واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: يافته هاي جالب علمي سال 2011اولين رايانه سه بعدى بدون نيازى به عينك مخصوص!اين روزها بازار لوازم سه بعدى بسيار داغ است به طورى كه بخش قابل توجهي از نمايشگاه CES 2011 به تلويزيونهاى سه بعدى اختصاص داشت. اما فوجيتسو پاى خود را فراتر گذاشته و اولين كامپيوتر روميزى دنيا را كه از صفحه نمايشى سه بعدى برخوردار است رونمايى كرد. اين صفحه نمايش بى نياز از عينك هاى سه بعدى است و با چشم غيرمسلح مي توان تصاوير آن را به طور سه بعدى ديد. ابعاد اين مانيتور 23 اينچ است .شركت فوجيتسو در زمينه مشخصات فنى اين كامپيوتر، كه در واقع يك All in One است...شركت فوجيتسو در زمينه مشخصات فنى اين كامپيوتر، كه در واقع يك All in One است و ESPRIMO FH/99CM نام گذارى شده، به هيچ وجه كمكارى نكرده است.
اين كامپيوتر از درايو نورى بلو-رى برخوردار است كه قابليت پخش فيلم هاى سه بعدى را دارد. پردازنده آن نيز از سري Sandy Bridge شركت اينتل يعنى جديدترين پردازنده هاى موجود است. پردازنده استفاده شده مدل Core i7 2630QM با فركانس كارى 2 گيگاهرتز است. همچنين حافظه اصلى اين كامپيوتر 4 گيگابايت و ظرفيت هاردديسك آن 2 ترابايت است.پشتيبانى از دو پورت 3.0 USB و چهار پورت 2.0USB و پشتيبانى از پورت اترنت و شبكه بى سيم از ديگر مشخصات فنى اين كامپيوتر محسوب مى شود. شركت فوجيتسو كه محصولات آن توسط بهين، پشتيبانى مي شود در بهمن ماه امسال اين دستگاه را فقط در ژاپن و با قيمت 3100 دلار عرضه خواهد كرد.ساخت دست مصنوعي با قابليت کنترل ذهنيدانشمندان موفق به ساخت نوعي اندام مصنوعي شدند که به جاي موتور با ذهن کنترل ميشود.دانشمندان با اتصال عصبهاي عضو آسيب ديده به ماهيچههاي سينه توانسته اند اين عضو مصنوعي را بسازند.هنگامي که فرد معلول به حرکت ماهيچههاي سينه خود فکر ميکند، اين سيگنالها که پيش تر به دست متصل شده است، توسط عصبهايي منتقل ميشود و با يک رايانه اطلاعات را به پروتزها (عضو مصنوعي) ميرساند.اين عضو جديد بر پايه تحقيقاتي روي اعصاب موجود در يک عضو قطع شده انجام شد که در پي قطع شدن تا مدت کوتاهي سالم ميماند.
اين دانشمندان در حال حاضر به تحقيقات خود در اين زمينه ادامه ميدهند که چگونه الگوهاي متفاوت از فعاليت مغزي ميتواند براي کنترل اندام مصنوعي مورد استفاده قرار گيرد. تيم تحقيقاتي در حال حاضر اين سيستم را که به تفسير سيگنالهاي مغز مي پردازد و به بيماران اجازه ميدهد که روي گستره وسيعتري از حرکات کنترل داشته باشند، به خوبي تنظيم کردهاند. در حالي که بيشتر معلولان بدون دست با گذشت زمان، کنترل روي عصبهاي خود را به علت استفاده نکردن طولاني مدت از آنها از دست ميدهند، عضو جديد که روي يک انسان آزمايش شده است باعث مي شود که اين سيگنالها قويتر شوند.با اين سنسور، فشار شاهرگ وريدي قلب، بيسيم کنترل ميشودشرکت CardioMEMS مستقر در آتلانتا، اقدام به ساخت يک سنسور بيسيم کرده است که تعداد بيماران مبتلا به نارسايي قلبي بستري شده در بيمارستان را تا 39 درصد کاهش مي دهد. اين ايمپلنت کوچک مانيتورينگ فشار مايع داخل شريان وريدي، ميتواند ميزان اين فشار را بصورت بي سيم به پزشکان انتقال دهد که سپس دکتر مي تواند داروهاي بيمار بر اين اساس تنظيم کند.به گزارش خبرنامه کامپيوتر و وب www.PcWebPaper.com از تکنولوژي ريويوو، محققان مي گويند اين سنسور ميتواند هزينه خدمات درماني براي افراد مبتلا به نارسايي congestive قلب را کاهش داده و به بهبود کيفيت زندگي آنها کمک کند. اين دستگاه يکي از چندين نمونه هايي است که توسط شرکت CardioMEMS و ديگر شرکت هاي ايمپلنت پزشکي براي ارائه کنترل مداوم و شخصي بي سيم جهت بيماران مبتلا به مشکلات قلبي درست شده است.
بيمارستانها ساليانه 1.1 ميليون نفر را براي نارسايي congestive قلب در امريکا بستري ميکنند، در اين بيماري، فشاري در سيستم گردش خون بوجود ميآيد و قلب نميتواند به اندازه کافي خون را به تمام نقاط بدن پمپ کند.اين سيستم توسط يک تغذيه بيرون سنسور که داخل بالش نصب ميشود نيرو را به گيرنده سنسور ميفرستد. وقتي بيمار روي بالش دراز ميکشد، سنسور فعال شده و اقدام به اندازه گيري و ارسال اطلاعات بصورت بي سيم به يک کامپيوتر ميکند، که با آن پزشک مي تواند داده ها را بررسي کند.اين دستگاه کوچک در شريان وريدي و منطقه اي که خطر کمتري براي لخته شدن خون داشته باشد، کار گذاشته ميشود. اين دستگاه از ايمپلنت هاي ديگر کوچکتر است زيرا به باتري و سيم براي خواندن فشار خون نياز ندارد. دو حلقه فلزي ميتوانند آن را در کنار عروق نگه داشته و يک فشار سنج، جريان عبوري از رگ هاي خوني را اندازه گيري ميکند. اين سيستم توسط يک تغذيه بيرون سنسور که داخل بالش نصب ميشود نيرو را به گيرنده سنسور ميفرستد. وقتي بيمار روي بالش دراز ميکشد، سنسور فعال شده و اقدام به اندازه گيري و ارسال اطلاعات بصورت بي سيم به يک کامپيوتر ميکند، که با آن پزشک مي تواند داده ها را بررسي کند. فراوري: محسن مراديبخش دانش و زندگي تبيانمنابع: فارنت،www.PcWebPaper.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 454]