تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834948895
28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010
1) كودتاي آمريكا عليه نهضت ملي ايران و سرنگوني دولت "دكتر مصدق" (1332 ش): نهضت ملي ايران با رهبري آيتاللَّه سيدابوالقاسم كاشاني و مبارزات قهرمانانه ملت مسلمان ايران در 30 تير 1331 به اوج خود رسيد و نزديك بود طومار استبداد و استعمار را براي هميشه درهم پيچد اما در اين ميان، اتفاقاتي رخ داد كه نهضت مردمي را از مسير اصلي خارج ساخت و به شكست كشاند. پس از روي كار آمدن مجدد دكتر مصدق، او خواهان افزايش اختيارات بود و آيتاللَّه كاشاني كه رياست مجلس هفدهم شوراي ملي را برعهده داشت، براي ايجاد اتحاد و جلوگيري از تفرقه، به اين لايحه نخست وزير راي داد. با اين حال، مصدق در صدد منزوي كردن مجلس بود و اختيارات بيشتري ميخواست. اين در حالي بود كه آيتاللَّه كاشاني معتقد بود كه مجلس، كمال همكاري را با دولت دارد و نيازي به اختيارات بيشتر نيست. از همين زمان، اختلاف نظر در امور مختلف بين دكتر مصدق و آيتاللَّه كاشاني آغاز شد و اين اختلاف پس از درخواست تقاضاي تمديد اختيارات نخستوزير به مدت يك سال از جانب مصدق، شكلي جدي و گسترده به خود گرفت. مصدق ميخواست با اخذ اختيارات وسيع، نقش مجلس را در قانونگذاري كمرنگ سازد و خواستههاي خود را به صورت قانون درآورد. اين اختلاف و شكاف در جبهه ملي و مذهبي، باعث شد كه دشمنان با سوء استفاده از اين فرصت درصدد كودتا عليه دولت و حذف مصدق باشند. در اين ميان آيتاللَّه كاشاني، بارها در ضمن نامهها و سخنرانيهاي خود، مصدق را از خطر وقوع كودتا آگاه كرد ولي مصدق، مغرور به قدرت خود و پشتيباني مردم، نصايح دلسوزانه آيتاللَّه كاشاني را نشنيده گرفت. سرانجام با خروج شاه از كشور و به وجود آمدن شرايط لازم براي كودتا عليه دكتر مصدق، در حالي كه بيش از سيزده ماه از پيروزيهاي چشمگير مردم در قيام 30 تير 1331ش نگذشته بود، اين موفقيتها با كودتاي آمريكايي 28 مرداد 1332 توسط ايادي سلطنتطلب به شكست انجاميد و مصدق سرنگون شد. از آن پس عامل كودتا، سپهبد فضلاللَّه زاهدي، كه در دولت مصدق سمت وزارت كشور را داشت به قدرت رسيد و پس از مدتي محمدرضا پهلوي به كشور انتخاب مجدد و بار ديگر بر تخت سلطنت تكيه زد. مقدمات كودتايي كه در روز 28 مرداد 1332، به عمر حكومت مصدق خاتمه داد، از ده ماه قبل از آن، در پاييز 1331، فراهم آمده بود و طرح اوليه آن نيز پس از بازگشت چرچيل به مقام نخستوزيري انگلستان در مهرماه 1331، تهيه گرديد. اين كودتا با همكاري آمريكا و انگليس در ايران به وقوع پيوست و از آن پس، ايران به طور مستقيم تحت نفوذ رژيم استكباري آمريكا درآمد. پس از اين كودتا، اوضاع ايران آنچنان بر وفق مراد آمريكا گرديد كه تا بيست و پنج سال، حكومت ايران مهمترين دست نشانده براي دولت آمريكا بود و آن دولت استكباري بر تمامي جريانها و امور كشور ايران خيمه زد. 2) 28مرداد ماه سال1358هجري شمسي: نخستين مجلس بررسي و تدوين قانون اساسي جمهوري ايران گشايش يافت. لايحه تشكيل اين مجلس كه دراوايل مرداد ماه همان سال يعني 1358هجري شمسي منتشرشده بود شامل 47ماده و 8 فصل بود. دراين لايحه مقررشده بود كه مجلسي متشكل از73نماينده به بررسي نهايي قانوني و تصويب آن برمبناي شرع مقدس اسلام بپردازد.
