واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير نيرو: ۳۰درصد جمعيت شهري كشور تحت پوشش شبكه فاضلاب هستند
داخلي. اقتصادي. نيرو. آب و فاضلاب
معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب گفت: تاكنون ۳۰درصد جمعيت شهري در سطح كشور تحت پوشش شبكه جمعآوري، دفع و تصفيه فاضلاب قرار گرفتهاند.
رسول زرگر روز چهارشنبه در "همايش جايگاه آبهاي بازيافتي و پساب در مديريت منابع آب و چالشها و راهكارها" در مشهد افزود: اين رقم در دنيا ۵۰ درصد است و هماكنون برنامهريزي شده سامانههاي جمعآوري، تصفيه و دفع فاضلاب شهري با سرعت اجرا شود.
وي اظهار داشت: در اين راستا برنامهريزي شده تا پايان امسال يك ميليارد مترمكعب فاضلاب جمعآوري شود كه در اين ميان فقط ۵۰۰ميليون مترمكعب آن تصفيه و بقيه آن بدون تصفيه به پيكره آبي تخليه خواهد شد.
او گفت: هماكنون از ۹۵ميليارد مترمكعب آب مصرفي در كشور ۹۲درصد آن در بخش كشاورزي و شش درصد در شرب و دو درصد در بخش صنعت مصرف ميشود.
وي بيان كرد: حاصل اين مصارف توليد ۳۴ميليارد مترمكعب پساب در كشور است كه پيشبيني ميشود تا سال ۱۴۰۰حجم آن به ۴۰ميليارد مترمكعب برسد.
او افزود: از اين ميزان پساب ۲۸ميليارد مترمكعب آن پساب توليدي بخش كشاورزي است.
معاون وزير نيرو گفت: در واقع ۷۲درصد منابع آب تجديدشونده كشور در بخشهاي مختلف مصرف و ۳۴درصد آن به پساب تبديل ميشود.
وي با اشاره به ۲۸ميليارد مترمكعب پساب كشاورزي از ۳۲ميليارد متر مكعب كل پساب توليدي كشور افزود: با كمي تدبير و برنامهريزي و كنترل مواد شيميايي مورد مصرف كشاورزان، اين پساب قابل استفاده شده لذا ميتوان آن را از يك عامل مخرب به يك عامل مولد و ارزشمند تبديل كرد.
معاون وزير نيرو در ادامه با اشاره به اينكه حجم فاضلاب بخش خانگي در سطح كشور حدود چهار ميليارد مترمكعب است اظهار داشت: هماكنون از مجموع هزار شهر كشور، شبكه فاضلاب در ۱۰۱مورد اجرا شده در ۱۱۲شهر ديگر در حال اجرا است و طرحهاي مطالعاتي ۲۰۱شهر ديگر هم تهيه شده و آماده اجرا است.
زرگر با اشاره به اينكه تصفيه پساب از سال ۱۳۸۰مورد توجه قرار گرفته افزود: با اين حال آن زمان اقدامي فراگير در اين زمينه انجام نشد اما از ادغام امور آب و آبفا بستر لازم براي پرداختن به اين مساله بيشتر ايجاد شد و برنامهريزي و تدوين ضوابط و استانداردها با مشاركت جهاد كشاورزي، بهداشت و سازمان محيط زيست موجب شد در شرايط مناسبي قرار گيريم.
معاون وزير نيرو گفت: نتيجه عملكرد اين مجموعه موجب شده تاكنون استانداردهاي خروجي قابل استفاده در كشاورزي و فضاي سبز تدوين، پساب توليدي تصفيه خانههاي موجود ارزيابي و مشكليابي و نيز نحوه تحويل و كنترل مستمر آنها از شركتهاي آبفا به شركتهاي آب تدوين شود.
وي تعيين قيمت مناسب براي پساب تحويلي كه به ميزان يك دوم قيمت آب شرب بهداشتي تعيين شده و طراحي انتقال پساب به مراكز مصرف جديد را از ديگر تلاشها در اين راستا ذكر كرد.
معاون وزير نيرو با بيان اينكه پساب به عنوان يك منبع جديد قابل تخصيص در سيستم تخصيص كشور تدوين شده ابراز اميدواري كرد: تا پايان امسال حداقل ۲۰۰ميليون مترمكعب و تا پايان برنامه چهارم يك ميليارد مترمكعب پساب جمعآوري شده وارد چرخه مصرف شود.
وي با استقبال از سرمايهگذاري بخش خصوصي در حوزه ايجاد تصفيه خانههاي فاضلاب و آب شيرينكن افزود: ما خريد پسابها را تضمين ميكنيم.ك/۲ ۶۶۰/۵۸۹/۶۶۳/۲۷۱۳
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]