تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815305056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هاشمي رفسنجاني: روحانيت مسئوليت بزرگي دارد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هاشمي رفسنجاني: روحانيت مسئوليت بزرگي دارد
جام جم آنلاين: رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: فراهم شدن زمينه‌هايي براي ترويج و گسترش علوم ديني از مهمترين الطاف خداوند است.


به گزارش ايسنا ، آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در ديدار با علما و روحانيون استان خوزستان ادامه داد: در دوره‌اي كه حدود 250 سال به طول انجاميد اداره حكومت اسلامي با معصومين بود. پس از آن نيزكساني به نيابت امام زمان(عج) ولايت امر را به عهده گرفته‌اند. كسي كه مي‌خواهد به نيابت از امام زمان(عج) حكومت را برعهده مي‌گيرد، بايد داراي شرايط خاصي باشد؛ آن شرايط اختراع ما نيست و از متن روايات ولايت استفاده شده است.

رييس مجلس خبرگان با اشاره به برخي شرايط فردي كه سمت رهبري را در جامعه اسلامي برعهده مي‌گيرد، اظهار كرد: بايد عالم و فقيه، توانا بر اجتهاد كامل باشد، بايد عادل باشد كه انحرافاتي در آن ديده نشود، بايد متقي باشد كه بالاتر از عالم و بالاتر از عدالت است، بايد آگاه به زمان باشد و زمان‌اش را بشناسد، بايد شجاع باشد كه با خاطر نگراني‌هاي غيرارادي از وظيفه‌اش كوتاهي نكند و بايد مدبر باشد كه امور امت را اداره كند.

وي خاطرنشان كرد: مهم اين است كه چنين افرادي مشخص نشدند و نامي از آن‌ها برده نشده، بلكه تشخيص افراد به عهده خود ما گذاشته شده است. مردم هستند كه بايد اين‌ها را بشناسند و انتخاب كنند. انتخاب رهبر در جامعه ديني تجميع بين راي مردم، تعليمات الهي و مباني ديني است. اين موضوع تبديل به يك نظام شده است. اگر اين نظام درست اداره شود و درست خلق شود يكي از خواصش اين است كه مردم احساس مي‌كنند در سرنوشت خودشان شريك هستند.

هاشمي‌رفسنجاني با اشاره به اين‌كه «هم اينك در خيلي از كشورهاي دنيا دموكراسي و حكومت مردم وجود دارد، اما شرايط ذكر شده در مديريت را ندارند» ، اظهار كرد: تفاوت ما با آن‌ها در مديريت است. براي انتخاب رهبري در حكومت جمهوري اسلامي شرايط سختي قرار داده شده است. البته شرط بقا نيز در اين شرايط ديده شده است. يعني اگر كسي با چنين شرايطي براي رهبري جامعه اسلامي انتخاب شد، سپس معلوم شد كه ديگر شرايط را ندارد، ديگر شرعا نمي‌تواند تصرف كند و خودكار ديگر نبايد از ولايتش استفاده كند. اين تدبير واقعا تدبير كارگشايي بوده است.

رييس مجلس خبرگان تصريح كرد: مدتي حوزه‌ها به صورت روايي بود و بيشتر متن حديث را به صورت فتوا نقل و حفظ مي‌كردند. آن‌ها كار بزرگي كردند كه اين متون را حفظ كردند و در اختيار ما قرار دادند.

وي با اشاره به نقش مهم روحانيت در حكومت اسلامي افزود: سلسله‌اي كه با نام روحانيت و در راه‌شان به عنوان نائبين امام زمان(عج) در تاريخ ديده شدند، حافظ واقعي پيام آسماني، قرآن هستند. براي شيعه مايه افتخار است كه چنين تنظيمي را در ساختار خودش كرده است، البته اين ساختار سياسي نيز هست.

در زمان حاضر لطف الهي از آستين شخصيتي بزرگ مانند امام(ره) بيرون آمد كه انسان بي‌نظريي بود. ما شبيه ايشان را كمتر در تاريخ مي‌شناسيم. امام خميني(ره) در مجموعه انساني فيلسوف، عارف، فقيه، سياستمدار، مدير، مدبر و شخصيت نابغه بود.

آثاري كه امام خميني(ره) بوجود آوردند طومار سلسله 2500 ساله شاهنشاهي را در ايران درهم پيچيد و بجاي آن حكومت اسلامي، مبتني بر مكتب اهل بيت را ايجاد كردند. انقلاب ما مثل روي كار آمدن هيچ يك از حكومت‌ها در جهان نيست. انقلاب ما، عظيم‌ترين انقلاب تاريخ است.