3) 28مرداد ماه سال1363هجري شمسي: دكتر آذراندامي پزشك، محقق و باكتري شناس برجسته ايران روي درنقاب خاك كشيد. او نخستين بانوي ايراني است كه نامش روي حفره اي درسياره زهره به ثبت رسيده است. دكتر اندامي تحصيلات عالي را دردانشگاه تهران دررشته پزشكي ادامه داد و پس ازمدتي كارو تحقيق درانستيتوپاستوردر زمينه باكتري شناسي و عفونتهاي بيمارستاني به نتايج مهمي دست يافت. حاصل اين تحقيقات درنشريات معتبرپزشكي چاپ و منتشرشد و توجه بسياري ازپزشكان و محققان صاحبنظر را جلب كرد. دكتر آذراندامي مدتي هم درپاريس تحصيل كرد و بعد از بازگشت به ايران دوره تخصصي آزمايشگاهي باليني را نيز به پايان رساند. سرانجام دكتر آذراندامي بانوي تلاشگر و پزشك انسان دوست ايراني بعد از عمري تلاش و تحقيق درسال1363هجري شمسي به ديارباقي شتافت اما نامش درتاريخ ايران جاويد است. شايان توجه است كه براي بزرگداشت مقام اين بانوي محقق ايراني علاوه بربرگزاري چندين ويژه با خياباني درشهررشت به نام دكتر آذراندامي نامگذاري شده است.
4) 28مرداد ماه سال1366هجري شمسي: عمليات نامنظم فتح 8 با رمزيا رسول الله(ص) آغازشد. عمليات فتح8 را نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از قرارگاه رمضان آغازكرد. هدف ازاجراي اين عمليات منهدم كردن تأسيسات نظامي و اقتصادي دشمن و حمايت ازمبارزان عراقي اي بود كه دراين عمليات قواي ايران را ياري كردند.
5) فاجعه آتشسوزي سينما ركس آبادان توسط عُمّال رژيم پهلوي (1357 ش): در فاجعه آتشسوزي عمدي سينما ركس آبادان كه از سوي ساواك و عوامل رژيم سفّاك پهلوي جهت بدنام كردن انقلاب اسلامي مردم ايران به وقوع پيوست، 377 نفر به طرزي فجيع كشته شدند. در جريان اين آتشسوزي، تماشاگران سينما كه در آن روز، حدود 700 نفر بودند براي فرار از مهلكه به طرف درهاي خروجي روي آوردند، ولي درها را بسته يافتند. انتشار اين خبر و نمايش فيلمها و عكسهاي اين فاجعه، افكار عمومي را به شدت جريحهدار ساخت. اما رژيم شاه با متهم كردن نيروهاي انقلابي در اين حادثه ضد انساني، قصد داشت تا انقلابيون مسلمان را افرادي متحجّر و مخالف با هُنر و ضد مردم نشان دهد كه در اين هدف خود ناكام ماند و مردم بيشتر حرف مخالفان را كه رژيم را در اين فاجعه متهم ميكرد، ميپذيرفتند.
