تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835828675




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/علوم انساني و چالش اشتغال/دكتر ظريفيان: گسيختگي ميان معارف قديم و جديد از مشكلات فرهنگي علوم انساني در ايران است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: /علوم انساني و چالش اشتغال/دكتر ظريفيان: گسيختگي ميان معارف قديم و جديد از مشكلات فرهنگي علوم انساني در ايران است
استاد دانشگاه تهران در همايش علوم انساني و چالش اشتغال گفت: گسيختگي ميان معارف قديم و جديد از مشكلات فرهنگي علوم انساني در ايران است.

به گزارش خبرنگار مهر‌، عصر ديروز در نخستين روز از همايش علوم انساني و چالش اشتغال كه در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزار شد،‌ دكتر غلامرضا ظريفيان‌، عضو هيئت علمي گروه تاريخ دانشگاه تهران نيز در اين همايش به موانع فرهنگي، اجتماعي، سياسي توسعه‌ علوم‌انساني در ايران پرداخت.

دكتر ظريفيان در آغاز به وضعيت ايران در مواجهه با علوم انساني اشاره كرد و گفت: درك وارونه‌ ايرانيان از توسعه‌ كشورهاي اروپايي در دوره‌ جديد موجب شد تا اهتمام به دانش و نهاد مولد آن يعني دانشگاه با توسعه‌اي ناهمگون و نامتوازن مواجه شود.

وي تاكيد كرد: غفلت اساسي از بايسته هاي توسعه‌ دانش‌بنياد و توسعه‌ منابع انساني كه متكي بر اصول و مباني معرفتي، راهبردي و مديريتي است و اساس آن را بايد در علوم انساني و توسعه‌ همه‌جانبه‌ي آن جست‌وجو كرد كماكان جامعه ما را پس از گذشت حدود 200 سال از تلاش هاي توسعه‌اي هم‌چنان با نشكلات عديده و لاينحل رو به‌رو ساخته است.

دكتر ظريفيان گفت: احساس استغنا‌ي تاريخي در مباحث علوم انساني و نگرش پر ترديد و همراه با سوءظن از مباني و كاركردها و كارآمدي علوم انساني در دانشگاه‌ها در امر توسعه‌ي جامعه نيز از جمله موانع جدي توجه به اين دانش و ايجاد بستر مناسب براي نقش‌آفريني علوم‌انساني در توسعه‌ كشور بوده است.

دكتر ظريفيان با اشاره به سلطه نگاه پوزيتويستي بر علوم انساني به برخي موانع عدم رشد اين علوم اشاره كرد و گفت: ‌احساس استغناي تاريخي در زمينه علوم انساني و نفرت يا شيفتگي در مورد انديشه‌هاي غربي، ‌از مشكلات عدم رشد اين علوم است.

وي سپس با تاكيد بر انواع موانع اقتصادي،‌فرهنگي و سياسي،‌ موانع اقتصادي و مديريتي را چنين بر شمرد:‌ فقدان مشاركت عمومي در تامين مالي،‌ وابستگي دولتي علوم انساني،‌ عدم تناسب نظام توسعه با شرايط فرهنگي،‌ عدم تامين مادي محققان علوم انساني، ديوانسالاري،‌ بيماري اقتصاددي كشور،‌فرسودگي امكانات و عدم استفاده از نتايج تحقيقات علوم انساني.

دكتر ظريفيان موانع فرهنگي و علمي را چنين خلاصه كرد:‌ضعف اعتماد به نفس،‌ گسيختگي ميان معارف قديم و جديد،‌ تفسير ديني غلط از معارف انساني، ناپيوستگي به فرهنگ و تمدن اسلامي و عوامل موفقيت آن، ضعف در پرسشگري، ضعف توسعه درون زاي متوازن، ضعف نهادهاي ارتباطي علمي در علوم انساني،‌ بها نداد به نوآوري ها،‌ سوء ظن متقابل ميان نهادهاي اجرايي و علوم انساني،‌ضعف نقد جمعي علمي.

وي مشكلات سياسي را چنين بر شمرد:‌ فقدان امنيت براي دگرانديشان،‌ ضعف خرد جمعي و غلبه خرد فردي،‌ فقدان فرهنگ كار جمعي،‌استعمار و استبداد،‌ عدم استقلال آكادميك.

دكتر ظريفيان در پايان بايسته ها و ضرورتهاي حل اين مشكلات را چنين خواند: ‌اصل قراردادن علوم انساني،‌ توجه به شاخه هاي ميان رشته اي،‌به رسميت شناختن آزادي آكادميك،‌حفظ آرامش وامنيت و ايجاد ساز و كار حقوقي براي آن.
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 429]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن