واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بحران اقتصادي انگليس - مصرفكنندگان بازندگان اصلي هستند
اقتصاد
لندن - يك نهاد نظارتي حافظ حقوق مصرفكنندگان در انگليس در گزارشي اعلام كرد كه ادعاي رقابتي بودن قيمتهاي برق و گاز و آب در اين كشور تنها يك شعار توخالي است و مصرفكنندگان بخاطر قيمتهاي بالا و ناعادلانه اين منابع در قرض و بدهي فرو رفته اند.
نهاد نظارتي انرژي واچ Enrgywatchروز چهارشنبه در گزارشي به مجلس انگليس ضمن اعلام اين مطلب همچنين تصريح كرد: شركتهاي برق و گاز بسيار ناكارآمد هستند و با توجه به شرايط موجود هيچ نيازي به ارتقاي خدمات خود يا كنترل قيمتها احساس نميكنند.
در اين گزارش همچنين تصريح شده است : با توجه به شرايط كنوني بازنده اصلي بحران اقتصادي و افزايش قيمت ها، مصرفكنندگان هستند.
همزمان ، افزايش مستمر قيمت بنزين و گازوييل در انگليس فشار اقتصادي بر مردم بويژه طبقات متوسط و به پايين را تشديد كرده است .
در حال حاضر هر ليتر بنزين در شهرهاي مختلف انگليس يك پوند و ۲۴پنس (حدود ۲۲۰۰تومان ) به فروش ميرسد.
گوردون براون نخست وزير انگليس روزگذشته براي چندمين بار به سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك ) حمله كرد و خواستار افزايش توليد اين كشورها در جهت كاهش قيمت نفت در بازار جهاني شد.
در ابعاد كلان تر بحران اقتصادي در غرب شكلي جدي تر به خود گرفته است و بالا رفتن هزينههاي خدمات عمومي ، ساير نيازهاي اوليه زندگي طبقه متوسط را شديدا در انگليس تحت فشار قرار داده است .
به عقيده كارشناسان در حال حاضر نگراني از آينده اقتصادي انگليس و شرايط آتي بازار عملا رشد اقتصادي اين كشور را با كندي روبرو كرده است .
اين درحالي است كه نخست وزير انگليس روز چهارشنبه در پارلمان اين كشور و در پاسخ به سوالات متعدد نمايندگان درباره وضعيت اقتصادي اعلام كرد كه انگليس هنوز نرخ رشد اقتصادي بالايي حتي در مقايسه با ديگر كشورهاي صنعتي دارد.
وي افزود: وضعيت اشتغال در انگليس نيز در مقايسه با كشورهاي ديگر اروپايي مناسب است و اين بدليل پايين بودن نرخ رشد تورم و نرخ بهره بانكي است .
كارشناسان ، افزايش قيمت نفت و در هم تنيدگي اقتصاد انگليس با اقتصاد آمريكا و افزايش هزينههاي نظامي اين كشور را از جمله عوامل اصلي تشديد مشكلات اقتصادي انگليس ميدانند.
در پي بحران شديد اقتصادي در آمريكا دامنه مشكلات اقتصادي به انگليس نيز كشيده شده و اين بحران اگرچه با اتخاذ برخي از تدابير مقطعي دولت نسبتا مهار شده اما تبعات آتي آن هنوز هم باعث نگراني اقتصاد دانان است .
جورج سوروس چهره برجسته اقتصادي ، روز گذشته در مصاحبهاي با راديو بي بي سي ضمن اعلام اينكه بحران اقتصادي تا حدودي مهار شده ، در عين حال هشدار داد: هنوز لرزههاي ناشي از اين بحران در راه است و به زودي به اقتصاد آسيبهاي بيشتري وارد خواهد كرد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]