6) تشكيل نخستين مجلس خبرگان قانون اساسي جمهوري اسلامي با پيام امام خميني(ره) (1358 ش): بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و برگزاري اولين انتخابات كه منجر به تعيين نوع حكومت و تشكيل جمهوري اسلامي در ايران گرديد، بحث درباره تعيين قانون اساسي نظام در محافل مختلف گسترش يافت. اين مرحله از استقرار نظام نيز با تيزبيني و آيندهنگري حضرت امام خميني(ره) با موفقيت پشت سرگذاشته شد. از اينرو، پيشنويس قانون اساسي به دستور حضرت امام نگارش يافت و پس از بحث و بررسي پيرامون آن به اطلاع مردم رسيد. هرچند در مسير تصويب قانون اساسي كارشكنيهايي صورت گرفت، ولي در دوازدهم مرداد سال 1358 انتخابات خبرگان قانون اساسي صورت گرفت و در 28 مرداد آن سال نيز اولين جلسه مجلس خبرگان قانون اساسي با پيام حضرت امام(ره)، آغاز گرديد. سرانجام مجلس خبرگان پس از سه ماه تلاش و فعاليت فوق العاده، كار پر مسؤوليت تدوين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را در بيست و چهارم آبان 1358در 12 فصل و 175 اصل و با يك مقدمه و مؤخّره تنظيم نمود و در دوازدهم آذر سال 1358 به تصويب نهايي ملت ايران رسيد. 7) آغاز حركت پيامبر اسلام(ص) به سوي منطقهي بدر(2 ق) 8) مرگ "سلطان طغرل سلجوقي" بنيانگذار سلسلهي سلجوقيان در ري(455 ق): طغرل، سلطان قدرتمند سلجوقيان با براندازي حكومت غزنويان، ايران را در استيلاي خويش قرار داد. او با هجوم به عراق و تصرف بغداد، حكومت شيعي مذهب "آل بويه" را برانداخت و به حمايت خليفهي عباسي پرداخت. طغرل تمام حركتهايى را كه از سوي مخالفان خلافت در سراسر حكومت اسلامي برخاسته بود، دفع نمود. وي در اواخر عُمر، بغداد را كه به تصرف خليفهي فاطمي درآمده بود، آزاد ساخت و القائم بامراللَّه، خليفهي عباسي را به قدرت باز گرداند. چون زنِ طغرل در 452 ق درگذشته بود، طغرل دختر خليفه رابه زني خواست. هرچند خليفه از اين امر امتناع كرد ولي سرانجام به اين ازدواج رضايت داد و قرار شد دختر خليفهي عباسي در ذيقعدهي سال 455 به عقد طغرل درآيد. ولي اين عقد به عروسي منجر نشد و داماد پير در هفتاد سالگي درگذشت. طغرل در اواخر عمر از بغداد راهي ري بود و در بين راه به بيماري رُعاف (خون دماغ) مبتلا گشت و در هشتم رمضان 455 ق در نزديكي ري درگذشت. جسد وي را به ري برده و در مقبرهاي كه امروز به برج طغرل معروف است به خاك سپردند. 9) درگذشت "كاتبي" حكيم و منجم برجستهي ايراني(675 ق): نجم الدين علي دبيران، معروف به كاتبي از حكيمان و منجمان برجستهي ايراني است. ازنخستين سالهاي زندگي او اطلاع چنداني در دست نيست، اما از احوال او معلوم است كه خواجه نصير الدين طوسي از كاتبي درخواست كرد كه او را در كار رصدخانهي مراغه كه از رصدخانههاي مشهور آن زمان بود، ياري كند و اين دانشمند مسلمان، مدتها در آن رصدخانه به فعاليت علمي پرداخت. از كاتبي آثار متعددي در علم حكمت و منطق برجاي مانده است كه از آن جمله ميتوان به جامِعُالدقايق و حكمةُ العين اشاره كرد.
10) 19اوت سال1919ميلادي: كشورافغانستان به استقلال رسيد. تا قبل ازاين تاريخ افغانستان 30سال تحتُ الحمايه دولت انگلستان بود زيرا تنها راه انگليس براي حفظ راههاي ارتباطي اش با هند درتصرف داشتن افغانستان بود. دراوايل قرن19ميلادي ميان اين دو كشورجنگهاي متعددي درگرفت كه سرانجام به استقلال افغانستان انجاميد. ازآن به بعد افغانستان با بحرانهاي بسيارروبرو شد و كودتاهاي متعددي دراين كشور روي داد كه هريك به نوعي افغانستان را به سمت سياستهاي انگليس و روسيه سوق داد. گفتني است كه افغانستان درسال1979ميلادي به اشغال ارتش سرخ شوروي درآمد اما مردم مبارز افغانستان 10سال مبارزه كردند و سرانجام نيروهاي اشغالگر را ازسرزمينشان بيرون راندند. درحال حاضر بعد ازسالها درگيريهاي داخلي، دولت اسلامي درافغانستان برسركاراست و تلاش مي كند كه نابسامانيهاي سياسي و اجتماعي اين