واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور وزير نيرو
خبرگزاري فارس: با حضور وزير نيرو فاز اول مدول تصفيهخانه پروژه فاضلاب كاشان افتتاح و به بهرهبرداري رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كاشان، مجيد نامجو ظهر امروز در آئين افتتاح و بهرهبرداري از اين پروژه بزرگ ملي در شهرستان كاشان اظهار داشت: يكي از مشكلات ما براي اجراي پروژهها تأمين منابع مالي است كه عدم منابع مالي، بهانهاي براي مجريان اين طرحهاست.
وي از پروژه ملي فاضلاب شهرستان كاشان به عنوان يكي از پروژههايي نام برد كه با دريافت تسهيلات از بانك توسعه اسلامي براي اجراي پروژه فاضلاب در شهرستان كاشان مشكل تأمين منابع مالي ندارد.
وزير نيرو در ادامه از افزايش ظرفيت خط انتقال آب زايندهرود به شهرستان كاشان تا دهه فجر سال 91 خبر داد و گفت: ظرفيت خط انتقال آب زايندهرود به كاشان تا دهه فجر سال آينده از 180 ليتر بر ثانيه به 1.1 متر مكعب بر ثانيه افزايش مييابد.
وي افزود: با افزايش ظرفيت انتقال آب زايندهرود به كاشان، ذهنيت منفي شهروندان كاشاني از انتقال اوليه 400 ليتر بر ثانيه و كاهش آن به 180 ليتر بر ثانيه برطرف ميشود.
وزير نيرو تصريح كرد: ما در دولت دهم اراده كردهايم اين ظرفيت را افزايش داده و اين امر را تا دهه فجر سال آينده محقق كنيم.
در ادامه اين مراسم، رئيس هيئت مديره و مديرعامل شركت مهندسي آبفاي كشور نيز بيان داشت: سالانه در كشور پنج ميليون متر مكعب آب در بخش شرب مصرف ميشود.
سيد مهدي ثمره هاشمي افزود: يكي از مهمترين اهداف ما اين است كه بتوانيم 80 درصد از پنج ميليون متر مكعب آب مصرفي شرب كشور را دوباره به چرخه طبيعت برگردانيم.
وي افزود: شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور با دو هدف مهم، تحقق بازيافت 80 درصد از پنج ميليون آب شرب مصرفي كشور را دنبال ميكند كه يكي بحث سلامت و حفظ محيط زيست و ديگري بازچرخاني آب و استحصال دوباره آن به چرخه صنعت است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه در بخش فاضلاب كشور عقبافتادگي داريم ابراز داشت: در حال حاضر تنها 35 درصد از جمعيت كشور تحت پوشش شبكههاي فاضلاب قرار دارند.
ثمره هاشمي اجراي پروژههاي فاضلاب در كشور را گرانقيمت و زمانبر دانست و گفت: با اعتبارات و بودجههاي تصويبي نميتوان پروژههاي فاضلاب را جمع كرد.
به گفته وي در كشور 230 طرح فاضلاب است كه نياز به چندين هزار ميليارد اعتبار دارد.
ثمره هاشمي، با اشاره به اينكه براي اجراي اين پروژهها بايد به دنبال منابع ديگر از جمله تسهيلات بانكهاي جهاني بود عنوان داشت: در سالهاي اخير 700 ميليون يورو تسهيلات از بانك توسعه اسلامي براي پروژه فاضلاب كاشان و حدود 140 ميليون يورو براي اجراي پروژههاي فاضلاب شهرهاي كاشان و قم براي اين دو شهر پيشبيني شده است.
وي اضافه كرد: اميد ميرود پروژه فاضلاب كاشان ظرف مدت سه سال اجرا و به بهرهبرداري برسد.
ثمره هاشمي خاطرنشان كرد: براي اجراي به موقع پروژه فاضلاب كاشان، شركت آب و فاضلاب اين شهرستان بايد علاوه بر اعتبارات دولتي از منابع ديگر از جمله استفاده از فايناس داخلي و فروش اموال مازاد داخلي براي تسريع در اجراي اين پروژه اقدام كند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب كاشان نيز در اين مراسم اظهار داشت: فاز اول تصفيهخانه پروژه بزرگ فاضلاب كاشان با ظرفيت شش هزار متر مكعب در روز است كه در فاز اول اين پروژه بيش از 25 كيلومتر شبكه و شش كيلومتر خط انتقال اجرا شده است.
ابوالفضل صدرائيه، هزينه اجراي فاز اول اين پروژه را بالغ بر 150 ميليارد ريال اعلام كرد و يادآور شد: با افتتاح و بهرهبرداري از فاز اول مدول تصفيهخانه پروژه فاضلاب كاشان 30 هزار نفر تحت پوشش قرار ميگيرند.
صدرائيه ادامه داد: فاز دوم اين پروژه نيز با اجراي 330 كيلومتر شبكه و ساخت مدول دوم تصفيهخانه به ظرفيت 20 هزار متر مكعب در شبانهروز از محل تسهيلات بانك توسعه اسلامي آغاز ميشود.
اين مسئول ارتقاي سطح بهداشت عمومي، حفظ منابع زيست محيطي، جلوگيري از آلودگي منابع آب شرب زيرزميني و استفاده از پساب فاضلاب در بخش صنعت و كشاورزي را از مهمترين اهداف اجراي پروژه بزرگ فاضلاب كاشان برشمرد.
در ادامه اين مراسم، كلنگ عمليات تكميلي پروژه ملي بزرگ فاضلاب كاشان توسط وزير نيرو بر زمين زده شد.
انتهاي پيام/و۱۰
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]