واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: حكايت معتادان و خودپردازها حكايت اختلاف متوليان بهداشت و مواد مخدر
اعتماد ملي - مريم پاپي: معتادان تزريقي تهران تا به حال 3 بار تا پاي دستگاههاي خودپرداز رفتهاند و دست خالي بازگشتهاند، يك بار وقتي كه جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد 5 دستگاهخودپرداز در مراكز بهزيستي نصب شدهاند و اين دستگاهها هنوز به بهزيستي تحويل داده نشده بود. يك بار هنگامي كه اين دستگاهها به مراكز بهزيستي تحويل داده شد و قرار بود چند روز بعد در نزديكي هريك از مراكز اين دستگاه با حضور يك نگهبان نصب شود، ولي با اعلام مخالفت رئيس اداره پيشگيري و درمان سوءمصرف موادمخدر وزارت بهداشت با اين اقدام، دستگاههاي خودپرداز در مراكز گذري بهزيستي محبوس شدند و بالاخره، آخرين باري كه اميد دسترسي به سرنگ از طريق دستگاههاي خودپرداز بيدار شد، موقعي بود كه جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از موافقت شخص وزير بهداشت با نصب اين دستگاهها خبر داد كه اين خبر نيز چند روز بعد با اطلاعيه وزارت بهداشت مبني بر مخالفت با نصب خودپردازهاي سرنگ نقض شد.
همه اين اختلاف سليقهها كه يك ستاد، يك سازمان و يك وزارتخانه را درگير كرده، بر سر 5 دستگاه خودپردازهاي باند، سرنگ، كاندوم و چسبزخم است كه ساخت هركدام، يك ميليون تومان هزينه داشته و قرار است به مدت 4 ماه به صورت آزمايشي مورد استفاده قرار گيرد. مساله اينجا است كه چطور ممكن است از جلسات مشترك تصميمگيري درباره معضلي به نام اعتياد كه ستاد مبارزه با مواد مخدر، بهزيستي و وزارت بهداشت را پشت ميز مذاكره ميكشاند، چندين تعبير متفاوت استنتاج شود و به عمل درآيد.
سازمان بهزيستي به عنوان مجري طرح آزمايشي استفاده از دستگاههاي خودپرداز، از اختلافات موجود بر سر علمي بودن يا نبودن استفاده از اين دستگاهها كنار كشيده و بازي را به ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت سپرده است.
محمدرضا جهاني، جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، وقتي دوباره طرح خودپرداز سرنگ را در مقابل انتقاداتي مشابه آنها كه سال گذشته، برخي از نمايندگان مجلس وارد كردهبودند ميبيند، از اعتبار وزير بهداشت خرج ميكند و به خبرنگاران ميگويد كه موافقت شخص وزير را درباره نصب خودپرداز سرنگ جلب كرده است.
خبرنگاراني كه اين گفتههاي جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر را گزارش كردهاند، اكنون در مقابل اين اتهام قرار گرفتهاند كه به ماجرا دامنزده و همانبلايي را به سر خودپرداز سرنگ آوردهاند كه پيش از اين بر سر موضوعاتي همچون قليان، اكسيژن و شربت ترياك آورده بودند.
پس از ارسال اطلاعيهاي كه در آن آمده است به رسانهها، دكتر عباس زارعنژاد، مديركل روابط عمومي و مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به اعتماد ملي ميگويد كه او در مقابل اين پرسش كه گفتههاي مسوولان، يكي از منابع موثق اطلاعاتي خبرنگاران محسوب ميشود و در غير اين صورت بايد به چه منابعي استناد كرد، ميافزايد: مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت توضيح ميدهد كه رسانهاي نشدن مسائلي همچون شربت ترياك و خودپرداز سرنگ يكي از موارد مطرح در جلسات مشترك با ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده و قرار بود شركتكنندگان در جلسه، بعد از به نتيجه رسيدن بحثهاي كارشناسي آنها را با رسانهها مطرح كنند.> اين در حالي است كه خبرنگاران براي پوشش خبري وقايع مربوط به خودپرداز سرنگ از سوي نهادهاي مسوول دعوت ميشدند.
اين مقام مسوول وزارت بهداشت، موضع وزارتخانهاش را در قبال خودپرداز سرنگ چنين تشريح ميكند:
اما همه مديران بخش بهداشت و درمان درباره دستگاههاي خودپرداز اتفاقنظر ندارند. دكتر مينو محرز، رئيس انجمن علمي بيماريهاي عفوني، در گفتوگو با خبرگزاري مهر، بر نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ براي استفاده معتادان تاكيد كرد. او تاكيد كرده است كه نميتوان در اعمال اين روشها از جبر و زور استفاده كرد و بايد سرنگ جداگانه در دسترس افرادي كه حاضر نيستند از متادون استفاده كنند، قرار بگيرد. رئيس انجمن علمي بيماريهاي عفوني، كه تجربه طولاني در حوزه پيشگيري و درمان ايدز دارد، با تاكيد بر اينكه نميتوان چشمها را روي واقعيتها بست، در پايان صحبتهايش گفته است: هدف اين است كه از سرنگ مشترك استفاده نشود تا بتوان از آسيبها كاست. بنابراين، نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ معتادان، در كاهش آسيب خيلي موثر است. اما دور از اين مجادلهها، دستگاههاي خودپرداز در مراكز گذري كاهش آسيبهاي ناشي از اعتياد خاك ميخورند؛ جايي كه معتادان با مراجعه به آن متادون دريافت ميكنند، ساير وسايل مورد نيازشان را هم از مسوولان اين مركز ميگيرند و بيتفاوت از كنار دستگاهي كه ماجراها آفريده عبور ميكنند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]