كشور را سامان دهد. 11) مرگ "لودويكو آريوسْتو" اديب مشهور ايتاليايي (1533م): لودويكو آريْوسْتو، شاعر برجسته ايتاليايى در دوم نوامبر 1474م در منطقه رژيو در ايتاليا به دنيا آمد. وي پس از نيمه كار گذاشتن تحصيلات خود در رشته حقوق، به تحصيل در رشته زبان و ادبيات باستاني گرايش يافت و با قرائت اشعار لاتيني، به زبان لاتين شعر سرود. چيزي نگذشت كه به سبب مرگ پدر و براي تامين هزينه خانواده، منشيِ برخي رجال بزرگ شهر شد. با اين حال، هر چه شهرت ادبيش گستردهتر ميشد، وضع اجتماعيش نيز بيشتر رونق مييافت. لودوُيكو سالياني فرماندار يكي از ايالتهاي ايتاليا شد و توانست تا حد زيادي اوضاع آشفته آنجا را سر و سامان دهد. وي پس از آن شغلي نپذيرفت و زندگي آرامي در پيش گرفت. آريوستو آثار فراواني دارد. اشعار تغزّلي وي كه در دهه سوم زندگي سروده است، شامل بهترين اشعار جواني اوست كه در آنها با صداقت فراوان، عشقها، شاديها و لذتِ زيستن را در منظومههاي بسيار لطيف و زيبا بيان كرده است. با اين حال، آريوستو هجوياتي نيز سروده كه چهره واقعي شاعر، خواستها و رنجهاي دروني او را نشان ميدهد و سرگذشت هنرمند و انسان و جامعه زمان را با سبكي بسيار گويا و صادقانه بيان ميكند. آريوستو پنج كمدي نوشته است و برخلاف سبك نويسندگان آن زمانِ ايتاليا كه ذهنشان پيوسته به استعاره و مجاز كشيده ميشد و تنها واقعيت را در وجود قهرمانان ذهني خود ميديدند، وي در كمديهاي خود، به زندگي واقعي نزديك شده و با نكتهبيني فراوان، اشخاص نمايش را مورد مطالعه قرار داده است. آريوستو در كمدي لنا، با سبكي گويا و پرهيجانْ تصويري از شهري كه در آن ميزيسته و فسادي كه در جامعه قرن شانزدهم رواج داشته را پيش چشم ميگذارَد. اين اثر، بهترين كمدي آريوستو شناخته شد چرا كه واقعبيني موجود در اين نمايشنامه، در تئاتر ايتاليا بيسابقه بوده است. آريوستو در منظومه معروف رولانِ خشمگين، كه بر زمينه حماسههايى كه در سراسر اروپاي جنوبي رواج داشته، ساخته شده است، با قدرت و تسلطي فراوان، وقايع و نظم داستان را به تسلسل بيان كرده است. در واقع هيچ اثري تا اين حد از تصويرهاي عالم انساني و در عين حال از خيالانگيزي و طنز و لطف شعر برخوردار نيست. آريوستو به سبب استادي در هنر و چيرگي نبوغ، با دقت و نازكبيني فراوان توانسته است همه جا تعادل را حفظ كند و از هر عنصري به اندازه لازم به كار بَرَد و بنايى از شعري بسيار لطيف و خوشآهنگ و عظيم برپا سازد. غناي فكر و لحن رنگارنگ رولان خشمگين همه جلوههاي دوره رُنِسانس ايتاليا را منعكس كرده و گذشت قرنها هرگز از درخشندگي آن نكاسته است. آريوستو سالهاي آخر زندگي را به گلكاري و درختكاري در باغ خود و تجديدنظر و اصلاح ديوان اشعارش گذراند تا اينكه در نوزدهم اوت 1533م در59 سالگي درگذشت بي آنكه مقامات عالي رتبه دستگاه حكومتي يا مذهبي ارزش نبوغ او را چنانكه شايسته بود، بشناسند. 12) كشف جريان برق (1727م) 13) شروع به كار دادگاههاي انقلابي در فرانسه در جريان انقلاب اين كشور (1792م): در جريان انقلاب كبير فرانسه، يك كميته نجات ملي زمام امور كشور را به دست گرفت و در 19 اوت 1792م دادگاههاي انقلاب فرانسه زيرنظر كميته نجات ملي آغاز به كار كرد. دوران حكومت كميته ملي و دادگاههاي انقلابي، يكي از خونبارترين مراحل انقلاب فرانسه است كه به دوران ترور يا وحشت معروف شده است. چرا كه طي نزديك به يك سال و اندي، سيصد هزار نفر بازداشت و حداقل هفده هزار نفر اعدام شدند. دادگاههاي انقلابي، الزامي به رعايت مقررات معمول قضايى نداشتند. حق استيناف و فرجام خواهي ازميان رفت و احكام دادگاهها، قطعي و لازم الاجرا شد. دادگاههاي انقلابي پاريس در عرض يك ماه، يك هزار و سيصد حكم اعدام صادر مينمودند و دستگاههاي گيوتين در چند نقطه شهر هر روز به طور متوسط سرِ چهل نفر را از تن جدا ميكردند. دوران ترور يا وحشت در نهايت در 28 ژوئيه 1794م به پايان رسيد.
