واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحليلگر سياسي : توافق امروز لبنانيها ، پيروزي بزرگ براي مخالفان است
بيروت - يك تحليلگر سياسي مسايل خاورميانه و استاد دانشگاه،توافق امروز لبنانيها در دوحه قطر را پيروزي بزرگ براي مخالفان و به ويژه حزبالله توصيف كرد.
دكتر مسعود اسداللهي ساكن لبنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنادر بيروت در اينباره اظهار داشت : هرچند برخي مقامهاي اتحاديه عرب تلاش كردند تا اين رويداد بزرگ را به حساب هيچ يك از دو طرف مطرح در لبنان نگذاشته و وانمود كنند قاعده نه مغلوب و نه غالب حاكم بوده اما واقع امر حقيقت ديگري است.
وي افزود : مخالفان دولت و به ويژه حزبالله از ابتدا خواهان اختصاص يك سوم به علاوه يك وزيران كابينه و تغيير قانون انتخابات به شكلي كه عدالت را در انتخابات پارلماني بعدي تضمين كندبودنداماگروهحاكم چنين امتيازهايي را در هيچ يك از دورههاي ميانجيگرانه و طرحهايي كه براي حل بحران لبنان مطرح شد و در جريان بود اعطا نكرده بود.
به گفته اين كارشناس ، اين موضوع امتياز و پيروزي بزرگي براي مخالفان است به ويژه آنكه گروه حاكم در نشست دوحه دايم تلاش كرد تا با وجود آنكه بحث سلاح مقاومت در دستور كار اين نشست نبود ، اين موضوع را مطرح كند اما همان روز نخست با شكست مواجه شد و مقاومت ثابت كرد هيچگاه در اين زمينه كوتاه نخواهد آمد.
اسداللهي درباره قانون انتخابات نيز اظهار داشت با پذيرش اجراي قانون سال ۱۹۶۰كه دواير انتخابيه براي انتخابات پارلماني بعدي را حوزه شهرستان تعيين كرده ، مخالفان به پيروزي ديگري دست يافتند.
به گفته وي هرچند بيروت به سه حوزه تقسيم شد اما شكل اين تقسيم بندي نيز به گونهاي نيست كه امتياز ويژهاي براي گروه حاكم ايجاد شود.
اين تحليلگر مسايل سياسي خاورميانه اظهار داشت: بر اساس توافقنامه دوحه در بيروت ۱۰نماينده به حوزه تحت نفوذ سعدالدين حريري اختصاص يافته، پنج نماينده براي حوزه مسيحيان و چهار نماينده نيز براي ارامنه و شيعيان در نظر گرفته شده است.
وي نقش تحولات اخير لبنان و عمليات مخالفان در بيروت و جبل را در رويداد نشست قطر بسيار تعيينكننده خواند و گفت در اين بين قطر نيز نقشي مهم در ميانجيگري ايفا كرد بگونهاي كه توافق لبنانيها هم پيروزي سياسي براي اين كشور محسوب ميشود و هم در واقع نوعي بيتحركي و موضع انفعالي براي عربستان متصور ميشود كه همواره سعي ميكرد خود را به عنوان دولت بيطرف و ميانجي در تحولات لبنان نشان دهد.
اين كارشناس مسايل سياسي خاورميانه درباره موضع احتمالي آمريكا در اين زمينه گفت : آمريكا به هيچ روي مايل به توافق لبنانيها نبود و ميخواست وضع كنوني به همين شكل ادامه يابد.
وي افزود: امااز آنجا كه واشنگتن در تحولات چند سال گذشته و به ويژه در رويدادهاي چند هفته گذشته لبنان نشان داد نميتواند نقش بارز و تعيين كنندهاي داشته باشد ، پس از اين نيز نميتواند نقشي منفي در ايجاد مانع در برابر توافق امروز لبنانيها ايفا كند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]