واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مقام آفريقايجنوبي نيروهاي راستگرا را عامل خشونتها در اينكشور دانست
خارجي. اجتماعي. جرايم. مهاجرتها. آفريقاي جنوبي.
پرتوريا- رييس دفتر رياست جمهوري آفريقايجنوبي روز چهارشنبه پديده "خارجي ستيزي" را در اين كشور به نيروهاي "راستگرا" نسبت داد كه به گفته وي تلاش ميكنند، موجي از خشونتها را بر عليه اقليتها براه اندازند.
"ايسوپ پحد" طي سخناني درنشست مجمع بينالمللي رسانهها در ژوهانسبورگ گفت: "خارجي ستيزي پديدهاي است كه به طور تاريخي توسط گروههاي راستگرا و با هدف بسيج افراد لومپن و قشرهاي پست جامعه به آن دامن زده شده است." وي هشدار داد: بسيج نيروهاي سياسي بر اساس نظريه خارجيستيزي، تهديد بزرگي براي نيروهاي مترقي كشور محسوب ميشود.
وي در عين حال با اشاره به تشكيل يك تيم كاري براي بررسي ريشههاي بحران كنوني تاكيد كرد: "هرگونه اظهارنظر در اينباره ، در مرحله كنوني، فقط يك تخمين خواهد بود."
پحد احتمال اعزام نيروهاي نظامي به مناطق بحراني را رد نكرد، ولي گفت: اين تصميم تنها در شرايطي اتخاذ خواهد شد كه نيروهاي پليس از مقابله با مهاجمان ناتوان باشند.
وزارت امنيت وانتظامات آفريقايجنوبي روز چهارشنبه خواستار حمايتهاي لجستيكي وزارت دفاع اين كشور از نيروهاي پليس، براي كنترل خشونتها در مناطق بحراني، شد.
از طرف ديگر، وزير ورزش و تفريحات ايالت خاتنگ آفريقاي جنوبي گفت، دولت دلايل محكمي در دست دارد كه نشان ميدهد خشونتهاي اخير توسط برخي از عوامل مشخص ايجاد شده است.
خانم كريسي كه در مجلس نمايندگان ايالتي سخن ميگفت، توضيح بيشتري نداد.
پيش از اين، برخي از مطبوعات آفريقاي جنوبي از اعترافات يكي از مهاجمان مبني بر دريافت مبالغي براي كشتار مهاجران خارجي خبر دادند.
شديدترين اين خشونتها در حدود ده روز پيش در شهرك "الكساندرا" آغاز شد و به سرعت به چندين شهرك ديگر در ايالت خاتنگ سرايت كرد.
در نتيجه اين خشونتها كه مهاجرانخارجي از جمله از كشورهاي زيمبابوه، موزامبيك، نيجريه و مالاوي را هدف قرار دادهاند، تا كنون بيشتر از ۲۰نفر كشته و هزاران نفر نيز آواره شدهاند.
بدنبال اين خشونتها، هزاران تبعه موزامبيكي روز چهارشنبه به كشورشان بازگشتند.
اين نگراني همچنان وجود دارد كه خشونتها به ساير شهرهاي آفريقاي جنوبي توسعه يابد.
دبيركل سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا در واكنش هاي جداگانهاي نسبت به روند "خارجي ستيزي" در آفريقاي جنوبي ابراز نگراني كردهاند.
مقامهاي آفريقاي جنوبي نگران بياعتباري اينكشور در نزد جامعه بينالمللي هستند، به ويژه آنكه آفريقاي جنوبي در سال ۲۰۱۰ميلادي ميزبان بازيهاي جام جهاني فوتبال خواهد بود.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]