14) درگذشت "جِيمز وات" دانشمند برجسته انگليسي (1819م): جِيمز وات، مخترع و مهندس معروف انگليسي در 28 مارس 1736م درناحيهاي در شمال انگلستان به دنيا آمد. وي از ابتدا به مطالعه و تحقيق درباره مسائل علمي علاقهمند بود و به ساخت ابزار گوناگون ميپرداخت. در اين هنگام، يك مركز علمي، از جِيمز وات خواست تا ماشين نمونه بخار را كه از كار افتاده بود تعمير كرده و به كار اندازد. در حين تعمير اين ماشين، وات به قدرت عظيم بخار پي برد و درصدد برآمد به نحوي مطلوب از اين نيرو در اين ماشين استفاده كند. او با تلاش فراوان، اشكالات ماشين اوليه بخار را برطرف كرد و دستگاه جديدي اختراع نمود كه ماشين بخار را شكل ميداد. پس از آن، وات بار ديگر اصلاحات متعددي در ماشين خود ايجاد كرد و تكامل بخشيد. از اين رو، در جهان او به عنوان مخترع ماشين بخار شهرت يافت. وي با تكميل ديگ بخار، خدمت عظيمي به علوم فيزيك و مكانيك نمود و با اختراع كندسور بخار كه به وسيله آن، صرفهجويى بسيار زيادي در مصرف سوخت به عمل ميآيد، كمك شاياني به استفاده بيشتر از نيروي بخار كرده است. در واقع دستگاه كندسور، يك محفظه انقباض بود كه به وسيله آن، حرارتِ سيلندر تقريباً يكنواخت باقي ميماند. بعدها با استفاده از ماشين بخار، نيروي حركت لوكوموتيوها و كشتيها فراهم شد و تحولي عظيم در صنعت حمل و نقل فراهم گرديد. جِيمز وات سرانجام در 19 اوت 1819م در 83 سالگي درگذشت.
15) تولد "رِينولد نيكِلْسون" مستشرق انگليسي و مترجم مثنوي (1868م) (ر.ك: 27 اوت) 16) تشكيل پارلمان روسيه موسوم به "دوما" توسط تزار "نيكلاي دوم" (1905م): روسيه، قرن بيستم را با آرامش نسبي آغاز كرد ولي اين آرامش ظاهري بود و فعاليتهاي زيرزميني بر ضد رژيم تزاري كه در نيمه دوم قرن نوزدهم آغاز شده بود به سرعت رشد مييافت. پس از شكست روسيه از ژاپن، فشار نيروهاي مخالف حكومت افزايش يافت و تزار براي كاستن از ميزان اعتراضات، به توصيه عدهاي از مشاوران خود، در روز نوزدهم اوت 1905م طي فرماني تشكيل يك مجلس مشورتي به نام دوما را اعلام كرد. اين مجلس كه قدرت قانونگزاري نداشت در عين حال كه يك عقبنشيني آشكار از طرف تزار در برابر افكار عمومي محسوب ميشد براي تامين خواستهاي مردم و گروههاي سياسي كافي نبود و در نتيجه نه فقط مشكلي را حل نكرد، بلكه جرأت وجسارت بيشتري به مردم بخشيد تا دست به مبارزه جديتري براي تامين خواستهاي خود بزنند. تزار در گام بعد، باز هم امتيازاتي به مخالفان خود داد ولي اين امر هم انقلابيون را راضي نكرد تا اينكه زمينه بركناري و سقوط تزار و سرنگوني پادشاهي در اين كشور فراهم شد. 17) درگذشت "واسيلي بارتولْدْ" از مشاهير خاورشناسان روسي (1930م): واسيلي ولاديمير وويچ بارْتولْدْ معروف به ويلْهِلْمْ بارتولْدْ از مستشرقان معروف روسي در 15 نوامبر1869م در سن پترزبورگ روسيه به دنيا آمد. وي تحصيلات خود را در دانشكده زبانهاي شرقي دانشگاه زادگاهش به پايان برد و به زبانهاي فارسي، عربي و تركي تسلط يافت. بارتولْدْ از 27 سالگي به سمت استاديار اين دانشگاه به تدريس تاريخ ملل مشرق پرداخت و در كنار آن از تحقيق و تحصيل نيز باز نايستاد. او طي اين سالها، مكرراً براي سياحت و