهاي برگزاري اجلاس جامعه جهاني اطلاعاتي، موضوع حاكميت اينترنت و تسلط و اداره اينترنت توسط اين كشور، يكي از داغترين موضوعات اين اجلاس بود.
گرچه اين اجلاس قصد داشت تا حاكميت اينترنت و فضاي مجازي را از دست آمريكا خارج كند، اما عليرغم متفقالقول بودن بسياري از كشورها دنيا بر سر اين موضوع، اين مساله بينتيجه ماند و همچنان اين كشور علاوه بر سلطه بر دنياي اينترنت و غولهاي اينترنتي، قصد دارد تا افسار بزرگترين غولهاي نرمافزاري و سختافزاري دنيا را در دست خود بگيرد.
البته نميتوان حضور پررنگ آمريكا در اينترنت و ساير شركتهاي ارائهدهنده نرمافزار و سرويسهاي اينترنتي را ناديده گرفت اما سياستهاي اين كشور قدرتطلب موجب شده تا مواضع اين كشور و اعلان جنگ آن نسبت به ايران در سكوت شنيده شود و در محيط پهناور وب خودنمايي كند.
شايد يكي از دلايل اين تحريمهاي بيسر و صدا، تعداد اندك كاربران اينترنتي ايراني است كه چون استفاده از اينترنت در امور روزمره مردم هنوز جاي خود را باز نكرده و به يكي از ابزارهاي ضروري امور روزانه مبدل نشده است، آنچنان كه بايد و شايد خودنمايي نميكند.
شايد با اين روند كه شركتهاي عرضهكننده خدمات اينترنتي خارجي در برابر ايران پيش گرفتهاند، به تدريج شاهد تحريمهاي بيشتري باشيم اما نكته جالب توجه اين است كه اين محدوديتها و محروميتها با حداقل بازتاب رسانهاي روبهرو است كه روند پيشبرد سياستهاي جديد را تسهيل ميكند و تسلط آمريكا بر اين رسانه بزرگ را بيش از پيش افزايش ميدهد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 763]