واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بي.بي.سي بسته پيشنهادي ايران را باز كرد
در بسته پيشنهادي، ايران اعلام آمادگي كرده كه در چهار زمينه سياسي، امنيتي، اقتصادي و اتمي با قدرتهاي جهاني به مذاكره بپردازد.
وزير امور خارجه ايران، در نامهاي به «بان كي مون»، دبيركل سازمان ملل متحد، محتواي پيشنهادهايي را كه كشورش براي حل مناقشه بينالمللي بر سر برنامه هستهاي خود طرح كرده است، علني ساخت.
«بي.بي.سي» فارسي در گزارشي با اين ادعا آورده است: طرح ايران به پنج عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل و همچنين آلمان عرضه شده است. اين كشورها گروه «1 + 5» نام گرفتهاند و هدايت روند اعمال فشار بر ايران براي متوقف ساختن فعاليتهاي اتمي مناقشه برانگيز را بر عهده دارند.
وزير خارجه ايران با علني كردن محتواي بسته پيشنهادي كشور خود، اين بسته را فرصتي استثنائي براي «همكاري واقعي و جدي» بين طرفهاي درگير در مناقشه اتمي و بالاتر از آن، راهكاري جامع براي مشكلات و چالشهاي منطقهاي و جهاني و مبنايي براي همكاريهاي درازمدت خوانده است.
در بسته پيشنهادي، ايران اعلام آمادگي كرده كه در چهار زمينه سياسي، امنيتي، اقتصادي و اتمي با قدرتهاي جهاني به مذاكره بپردازد.
اما بسته پيشنهادي ايران، صرفاً ذكر نكاتي كلي در زمينه مسائل گوناگون جهان و اعلام آمادگي ايران براي حل آنهاست و مسئله اتمي كه ظاهراً انگيزه اصلي تدوين اين بسته است، بخش كوچكي از بسته پيشنهادي را به خود اختصاص داده و در پايان آن گنجانده شده است.
در اين مورد، ايران پيشنهاد كرده است كه كنسرسيوم بينالمللي براي غنيسازي اورانيوم در بخشهاي گوناگون جهان، از جمله ايران تأسيس شود.
تأسيس هيأتي بينالمللي براي خلع سلاح جهاني و افزايش فعاليت نظارتي آژانس بينالمللي انرژي اتمي بر فعاليتهاي اتمي كشورهاي جهان نيز ديگر پيشنهادهاي ذكر شده در اين بخش از بسته ايران است.
ايران همچنين اعلام آمادگي كرده كه به عنوان عضو آژانس بينالمللي انرژي اتمي و امضاكننده پيمان بينالمللي منع گسترش جنگ افزارهاي اتمي، نقشي فعال داشته باشد تا از انحراف فعاليتهاي اتمي در كشورهاي گوناگون جهان جلوگيري شود.
همكاري براي دستيابي همه دولتهاي جهان به فناوري صلحآميز هسته اي و تسهيل كاربرد اين فناوري، تلاش مشترك براي ايمني هستهاي و تلاش براي تشويق دولتها به كنترل صادرات مواد و تجهيزات اتمي نيز پيشنهادهاي ديگري است كه ايران در بسته خود مطرح كرده است.
در زمينه سياسي و امنيتي، ايران پيشنهاد كرده كه براي همكاري بر سر تقويت صلح عادلانه، ثبات و پيشبرد دمكراسي در مناطقي از جهان كه دچار بيثباتي، نظاميگري، خشونت و تروريسم هستند، به ويژه خاورميانه، بالكان، آفريقا و آمريكاي لاتين وارد مذاكره شود.
در بسته پيشنهادي، از همكاري براي كمك به فلسطينيان در راستاي يافتن راهكاري جامع، پايدار، دمكراتيك و منصفانه براي حل مسائل شصت سالهشان، به عنوان نمادي از همكاريهايي اشاره شده كه ايران براي شركت در آن اعلام آمادگي كرده است.
ايران در بسته پيشنهادياش از تروريسم، مواد مخدر، مهاجرت غيرقانوني و جنايتكاري سازمان يافته به عنوان خطرات امنيتي مشترك نام برده و اعلام آمادگي كرده كه براي همكاري مشترك براي مقابله با اين خطرات وارد گفتوگو شود.
در زمينه اقتصادي، آمادگي ايران براي همكاري در توليد انرژي و تأمين، حمل و نقل، مصرف و فراهم آوردن امنيت آن اعلام شده و در بسته پيشنهادي آمده كه ايران حاضر است در زمينه تجارت و سرمايه گذاري به همكاري بپردازد، به تلاشي مشترك براي مقابله با فقر در كشورهاي كمتر توسعهيافته و كاهش فاصله بين فقير و غني بپيوندد، براي كاستن از آثار نوسانات شديد در قيمتها همكاري كند و به تجهيز و پشتيباني از تدابير مالي جهاني به سود كشورهاي جهان ياري برساند.
در پايان متن اين بسته پيشنهادي، آمادگي دولت جمهوري اسلامي براي مذاكره جدي و هدفمند براي دستيابي به نتايجي ملموس در چهارچوب بسته اعلام شده و آمده كه پس از گذشت شش ماه از آغاز چنين مذاكراتي، ميتوان به ارزيابي آن پرداخت و بنا بر نتيجه اين ارزيابي، در مورد ادامه گفتوگوها تصميم گرفت.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]