مطالعه و تحقيق علمي به تركستان عزيمت كرد و نتايج مطالعات و اكتشافات خود را به صورت كتابي با عنوان تركستان در موقع حمله مغول منتشر ساخت. اين اثر مهم كه براي نخستين بار، در آنْ تمام منابع فارسي و عربي كه با تاريخ روسيه و تركستان ارتباط داشته، مورد آزمايش قرار گرفته بود، به عنوان شاهكار بارتولد شناخته شد و بر اثر همين كتاب پرمغز، بارتولد نشانهاي علمي متعدد و شهرت فراواني به دست آورد. بارتولد به مكتب قديم شرق شناسان روسي تعلق دارد و از منظر دانشمندان و خاورشناسان جديد آن كشور به تاريخ نمينگريست بلكه همواره در تجزيه و تحليل تاريخ به مسائل اجتماعي و اقتصادي و وضع مردم توجه داشت. بارتولد در سال 1912م مجله جهان اسلام را تأسيس كرد و در آن مقالههاي انتقادي مينوشت. انتقادات او گرچه گاه گاهي شديد بود، ولي در آنها جانب عدل و انصاف را رها نميكرد. بارتولد نخستين كسي است كه در تدوين تاريخ اقوام سرزمينهاي آسياي ميانه از مآخذ و متون اصيل استفاده كرده است. اين خاورشناس بزرگ، بر اثر تبحر و آشنايى عميق با زبانهاي شرقي و استعداد عجيبي كه در تجزيه و تحليل متون و طرح مسائل جديد تاريخي داشته، تعداد چهارصد كتاب و رساله و مقاله در تاريخ و جغرافيا و فرهنگ و تمدن و مذاهب ملل مشرقِ نزديك و ميانه تاليف كرده كه بيش از 20 اثر آن درباره اسلام و ايران است. تاليفات وي در اسلامشناسي مبتني بر اسناد و مدارك معتبر ميباشد و براي نگارش آنها، تمام كتابهايي را كه حاوي تاريخ اسلام بوده، بررسي كرده است. اين خاورشناس شهير روسي سرانجام در نوزدهم اوت 1930م در 61 سالگي درگذشت و در زادگاهش به خاك سپرده شد. 18) مرگ "ابونضال" يكي از شخصيتهاي معروف فلسطيني (2002م): صبري النبا معروف به ابونضال از شخصيتهاي معروف فلسطيني، در ماه مه 1937م در حيفا در فلسطين به دنيا آمد. خانواده وي به هنگام اعلام موجوديت رژيم صهيونيستي در سال 1948م از حيفا گريختند و پس از سكونت در نابلس، تحت حمايت اردن قرار گرفتند. ابونضال در 18 سالگي به ملي گرايان افراطي حزب بعث پيوست و در اواخر دهه 1950م راهي عربستان گرديد. در دهههاي 1950 و 1960م گروههاي فلسطيني مختلفي در شيخنشينهاي حاشيه جنوبي خليج فارس به وجود آمدند. ابونضال نيز به دليل تشكيل يك سازمان مخفي فلسطيني، در سال 1967م از عربستان اخراج شد و در اردن به جنبش چريكي فتح كه به تازگي توسط ياسر عرفات شكل گرفته بود، پيوست. وي در سال 1969م به عنوان نماينده جنبش آزادي بخش فلسطين موسوم به ساف، راهي خارطوم پايتخت سودان شد و در ژوئيه 1970م با همان سمت به بغداد رفت. ابونضال در عراق جذب شبكه جاسوسي اين كشور شد و به صورت يكي از عوامل اطلاعاتي حزب بعث عراق درآمد. او در سال 1983م تحت الحمايه رژيم بعث سوريه قرار گرفت و در سال 1985م، ستاد عملياتي خود را از سوريه به ليبي انتقال داد. با انشعاب ابونضال از سازمان ساف، وي در مخالفت با عرفات، به ترور چندين تن از شخصيتهاي مشهور جنبش فتح در نقاط مختلف جهان مبادرت ورزيد. به طور كلي، ابونضال و گروه چريكي تحت فرمان او، داراي سوابق زيادي در ترور سياستمداران اردني و شخصيتهاي معروف فلسطيني هستند. افراد او در هواپيما ربايي، كشتي ربايي، انفجار و تهديد منافع دولتهاي مخالف ليبي نيز نقش عمدهاي داشتند. از اين رو، مورد حمايت رهبران ليبي قرار گرفتند و از جانب آنان تجهيز ميشدند. ابونضال روزهاي آخر عمر را در عراق گذراند تا اينكه در نوزدهم اوت 2002م جسد وي در يكي از هتلهاي بغداد پيدا شد. وي به هنگام مرگ 65 سال داشت. 19) تولد ناني مورتي كارگردان ايتاليايي 1952 م /ن
