واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: زلزله 7.8 ريشتري در چين جان قريب به 40000 تن را گرفت مصيبت در چين
آفتاب: براي كساني كه به اخبار گوشه و كنار جهان نظر ميافكنند اين روزها از آسياي خاوري اخبار تلخ بسياري به گوش ميرسد. دو كشور ميانمار و چين اين روزها آبستن توليد خبرهاي عمدتاً تلخ و دردناكاند. در اولي توفاني مرگبار مرسوم به سيكلون نارگيس روي داده در نهايت بيش از 7800 تن كشته و قريب به 000/56 تن مفقود در پي داشت.
در كشور پرجمعيت چين اما زلزله بسيار شديدي با قدرت 8/7 در مقياس ريشتر روي داد كه تا امروز بيش از 000/40 تن كشته در پي داشته است.
اين زلزله مهيب كه شديدترين مورد در نوع خود از سال 1975 تاكنون بوده است، از نوع سطحي و داراي قدرت تخريب بالا بود كه توسط دو زلزله شديد ديگر به قدرت 6 و 4/5 ريشتر تعقيب شد كه همين در زلزله سبب افزايش شديد صدمات و تلفات ناشي از اين زلزله شد.
در دومين روز اين زلزله يكي از تلخترين حوادث سالهاي اخير در جهان روي داد كه طي آن يك مدرسه ابتدايي با گنجايش 900 كودك به طور كامل تخريب شد و تمامي دانشآموزان آن زير خروارها خاك مدفون شدند.
دولت چين بلافاصله 000/50 تن از نيروهاي ارتش را طي دو مرحله به منطقه اعزام كرد كه حاصل اين عمليات امدادرساني خبرهاي محدود شاديآفريني بود كه در لابهلاي اخبار شوم مرگ و مير بارقه، اميد را در ل مردم چين و جهان روشن مينمود.
از نجات دختربچهاي 3 ساله پس از 40 ساعت دفن در زير آوار گرفته تا نجات بانويي 60 ساله پس از 195 ساعت تحمل درد و گرسنگي و تشنگي زير سنگ و خاك و آوار كه حيرت جهانيان را برانگيختند.
اين خبرهاي شاديآفرين ما آنقدر كم بودند كه در لابهلاي خبرهاي تلخ و غمبار گم شدند، خبرهايي چون تقاضاي مرد چيني كه پس از نااميدي از نجات از زير آوار تقاضاي برقراري تماس تلفني براي آخرين صحبت با همسرش را نمود و يا داستان آن مرد توريست آلماني كه با قصد ديدن زيبائيهاي كشور تاريخي چين به آن ديار سفر كرد اما تقدير چنين بود كه جانش را در زير آوار، در اين كشور از دست دهد.
اين زلزله مهيب البته در كشورهاي همسايه چين از جمله هنگكنگ، ويتنام و تايلند نيز احساس شد كه خوشبختانه تبعات دردناكي در پي نداشت.
همچون هر زلزله ديگري كه موج تبعات پس از آن تا مدتها باقي ميماند، در اين مورد نيز بيش از 5 ميليون بيخانمان پس از اين زمينلرزه بر جاي مانده است كه بيترديد دولت چين كه در آستانه برگزاري المپيك 2008 پكن نيز هست را با مشكلي جدي مواجه خواهد نمود. دولت چين براي بازگرداندن آرامش به اين كشور تلاشهاي بسياري كرده است كه از آن جمله ميتوان به خاموش كردن مشكل المپيك به مدت 3 روز، همچنين اعلام 3 روز عزاي عمومي توسط اين دولت به احترام جانباختگان اشاره داشت. همچنين وين جيابو نخستوزير اين كشور با حضور در محل حادثه به نشانه اداي احترام به آسيبديدگان و جانباختگان اين زمينلرزه 3 بار تعظيم كرد وطي پيامي تلويزيوني گفت حتي يك دقيقه هم نبايد هدر برود.
دولتهاي آمريكا و برخي از كشورهاي جهان نيز براي كمكرساني به دولت چين اعلام آمادگي كردند كه بر خلاف دولت ميانمار كه در مقابل ارسال كمكهاي بيگانگان مانعتراشي هاي بسياري نمود و موج اعتراضات جهاني را برانگيخت، دولت چين با آغوش باز كمكهاي خارجي را با هدف ارائه خدمات بيشتر به مردم كشورش پذيرا شد.
اما حقيقت آن است كه حوادث طبيعي و غير منتظره بخشي غيرقابل انكار و تغييرناپذير از زندگي ما انسانها هستند بخشي كه تحت كنترل انسان نيست و تنها كاري كه از دست بشر در برابر آنها بر ميآيد انجام اقدامات و پيشبينيهايي است كه احتمال وقوع حوادث تلخي چون دفن 900 كودك در يك مدرسه را آن سان كه در چين رخ داد از بين ببرد.
اين تنها درسي است كه كشورهايي كه در معرض آسيبهاي طبيعي هستند شايسته و بايسته است كه از آن بياموزند. اين البته درس آساني نيست از آن در كه تنها در معدود كشورهايي چون ژاپن آموخته شده و غالب كشورها از جمله ايران نشان دادهاند كه از آموختن آن شوربختانه عاجزند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]