در تاريخ انقلابي نداشتيم كه جامعه را تبديل به جامعه‌اي كند كه محوريتش دين اسلام و مكتب اهل بيت باشد. در اين نوع حكومت تمام مقررات بايد الزاما مطابق اسلام و مكتب اهل بيت باشد. اين موضوع واقعا بي‌سابقه است.

هاشمي‌رفسنجاني اظهار كرد: اين موضوع ساختار و تبديل به قانون اساسي شد و قانون اساسي به قوانين عادي و ساختارهاي حكومتي بر اين پايه بنا شد. چنين نعمتي را خداوند در عصرما با پيشتازي امام (ره) و با رهبري ايشان و حقيقتا با كار روحانيت قرار داد. البته مردم اگر كمك نمي‌كردند روحانيت كاري نمي‌توانست انجام دهند و مردم را بسيج كند و انقلاب اسلامي ايران شكل بگيرد.

وي با تاكيد بر «لزوم تقويت و حفظ انقلاب اسلامي ايران توسط علما و روحانيت» عنوان كرد: واقعا حجت الهي بر ما تمام شده است. اگر ما نتوانيم اين دستاورد بزرگ را خوب تقويت و به نسل‌هاي آينده واگذار كنيم، ممكن است خداوند در مورد ما خشم الهي را شامل كند.

اين حجتي كه در ايران به دست ما آمده و با اين اهميت در اين تاريخ مهم، در تاريخي كه ارتباطات تمام دنيا را به يكديگر متصل كرده است. اگر در اين خصوص كوتاهي كنيم، بايد آماده پرسش الهي باشيم. در صورت كوتاهي پاسخي در مقابل خداوند نخواهيم داشت.

هاشمي‌رفسنجاني تصريح كرد: روحانيت هم اينك واقعا مسووليت بزرگي دارد. هم اينك ديده شده در اكثر شهرها كشور مساجدي وجود دارد كه در آن‌ها روحاني نيست. آن‌ها كه مسوول هستند ، مي‌گويند حدود 30هزار يا بيشتر مسجد در روستاها و شهرهاي كشور بدون پيش‌نماز وجود دارد.

وي خاطرنشان كرد: در تاريخ شاهديم كه روحانيت اهل بيت(ع) و مذهب تشيع در اختلاف‌ها بين حكومت‌ها و مردم طرف مردم را گرفته‌اند. البته در موارد خاصي علمايي كه با حكومت‌ها همكاري مي‌كردند، از حضورشان در سيستم حكومتي به نفع مردم استفاده مي‌كردند. وقتي بر جامعه حكومت‌هاي مستبد حاكم بود، تنها پناه مردم روحانيون بودند. اين ويژگي روحانيت بود كه توانست اين انقلاب عظيم را در ايران پيروز كند.

وي ادامه داد: ارزش روحانيت پس از انقلاب نيز محفوظ ماند. در همين حكومت، طلبه‌ها و روحانيت، اكثريت قاطع‌شان با مردم و در متن مردم هستند. اين موضوع يك اعتبار بالايي است براي اين جريان و خداوند به ما توفيق داده‌ كه جزو اين سلسله جليله باشيم.

ان‌شاء‌الله ارزش و وظيفه خودتان را به خوبي مي‌شناسيد و به خوبي عمل كنيم تا پيش خداوند شرمنده نباشيم تا بتوانيم اين ميراث نيروهاي مبارزه و مجاهد را به نسل‌هاي بعد به خوبي منتقل كنيم.

آيت‌الله موسوي جزايري نماينده ولي فقيه در استان خوزستان نيز در آغاز اين ديدار ـ كه با حضور جمعي از مسوولان خوزستان و استاندار اين استان برگزار شد ـ ضمن خوشامدگويي به حاضرين و عرض تسليت به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) تصريح كرد: در خوزستان حوزه علميه با وجود اساتيد گرانقدر، بسيار گسترش يافته است.

وي افزود: هم اينك تنها در شهر اهواز حدود 100 نفر به عنوان استاد در حوزه‌هاي علميه مشغول فعاليت هستند.

موسوي جزايري اظهار كرد: از حدود دو تا سه سال گذشته توسعه و ايجاد حوزه‌ها علميه در حاشيه كلان شهر اهواز را در برنامه داشتيم. هم اينك استقبال گسترده‌اي از سوي مردم از حوزه‌هاي علميه ايجاد شده در مناطق حاشيه شهر به عمل آمده است.
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن