واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير نيرو: ۳۰درصد جمعيت كشور زيرپوشش تصفيهخانه فاضلاب قرار دارد
داخلي. اقتصادي. نيرو.
معاون وزير نيرو گفت: در حال حاضر حدود ۳۰درصد از جمعيت كشور تحت پوشش سامانههاي تصفيه و جمعآوري فاضلاب هستند.
دكتر"رسول زرگر" روز چهارشنبه در مراسم بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب كردكوي گفت: تلاشهاي زيادي لازم است كه سالانه بين چهار تا پنج درصد جمعيت تحت پوشش سامانه تصفيه خانه فاضلاب را افزايش دهيم.
به گفته وي، در حال حاضر سالانه حدود پنج هزار ميليارد ريال در اين بخش هزينه ميشود كه ضروري است اين ميزان به ۱۰هزار ميليارد ريال افزايش يابد تا عقب ماندگيهاي اين بخش جبران و به استانداردهاي بينالمللي نزديك شويم.
زرگر ادامه داد: يكي از شاخصههاي توسعه انساني در دنيا دسترسي به آب سالم و سامانه تصفيهخانه و دفع فاضلاب است كه هماكنون در ايران ۹۸درصد از جمعيت شهري از آب شرب بهداشتي برخوردارند كه اميد است تا پايان برنامه چهارم به صد درصد برسد.
به گفته وي، جمعيت روستايي كشور نيز نزديك ۷۰درصد به آب شرب سالم دسترسي دارند كه پيش بيني ميشود تا پايان برنامه چهارم كل اين جمعيت به زير پوشش رود.
زرگر ادامه داد:هماكنون بيش از ۲۰۰پروژه آبرساني شهري و ۱۵۰پروژه جمعآوري و دفع فاضلاب در كشور در دست اجراست و پيش بيني ميشود كه امسال نزديك به ۳۰طرح آبرساني بزرگ تا پايان سال به بهره برداري برسد.
معاون وزير نيرو در ادامه، پساب فاضلاب را يك منبع آب جديد و در حكم طلاي سياه تلقي كرد و گفت: مديران عامل موظفند كه اين پساب را از شركتهاي آب و فاضلاب تحويل گرفته و آن را براي مصارف كشاورزي و فضاي سبز استفاده كنند.
به گفته زرگر، همچنين لازم است اين پسابها را بعد از تصفيه در ازاي مبلغي در اختيار شركتهاي آب منطقهاي قرار داد.
وي ادامه داد: در حال حاضر سالانه حدود چهار ميليارد مترمكعب پساب در داخل شهرهاي كشور توليد ميشود كه الان يك ميليارد آن جمعآوري و ۵۰۰ ميليون مترمكعب ان تصفيه ميشود.
مديرعامل شركت آبفا گلستان نيز هدف از اجراي اين پروژه را ايجاد تاسيسات نوين شبكههاي جمعآوري و انتقال فاضلاب، افزايش سطح بهداشت عمومي جامعه، جلوگيري از تصفيه فاضلاب به چاههاي جاذب و پرهيز از آلودگي منابع آبهاي زيرزميني و خاك و نظاير آن عنوان كرد.
به گفته"عباس رضايي"، تاكنون مطالعات تصفيه خانه ۱۳شهر استان انجام و ۸۶درصد از جمعيت استان تحت پوشش مطالعات فاضلاب رفته و هفت شهر نيز در دست اجراست.
رضايي، يكي از پروژههاي مهم استان را تصفيهخانه فاضلاب كردكوي نام برد و گفت: اعتبار هزينه شده براي اين تصفيه خانه بالغ بر شش ميليارد تومان است.
به گفته وي، روش تصفيه فاضلاب كردكوي به صورت فعال ممتد است كه كل شبكه فرعي و اصلي و خطوط انتقال آن ۵۶كيلومتر در مساحتي به ميزان ۴/۵هكتار است.ك ۳
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]