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 575]
صفحات پیشنهادی
28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010
28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010-28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010 1) كودتاي آمريكا عليه نهضت ملي ايران و سرنگوني دولت دكتر مصدق ...
28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010-28 مرداد 1389 / 8 رمضان 1431 / 19 آگوست 2010 1) كودتاي آمريكا عليه نهضت ملي ايران و سرنگوني دولت دكتر مصدق ...
29 مرداد 1389 / 9 رمضان 1431 / 20 آگوست 2010
20 آگوست 2010 – 29 مرداد 1389 / 9 رمضان 1431 / 20 آگوست 2010 1) 29مرداد ماه سال1358هجري شمسي: ... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 19:23:28 19:45:03 1:57 مانده تا اذان ظهر .... 8) افتتاح شبكه استاني سيما در اصفهان (1375 ش) 9) تولد حضرت يحيي بن ...
20 آگوست 2010 – 29 مرداد 1389 / 9 رمضان 1431 / 20 آگوست 2010 1) 29مرداد ماه سال1358هجري شمسي: ... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 19:23:28 19:45:03 1:57 مانده تا اذان ظهر .... 8) افتتاح شبكه استاني سيما در اصفهان (1375 ش) 9) تولد حضرت يحيي بن ...
22 مرداد 1389 / 2 رمضان 1431 / 13 آگوست 2010
22 مرداد 1389 / 2 رمضان 1431 / 13 آگوست 2010 1) عزل محرمانه دكتر محمد مصدق از نخستوزيري توسط ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... اما چند روز پس از فرار مفتضحانه شاه از كشور، كودتاي 28 مرداد توسط آمريكا و انگليس اجرا شد و ..... 19 مرداد 1389 / 29 شعبان 1431 / 10 آگوست 2010 ...
22 مرداد 1389 / 2 رمضان 1431 / 13 آگوست 2010 1) عزل محرمانه دكتر محمد مصدق از نخستوزيري توسط ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... اما چند روز پس از فرار مفتضحانه شاه از كشور، كودتاي 28 مرداد توسط آمريكا و انگليس اجرا شد و ..... 19 مرداد 1389 / 29 شعبان 1431 / 10 آگوست 2010 ...
25 مرداد 1389 / 5 رمضان 1431 / 16 آگوست 2010
25 مرداد 1389 / 5 رمضان 1431 / 16 آگوست 2010 1) 25مرداد ماه سال1364هجري شمسي: ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 3) اولين فرار "محمدرضا پهلوي" چند روز پيش از كودتاي آمريكايي 28 مرداد (1332 ش): .... 10) تولد "توماس لورنس" جاسوس انگلستان در كشورهاي عربي (1888م) (ر.ك: 19 مه) ...
25 مرداد 1389 / 5 رمضان 1431 / 16 آگوست 2010 1) 25مرداد ماه سال1364هجري شمسي: ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 3) اولين فرار "محمدرضا پهلوي" چند روز پيش از كودتاي آمريكايي 28 مرداد (1332 ش): .... 10) تولد "توماس لورنس" جاسوس انگلستان در كشورهاي عربي (1888م) (ر.ك: 19 مه) ...
21 مرداد 1389 / 1 رمضان 1431 / 12 آگوست 2010
21 مرداد 1389 / 1 رمضان 1431 / 12 آگوست 2010 1) اعدام ميرزا رضا كرماني به جرم قتل ... vazeh.com 03:03:32 04:51:11 12:08:10 19:23:29 19:45:05 3:48 مانده تا اذان ظهر ... وي طي ساليان بعد مدارج نظامي را طي كرد و پس از كودتاي 28 مرداد 32، به فرمانداري ... 8) درگذشت "شيخ الرئيس ابوعلي سينا" فيلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان(428ق): ...
21 مرداد 1389 / 1 رمضان 1431 / 12 آگوست 2010 1) اعدام ميرزا رضا كرماني به جرم قتل ... vazeh.com 03:03:32 04:51:11 12:08:10 19:23:29 19:45:05 3:48 مانده تا اذان ظهر ... وي طي ساليان بعد مدارج نظامي را طي كرد و پس از كودتاي 28 مرداد 32، به فرمانداري ... 8) درگذشت "شيخ الرئيس ابوعلي سينا" فيلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان(428ق): ...
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008 1) 8 مهرماه سال 1360هجري شمسي: فرماندهان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران براثر سانحه هوايي شهيد ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 . ... پیامک ، اس ام اس ، مسیج خنده دار جدید مرداد ماه 1390.
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008 1) 8 مهرماه سال 1360هجري شمسي: فرماندهان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران براثر سانحه هوايي شهيد ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 . ... پیامک ، اس ام اس ، مسیج خنده دار جدید مرداد ماه 1390.
6 مرداد 1388 / 5 شعبان 1430 / 28 جولای 2009
28 جولای 2009 – 5 شهريور 1389 / 16 رمضان 1431 / 27 آگوست 2010 وي دوران 8 سال دفاع ... 28 مرداد 1388 / 27 شعبان 1430 / 19 اوت 2009 ... 1 مرداد 1388 / 30 رجب 1430 ...
28 جولای 2009 – 5 شهريور 1389 / 16 رمضان 1431 / 27 آگوست 2010 وي دوران 8 سال دفاع ... 28 مرداد 1388 / 27 شعبان 1430 / 19 اوت 2009 ... 1 مرداد 1388 / 30 رجب 1430 ...
7 دی 1388 / 11 محرم 1431 / 28 دسامبر 2009
7 دی 1388 / 11 محرم 1431 / 28 دسامبر 2009 1) 7دي ماه سال1358هجري شمسي: فرمان حضرت امام خميني(رحمت الله ... ماه مبارک رمضان .... 8) 28 دسامبر سال278 ميلادي: كشورآندورا استقلال يافت. .... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 12:08:34 19:23:28 19:45:03 1:36 مانده تا غروب خورشید . ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 .
7 دی 1388 / 11 محرم 1431 / 28 دسامبر 2009 1) 7دي ماه سال1358هجري شمسي: فرمان حضرت امام خميني(رحمت الله ... ماه مبارک رمضان .... 8) 28 دسامبر سال278 ميلادي: كشورآندورا استقلال يافت. .... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 12:08:34 19:23:28 19:45:03 1:36 مانده تا غروب خورشید . ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 .
16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010
16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 1) 16شهريور سال 354هجري ... vazeh.com 04:13:57 05:55:28 12:59:19 20:01:07 20:21:57 2:8 مانده تا اذان صبح ...
16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 1) 16شهريور سال 354هجري ... vazeh.com 04:13:57 05:55:28 12:59:19 20:01:07 20:21:57 2:8 مانده تا اذان صبح ...
17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008
17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: ... 8 دی 1387 / 29 ذی الحجه 1429 / 28 دسامبر 2008 1) 8 دي ماه سال ... 29 خرداد 1389 / 6 رجب 1431 / 19 ژوئن 2010 . ... پیامک ، اس ام اس ، مسیج خنده دار جدید مرداد ماه 1390.
17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: ... 8 دی 1387 / 29 ذی الحجه 1429 / 28 دسامبر 2008 1) 8 دي ماه سال ... 29 خرداد 1389 / 6 رجب 1431 / 19 ژوئن 2010 . ... پیامک ، اس ام اس ، مسیج خنده دار جدید مرداد ماه 1390.
-
سرگرمی
پربازدیدترینها